Flag

Hjemmelavet tiramisu

about 9 portioner
Nem
105 minutter
Cremet og skøn klassisk tiramisu lagkage som den serveres i Italien, lavet fra bunden med ladyfingers og espresso, tilsmagt med amaretto eller marsala.
Man kan næsten ikke afslutte et italiensk måltid uden den klassisk italienske dessert tiramisu. Tiramisu betyder på italiensk "kvik mig op" og indholdet af espresso giver nemlig et lille energiboost. Kaffen i tiramisu smages ofte til med lidt italiensk hedvin og der er meget debat om man bruger ...
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
form; 20 x 20 cm

Ingredienser

Ingredienser
2 dlpiskefløde
5 spsk.sukker
5æggeblommer
2 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
500 gmascarpone
200 gladyfingers
1 dlstærk espresso
1 - 2 tsk.amaretto eller marsala
kakao

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
1

Tiramisu

2 dlpiskefløde
5 spsk.sukker
5æggeblommer
2 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
500 gmascarpone
200 gladyfingers
1 dlstærk espresso
1 - 2 tsk.amaretto eller marsala
kakao

Pisk fløde stift sammen med 1 spsk. sukker i en skål. Tilsæt æggeblommer i en ny skål. Pisk æggeblommerne med håndmixeren ved højeste hastighed, sammen med resten af sukkeret og Vanilla Paste. Rør mascarponen blød og tilsæt i æggesnapsen lidt ad gangen. Tilsæt derefter flødeskummet ved nedsat hastighed. 

Læg et lag af ladyfingers i bunden af formen. Bland stærk espresso med amaretto eller marsala, og dryp forsigtigt halvdelen af blandingen over småkagerne. Tip: erstat evt. den italienske vin med Dr. Oetker Mandelaroma.

Spred et lag creme ud over kagerne og læg derefter endnu et lag småkager over. Dryp disse med resten af espresso blandingen og fordel resten af cremen herover. Lad desserten stå i køleskabet i mindst 1 time, gerne natten over. Drys med kakao inden servering.


Tiramisu idéer

Har du lyst til at udforske flere nye måder at lave tiramisu, så bliv inspireret inde på vores temaside, fyldt med forskellige twist på den klassiske dessert her.