Prøv den nemme opskrift med kun 3 ingredienser på hjemmelavet ler der hærder selv, uden brænding i ovn.
til opskriften Hjemmelavet selvhærdende ler
kagerulle | |
udstikker | |
sugerør |
1 dl | vand |
40 g | majsstivelse |
1 dåse | Dr. Oetker Natron (140 g) |
majsstivelse til udrulning |
Det er faktisk ret nemt at lave sit eget selvhærdende dekorationsler, du skal kun bruge 3 ingredienser!
Leret er perfekt til fx at lave julepynt til juletræet, men kun fantasien sætter grænser for, hvad du kan lave af pynt. Det er nemt at arbejde med, bare rul leret ud og lad det tørre natten over, der er intet behov for at bage det i en ovn.
Denne opskrift er på dekorations ler og altså ikke en opskrift der er beregnet til at spise. Men da leret kun er lavet af spiselige ingredienser, skal man ikke være så nervøs ved at lade børn lege med det.
Kom vand, majsstivelse og natron i en lille tykbundet gryde eller kasserolle. Varm blandingen op under kraftig omrøring indtil den bliver tyk og får konsistens som en blød og lidt klistret modellervoks.
Lad leret køle af, kom det evt. i køleskabet, hvis det skal gå hurtigt. Ælt leret kort sammen og rul det ud i en tykkelse på 2-3 mm. Brug gerne lidt majsstivelse for at undgå at det klistrer fast til bordet. Udstik leret i forskellige figurer. Hvis dekorationerne skal op og hænge, så brug et sugerør til at lave et hul i figuren til en snor.
Lad leret tørre natten over.
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
620
kJ
148 kcal |
222
kJ
53 kcal |
Fedt | 0.20 g | 0.07 g |
Kulhydrat | 35.59 g | 12.66 g |
Protein | 0.16 g | 0.06 g |
Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Dit samtykke omfatter også udtrykkeligt en mulig dataoverførsel til USA i henhold til artikel 49 i GDPR. Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger, her kan du også finde flere oplysninger om dataoverførsler til teknologiudbydere og partnere i USA. Du kan til enhver tid skifte mening.
Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.
Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.
Vi bruger også teknologiudbydere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
Ja
nej
For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.
Vi samarbejder også med partnere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
Ja
nej
Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: