Hjemmelavet selvhærdende ler

(0)
3 10 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Ja, man kan godt lave sit eget ler til dekorationer og det er nemt! Leret er perfekt til fx at lave julepynt af og der er ikke behov for at bage det.

1 portion

nem 15 Minutter 90061 icon veganpng Vegansk without_eggs Uden æg iconlaktosefrei26x26png Laktosefri iconglutenfrei26x26png Glutenfri

Prøv den nemme opskrift med kun 3 ingredienser på hjemmelavet ler der hærder selv, uden brænding i ovn.

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Hjemmelavet selvhærdende ler

Redskaber:

kagerulle
udstikker
sugerør

Selvhærdende ler:

1 dl vand
40 g majsstivelse
1 dåse Dr. Oetker Natron (140 g)
majsstivelse til udrulning

Tilberedning

Tilberedning

Om opskriften

Det er faktisk ret nemt at lave sit eget selvhærdende dekorationsler, du skal kun bruge 3 ingredienser! 

Leret er perfekt til fx at lave julepynt til juletræet, men kun fantasien sætter grænser for, hvad du kan lave af pynt. Det er nemt at arbejde med, bare rul leret ud og lad det tørre natten over, der er intet behov for at bage det i en ovn.

Denne opskrift er på dekorations ler og altså ikke en opskrift der er beregnet til at spise. Men da leret kun er lavet af spiselige ingredienser, skal man ikke være så nervøs ved at lade børn lege med det. 

1

Selvhærdende ler

Kom vand, majsstivelse og natron i en lille tykbundet gryde eller kasserolle. Varm blandingen op under kraftig omrøring indtil den bliver tyk og får konsistens som en blød og lidt klistret modellervoks. 

Lad leret køle af, kom det evt. i køleskabet, hvis det skal gå hurtigt. Ælt leret kort sammen og rul det ud i en tykkelse på 2-3 mm. Brug gerne lidt majsstivelse for at undgå at det klistrer fast til bordet. Udstik leret i forskellige figurer. Hvis dekorationerne skal op og hænge, så brug et sugerør til at lave et hul i figuren til en snor.

Lad leret tørre natten over.

Næringsindhold til opskriften Hjemmelavet selvhærdende ler

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 620 kJ
148 kcal
222 kJ
53 kcal
Fedt 0.20 g 0.07 g
Kulhydrat 35.59 g 12.66 g
Protein 0.16 g 0.06 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: