Flag

Hurtig dessertpizza med banan og nutella

9 stk.
Nem
60 minutter
Pizza er ikke kun lækkert til aftensmad, det kan faktisk også laves til en skøn dessert eller sødt mellemmåltid.
Dejen til dessertpizzaen er lavet med Pizzagær, som gør at dejen ikke behøver at hæve, du kan derfor nemt og hurtigt smække disse lidt anderledes pizzaer sammen. Så prøv en ny dessert!
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
standmixer
kagerulle

Ingredienser

Sød pizzadej uden hævning
425 ghvedemel (gerne med proteinindhold på mindst 12 g pr. 100 g)
1 poseDr. Oetker Pizzagær
1 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
2 spsk.sukker
3 spsk.smagsneutral olie
2 ½ dllunkent vand
Fyld
150 gnutella
9bananer - små (skrællede og delte i halve)
Dr. Oetker Choco Sauce

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Pizzagær
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
Picture - Dr. Oetker Choco Sauce
1

Sød pizzadej uden hævning

425 ghvedemel (gerne med proteinindhold på mindst 12 g pr. 100 g)
1 poseDr. Oetker Pizzagær
1 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
2 spsk.sukker
3 spsk.smagsneutral olie
2 ½ dllunkent vand

Tænd ovnen på 260 °C traditionel varme. Kom en bageplade ind i ovnen og lad den varme op sammen med ovnen. 

Bland alle de tørre ingredienser til dejen i en skål. Tilsæt olie og vand. Ælt dejen i ca. 12 minutter i en standmixer, til den er blød og smidig. Den lange æltetid er vigtig for at aktivere glutnet i melet, hvilket påvirker dejens struktur. Det er helt klart nemmest at ælte dejen på en standmixer, når den skal æltes i så lang tid. Alternativt så kan man prøve at ælte dejen med en kombination af en håndmixer med dejkroge og håndkraft. 

Lad dejen hvile i skålen i 5-10 minutter. Så trækker den sig ikke sammen, når den rulles ud.

2

Samling og afbagning

150 gnutella
9bananer - små (skrællede og delte i halve)
Dr. Oetker Choco Sauce

Del dejen i 9 portioner, tril dem til boller og rul dem ud en ad gangen på et meldrysset bord, til en diameter på ca. 15 cm. Fordel de 9 bunde på bagepapir, 3 bunde på hvert stykke bagepapir. Smør Nutella på pizzabundene og læg to halve bananer på hver pizza.

Træk et bagepapir med pizzabunde over på den varme bageplade. 

Bag dessertpizzaerne i 7-8 minutter i nederste tredjedel af ovnen. En plade af gangen.

Kom Choco Dessertsauce på hver pizza og server straks, evt. med vanilleis, flødeskum eller creme fraiche til.

Bagetid: 7 - 8 Minutes


Tip

Hvis dessertpizzaerne skal fryses ned til senere brug, så nøjes med at bage dem i ca. 5 minutter og varm dem så op igen kort inden servering.