Hybenmarmelade med vanilje og citron

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Gå ud og pluk hyben når de er modne slut på sommeren og lav denne lækre marmelade, smagt til med vanilje og citron.

1500 - 2000 ml

for let øvede 50 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Hybenmarmelade med vanilje og citron

Hybenmarmelade:

1 ubehandlet citron , lille
750 g rensede hybenskaller , uden frø
8 dl vand
550 g sukker
2 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
2 - 3 myntekviste (kan undlades)
1 brev Dr. Oetker Geleringspulver til marmelade, 1½ kg frugt
50 g sukker

Tilberedning

Tilberedning

1

Hybenmarmelade

Skær citronen i meget tynde skiver og dernæst i kvarte. Hak hybenskallerne groft. Bring langsomt citron, hyben, vand, 550 g sukker og vaniljesukker i kog, og lad det simre under låg i ca. 20 minutter til hybenskallerne er møre. Lad myntekvistene koge med de sidste 5 minutter, mynten kan dog også undlades.



Rør Geleringspulver til marmelade sammen med 50 g sukker. Tag gryden af varmen, og rør det i marmeladen. Rør godt, så der undgås klumper. Kom gryden tilbage på varmen og kog marmeladen op under omrøring i 1-2 minutter. 


Tag en skefuld af den varme marmelade, og kom den på en kold tallerken fra fryseren og lad det køle lidt af. Hvis der kan trækkes en streg gennem marmeladen, uden at det løber sammen, er konsistensen tilpas og marmeladen kan hældes på rengjorte, skoldede glas. 




Er konsistensen ikke passende, skal der bruges mere geleringspulver, hvor processen gentages med at røre geleringspulver og sukker i marmeladen, og bagefter forsigtigt give den et kort opkog.


Afkøl marmeladen, og opbevar den i køleskabet.

Tips

For at forlænge holdbarheden på marmeladen er det en god idé at dyppe glas og låg i kogene vand inden marmeladen kommes i glasset. Alternativt kan man komme lidt alkohol (fx vodka) i glasset, komme låg på og ryste glasset, alkoholen hældes derefter ud inden marmeladen kommes i.


Find tips og tricks til din syltning på vores temaside Sylt med Oetker.

Næringsindhold til opskriften Hybenmarmelade med vanilje og citron

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 8 kJ
2 kcal
758 kJ
181 kcal
Fedt 0.00 g 0.21 g
Kulhydrat 0.32 g 31.80 g
Protein 0.00 g 0.25 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: