Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Hybenmarmelade med vanilje og citron

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Gå ud og pluk hyben når de er modne slut på sommeren og lav denne lækre marmelade, smagt til med vanilje og citron.

1500 - 2000 ml

for let øvede 50 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Hybenmarmelade med vanilje og citron

Hybenmarmelade:

1 ubehandlet citron , lille
750 g rensede hybenskaller , uden frø
8 dl vand
550 g sukker
2 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
2 - 3 myntekviste (kan undlades)
1 brev Dr. Oetker Geleringspulver til marmalade, 1½ kg frugt
50 g sukker

Tilberedning

Tilberedning

1

Hybenmarmelade

Skær citronen i meget tynde skiver og dernæst i kvarte. Hak hybenskallerne groft. Bring langsomt citron, hyben, vand, 550 g sukker og vaniljesukker i kog, og lad det simre under låg i ca. 20 minutter til hybenskallerne er møre. Lad myntekvistene koge med de sidste 5 minutter, mynten kan dog også undlades.



Rør Geleringspulver til marmelade sammen med 50 g sukker. Tag gryden af varmen, og rør det i marmeladen. Rør godt, så der undgås klumper. Kom gryden tilbage på varmen og kog marmeladen op under omrøring i 1-2 minutter. 


Tag en skefuld af den varme marmelade, og kom den på en kold tallerken fra fryseren og lad det køle lidt af. Hvis der kan trækkes en streg gennem marmeladen, uden at det løber sammen, er konsistensen tilpas og marmeladen kan hældes på rengjorte, skoldede glas. 




Er konsistensen ikke passende, skal der bruges mere geleringspulver, hvor processen gentages med at røre geleringspulver og sukker i marmeladen, og bagefter forsigtigt give den et kort opkog.


Afkøl marmeladen, og opbevar den i køleskabet.

Tips

For at forlænge holdbarheden på marmeladen er det en god idé at dyppe glas og låg i kogene vand inden marmeladen kommes i glasset. Alternativt kan man komme lidt alkohol (fx vodka) i glasset, komme låg på og ryste glasset, alkoholen hældes derefter ud inden marmeladen kommes i.


Find tips og tricks til din syltning på vores temaside Sylt med Oetker.

Næringsindhold til opskriften Hybenmarmelade med vanilje og citron

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 8 kJ
2 kcal
758 kJ
181 kcal
Fedt 0.00 g 0.21 g
Kulhydrat 0.32 g 31.80 g
Protein 0.00 g 0.25 g