Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Indbagt isbombe med jordbær-is og marengs | Liv Martine

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

I denne vidunderlige opskrift møder blød og kold jordbæris den sprøde og varme marengs i en perfekt smagsharmoni. Prøv den!

12 - 14 portioner

avanceret 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Indbagt isbombe med jordbær-is og marengs | Liv Martine

Redskaber:

stavblender
håndmixer
Dr. Oetker Retro springform; ø 20 cm
Dr. Oetker vinkelpalet - lille

Jordbæris:

3 blade Dr. Oetker Husblas
300 g jordbær (frosne eller friske)
6 pasteuriserede æggeblommer (1 dl)
100 g sukker
5 dl fløde
1 tsk. Dr. Oetker Rød Konditorfarve
Revet skal fra ½ ubehandlet appelsin

Lagkagebund:

4 æg str. M/L
150 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
¼ dl vand
150 g hvedemel
½ tsk. Dr. Oetker Hjortetaksalt eller bagepulver

Marengs:

290 g sukker
5 pasteuriserede æggehvider
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste

Pynt:

Dr. Oetker Mandelflager
friske jordbær

Tilberedning

Tilberedning

1

Jordbæris

Læg husblas i blød i koldt vand. 


Kom jordbær i en gryde og bring dem i kog, blend dem til en puré med en stavblender. Klem husblassen for vand og rør den i den varme jordbærpuré indtil den er opløst. Lad jordbærpuréen derefter afkøle let.


Pisk æggeblommer og sukker til en tyk æggesnaps. Vend den i jordbærpuréen. Pisk fløden let i en stor skål til den danner bløde toppe. Vend jordbærblandingen i sammen med Rød Konditorfarve og fintrevet appelsinskal. Hæld ismassen op i en silikoneform eller en skål beklædt med husholdningsfilm, der gør det nemt at få isen ud af formen. Stil isen i fryseren natten over.

2

Lagkagebund

Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.



Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende og luftig med en håndmixer i 4-5 minutter. Tilsæt vand og pisk det godt sammen. Sigt hvedemel og hjortetaksalt i æggemassen og vend dejen sammen. Kom dejen i en smurt springform (ø 20 cm), med bagepapir i bunden. Bag bunden i 25-30 minutter nederst i ovnen.


Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet, når det trækkes ud. Hvis kagen får for meget farve i ovnen, kan den dækkes med et stykke stanniol mens den bager færdig. Lad lagkagebunden køle helt af på en bagerist. Opbevar bunden i en frysepose hvis den laves i god tid i forvejen.

3

Marengs

Varm sukker, æggehvider og Vanilla Paste over et vandbad indtil sukkeret er helt opløst. Pisk marengsmassen indtil den er helt kold (en køkkenmaskine kan med fordel benyttes her).

4

Samling af isbomben

Tænd ovnen på 225 °C varmluft.


Læg bunden på en bageplade beklædt med bagepapir. Hav marengsen klar til opsmøring. 


Tag isen ud af formen og fjern husholdningsfilm, kom isen ovenpå bunden. Smør et tykt lag marengs på både bund og is med en lille vinkelpalet. Drys mandelflager over marengsen. Der skal arbejdes lidt hurtigt, da det er vigtigt at isen stadig er stivfrossen, når den sættes i ovnen.


Bag isbomben midt i ovnen i 5-7 minutter indtil marengsen får en sprød og let gylden overflade. 


Pynt isbomben med friske jordbær og servér straks.

Tips

Jordbærisen skal forberedes i god tid, da den skal fryses natten over. Du kan også forberede den flere dage i forvejen.


I stedet for at bage marengsen i ovnen kan du også forsigtigt brænde den med en gasbrænder. Læs flere gode tips her til de lækreste marengs.

Næringsindhold til opskriften Indbagt isbombe med jordbær-is og marengs | Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1779 kJ
425 kcal
1114 kJ
266 kcal
Fedt 20.05 g 12.53 g
Kulhydrat 53.59 g 33.49 g
Protein 7.74 g 4.84 g