Indbagt jordbær isbombe med marengs | Liv Martine

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

I denne vidunderlige opskrift møder blød og kold jordbæris den sprøde og varme marengs i en perfekt smagsharmoni. Prøv den!

12 - 14 portioner

avanceret 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Indbagt jordbær isbombe med marengs | Liv Martine

Redskaber:

stavblender
håndmixer
Dr. Oetker Retro springform; ø 20 cm
Dr. Oetker vinkelpalet - lille

Jordbæris:

3 blade Dr. Oetker Husblas
300 g jordbær (frosne eller friske)
6 pasteuriserede æggeblommer (1 dl)
100 g sukker
5 dl fløde
1 tsk. Dr. Oetker Rød Konditorfarve
Revet skal fra ½ ubehandlet appelsin

Lagkagebund:

4 æg str. M/L
150 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
¼ dl vand
150 g hvedemel
½ tsk. Dr. Oetker Hjortetaksalt eller bagepulver

Marengs:

Dr. Oetker Flødebolleskum
1 dl kogende vand

Pynt:

Dr. Oetker Mandelflager
friske jordbær

Tilberedning

Tilberedning

1

Jordbæris

Læg husblas i blød i koldt vand. 


Kom jordbær i en gryde og bring dem i kog, blend dem til en puré med en stavblender. Klem husblassen for vand og rør den i den varme jordbærpuré indtil den er opløst. Lad jordbærpuréen derefter afkøle let.


Pisk æggeblommer og sukker til en tyk æggesnaps. Vend den i jordbærpuréen. Pisk fløden let i en stor skål til den danner bløde toppe. Vend jordbærblandingen i sammen med Rød Konditorfarve og fintrevet appelsinskal. Hæld ismassen op i en silikoneform eller en skål beklædt med husholdningsfilm, der gør det nemt at få isen ud af formen. Stil isen i fryseren natten over.

2

Lagkagebund

Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.



Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende og luftig med en håndmixer i 4-5 minutter. Tilsæt vand og pisk det godt sammen. Sigt hvedemel og hjortetaksalt i æggemassen og vend dejen sammen. Kom dejen i en smurt springform (ø 20 cm), med bagepapir i bunden. Bag bunden i 25-30 minutter nederst i ovnen.


Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet, når det trækkes ud. Hvis kagen får for meget farve i ovnen, kan den dækkes med et stykke stanniol mens den bager færdig. Lad lagkagebunden køle helt af på en bagerist. Opbevar bunden i en frysepose hvis den laves i god tid i forvejen.

3

Marengs

Kom indholdet af en pose Flødebolleskum i en skål. Tilsæt 1 dl kogende vand i en tynd stråle, imens der piskes med en håndmixer på laveste hastighed. Når pulveret er opløst, piskes på højeste hastighed i 3-4 minutter. Bevæg håndmixeren rundt i skålen imens der piskes. Når marengsmassen udvider sig, løftes håndmixeren op i toppen af massen, mens der piskes videre.

4

Samling af isbomben

Tænd ovnen på 225 °C varmluft.


Læg bunden på en bageplade beklædt med bagepapir. Hav marengsen klar til opsmøring. 


Tag isen ud af formen og fjern husholdningsfilm, kom isen ovenpå bunden. Smør et tykt lag marengs på både bund og is med en lille vinkelpalet. Drys mandelflager over marengsen. Der skal arbejdes lidt hurtigt, da det er vigtigt at isen stadig er stivfrossen, når den sættes i ovnen.


Bag isbomben midt i ovnen i 5-7 minutter indtil marengsen får en sprød og let gylden overflade. 


Pynt isbomben med friske jordbær og servér straks.

Tips

Jordbærisen skal forberedes i god tid, da den skal fryses natten over. Du kan også forberede den flere dage i forvejen.


I stedet for at bage marengsen i ovnen kan du også forsigtigt brænde den med en gasbrænder. Læs flere gode tips her til de lækreste marengs.

Næringsindhold til opskriften Indbagt jordbær isbombe med marengs | Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1373 kJ
328 kcal
1030 kJ
246 kcal
Fedt 19.71 g 14.82 g
Kulhydrat 29.44 g 22.13 g
Protein 6.34 g 4.76 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: