Julecheesecake med gløgg

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

I denne kage får du den perfekte juledessert med alle julens favoritter, glögg, brunkager og kirsebærsauce.

ca. 8 portioner

for let øvede 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Julecheesecake med gløgg

Redskaber:

springform; ø 20 cm
kageplast
foodprocessor eller minihakker
håndmixer
Dr. Oetker vinkelpalet - lille
Dr. Oetker engangssprøjtepose
stjernetyl

Brunkagebund:

200 g brunkager
85 g hakket hvid chokolade

Flødeostecreme med gløgg og kirsebær:

4 blade Dr. Oetker Husblas
150 g flødeost naturel
200 g kirsebærsauce
2 ½ dl piskefløde
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste med vaniljekorn
1 dl gløggekstrakt (evt. hjemmelavet)
½ - 1 tsk. Dr. Oetker Romaroma , efter smag

Flødeostecreme med hvid chokolade:

3 blade Dr. Oetker Husblas
2 dl piskefløde piskes til flødeskum
100 g flødeost
130 g hakket hvid chokolade
½ dl piskefløde til at smelte med chokoladen
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste

Gløgg gelé:

2 blade Dr. Oetker Husblas
½ dl vand
1 ½ dl gløggekstrakt

Pynt:

1 dl piskefløde
½ tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
rosmarinkviste og friske figner
4 brunkager
Dr. Oetker Golden and Shiny Pearls

Tilberedning

Tilberedning

1

Brunkagebund

Beklæd bunden af en springform (ø 20 cm) med bagepapir og kom kageplast langs kanten. Smelt den hvide chokolade i mikrobølgeovn eller over vandbad. Knus brunkagerne helt fint i en foodprocessor og rør dem sammen med den smeltede chokolade. Hæld kagemassen i springformen og pres den i et jævnt lag, så hele bunden er dækket. Lad lidt af massen danne en ujævn kant op imod kanten af springformen, ca. 1-2 cm i højden. Stil bunden på køl imens cremen tilberedes.

2

Flødeostecreme med gløgg og kirsebær

Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand, et blad af gangen, så bladene ikke klistrer sammen. 

I en skål piskes flødeost sammen med kirsebærsauce. Hvis ikke du ønsker hele stykker kirsebær i cremen kan cremen evt. blendes sammen med en stavblender eller bærrene kan sis fra. 

I en ren skål piskes fløde og vaniljepasta til en let flødeskum.

Kom gløggekstrakt og romaroma i en lille kasserolle og varm det op til det damper, tag derefter gryden af varmen. Klem vandet fra husblassen og tilsæt husblassen til gryden, rør til husblassen er opløst.

Bland et par skefulde ostecreme i den varme, smeltede husblas. Kom derefter blandingen over i den resterende ostecreme og vend det sammen. Vend nu det piskede flødeskum forsigtigt i ostecremen indtil den er jævn. Hæld ostecremen ovenpå brunkagebunden, og bank formen let mod bordpladen så overfladen bliver glat. Lad kagen sætte sig på køl i ca. 1-2 timer inden cremen med hvid chokolade laves.

3

Flødeostecreme med hvid chokolade

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 minutter. 

Pisk 2 dl fløde til letpisket flødeskum. I en anden skål piskes flødeosten cremet og fri fra klumper. 

Kom hvid chokolade, ½ dl fløde og vaniljepasta i en lille kasserolle og smelt det forsigtigt sammen under omrøring. Når massen er ensartet tages den af varmen. Klem husblassen fri for vand, tilsæt den til kasserollen og rør til den er opløst.

Tilsæt den lune chokoladeblanding til den omrørte flødeost, af to omgange, imens der piskes. Vend derefter forsigtigt flødeskummen sammen med ostecremen. Hæld forsigtigt chokoladecremen i springformen ovenpå gløggostecremen. Smør det ud i et jævnt lag med en vinkelpalet. 


Sæt kagen på køl i 1-2 timer, til fyldet har sat sig. 

4

Gløgg gelé

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 minutter. 

Kom ½ dl vand i en kasserolle, og varm det op til det damper. Sluk for varmen, vrid husblassen fri for vand og smelt den i det varme vand. Tilsæt gløggekstrakt og lad geléen køle til den er lillefingervarm. Hæld derefter den flydende gelé på ostekagen ved forsigtigt at hælde en tynd stråle ned over bagsiden af en spiseske, så strålen af gelé ikke rammer kagen direkte. Stil kagen på køl i ca. 30 minutter eller indtil geléen har sat sig helt.

5

Pynt

Kom piskefløde og vaniljepasta i en skål og pisk det til flødeskum. Kom det i en sprøjtepose med en stjernetyl.

Sprøjt med cirkulære bevægelser en halvkrans af flødeskum i den ene side af kagen. Pynt med friske rosmarinkviste, kvarte figner og brunkager.

Afslut med Dr. Oetker Golden & Shiny Pearls lige inden servering.

Tips

Denne cheesecake kan med fordel laves dagen i forvejen og pyntes inden servering til julefrokost eller hvad med at bruge den som alternativ dessert juleaften, istedet for Ris a la mande. Se evt. også opskriften på vores populære Risalamande Cheesecake her.  

 Klik her og læs vores bedste tips og tricks om cheesecakes.


Hvis du vil lave din egen gløggekstrakt kan du finde vores opskrift her.

Næringsindhold til opskriften Julecheesecake med gløgg

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 53034 kJ
12667 kcal
1980 kJ
473 kcal
Fedt 522.32 g 19.52 g
Kulhydrat 1,833.68 g 68.52 g
Protein 145.42 g 5.43 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: