Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Alkoholfri børnegløgg

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Gløgg hører julen til, og denne opskrift er en børnevenlig, alkoholfri udgave af gløgg. Den kan også laves til voksne med alkohol.

6 - 8 glas

nem 20 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Alkoholfri børnegløgg

Hjemmelavet gløggekstrakt:

1 brev Dr. Oetker Brunkagekrydderi
revet skal fra 1 ubehandlet appelsin
2 dl kogende vand

Børnegløgg:

1 portion gløggekstrakt
2 dl hyldebærsaft , koncentreret (evt. solbærsaft eller hyldeblomstdrik)
5 dl vand
½ bæger Dr. Oetker Appelsinskal (50 g)
½ pose Dr. Oetker Korender (38 g)
1 pose Dr. Oetker Mandelsplitter (50 g)

Tilberedning

Tilberedning

1

Hjemmelavet gløggekstrakt

Kom brunkagekrydderi og appelsinskal i et langt tefilter af papir og slå en knude på toppen. Hæld det kogende vand over og lad det trække mindst 1 time - gerne 4 timer.

2

Børnegløgg

Når krydderlagen har trukket masser af smag, bringes det i kog sammen med saft og vand. Tilsæt appelsintern og korender og varm gløggen igennem og smag til. Fordel mandelsplitterne i glassene og fyld op med gløgg.

Tip til de voksne

Kan også laves som lækker voksengløgg hvor vand og saft erstattes med 1 flaske rødvin eller hvidvin. Kog krydderlagen med 100 g sukker, tilsæt vin og øvrige ingredienser og varm op til kogepunktet.

Næringsindhold til opskriften Alkoholfri børnegløgg

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 410 kJ
98 kcal
268 kJ
64 kcal
Fedt 4.11 g 2.67 g
Kulhydrat 11.66 g 7.57 g
Protein 1.61 g 1.05 g