Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Alkoholfri børnegløgg

Gløgg hører julen til, og denne opskrift er en børnevenlig, alkoholfri udgave af gløgg. Den kan også laves til voksne med alkohol.

6 - 8 glas

nem 20 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Alkoholfri børnegløgg

Hjemmelavet gløggekstrakt:

1 brev Dr. Oetker Brunkagekrydderi
revet skal fra 1 ubehandlet appelsin
2 dl kogende vand

Børnegløgg:

1 portion gløggekstrakt
2 dl hyldebærsaft , koncentreret (evt. solbærsaft eller hyldeblomstdrik)
5 dl vand
0,5 bægre Dr. Oetker Appelsinskal (50 g)
0,5 poser Dr. Oetker Korender (38 g)
1 pose Dr. Oetker Mandelsplitter (50 g)

Tilberedning

Tilberedning

1

Hjemmelavet gløggekstrakt

Kom brunkagekrydderi og appelsinskal i et langt tefilter af papir og slå en knude på toppen. Hæld det kogende vand over og lad det trække mindst 1 time - gerne 4 timer.

2

Børnegløgg

Når krydderlagen har trukket masser af smag, bringes det i kog sammen med saft og vand. Tilsæt appelsintern og korender og varm gløggen igennem og smag til. Fordel mandelsplitterne i glassene og fyld op med gløgg.

Tip til de voksne

Kan også laves som lækker voksengløgg hvor vand og saft erstattes med 1 flaske rødvin eller hvidvin. Kog krydderlagen med 100 g sukker, tilsæt vin og øvrige ingredienser og varm op til kogepunktet.

Næringsindhold til opskriften Alkoholfri børnegløgg

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 410kJ
98kcal
268kJ
64kcal
Fedt 4.11g 2.67g
Kulhydrat 11.66g 7.57g
Protein 1.61g 1.05g