Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Risalamande cheesecake | Liv Martine

(0)
5 8 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Risalamande og vaniljekranse er traditionelle juleklassikere. I denne opskrift har Liv Martine kombineret de to i en lækker julecheesecake.

10 - 12 portioner

avanceret 75 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Risalamande cheesecake | Liv Martine

Redskaber:

springform; ø 22 cm
kageplast
Dr. Oetker vinkelpalet - lille

Vaniljekranse bund:

150 g vaniljekranse
75 g smør
1 pose Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)

Risalamande ostecreme:

6 blade Dr. Oetker Husblas
300 g færdig risengrød
100 g flødeost natural
100 g flormelis
2 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
2 tsk. Dr. Oetker Mandelaroma
3 dl piskefløde

Kirsebærgelé:

5 blade Dr. Oetker Husblas
500 g kirsebærsauce

Pynt:

75 g hvid chokolade , smeltet
Dr. Oetker Mandelflager
Dr. Oetker Black & Gold

Tilberedning

Tilberedning

1

Vaniljekranse bund

Beklæd en springform med bagepapir i bunden og kageplast langs siderne. 


Knus vaniljekranse fint eller blend dem i en foodprocessor. Smelt smørret og vend det sammen med de knuste vaniljekranse og de hakkede mandler. Tryk massen ud i bunden af formen med bagsiden af en ske og sæt den på køl imens ostecremen forberedes.

2

Risalamande ostecreme

Læg husblas i blød i koldt vand. 


Rør risengrød, flødeost, flormelis og vaniljepasta sammen. Smelt den opblødte husblas i en gryde sammen med mandelaroma. Lad afkøle til 35-40 ºC. Vend først et par spiseskeer af ostecremen i den lune mandelaroma, kom blandingen over i den resterende ostecreme og vend det sammen. Pisk herefter fløden til den danner lette toppe og vend det i blandingen. 


Kom fyldet over vaniljekransebunden og spred det jævnt ud med en vinkelpalet. Kom cheesecaken i fryseren i ca. 30 minutter indtil fyldet har sat sig, imens forberedes geléen.

3

Kirsebærgelé

Sæt husblas i blød i koldt vand. 

Sigt kirsebærrene fra kirsebærsaucen. Bærrene skal ikke bruges, så gem dem evt. til en anden opskrift. Varm kirsebærsaucen og smelt husblas heri. Lad geléen køle ned til ca. 35 ºC. Tag cheesecaken ud af fryseren og hæld forsigtigt geléen over ostecremen. Sæt igen på frys i 30 minutter eller kom den på køl i 1-2 timer indtil geléen har sat sig.

4

Pynt

Rist mandelflager og lad dem køle af. Tag den færdige cheesecake ud af fryseren og befri den fra form og kageplast. Smelt den hvide chokolade i mikroovn. Tag en ske og lav tynde striber på kagen med den smeltede chokolade. Drys de ristede mandelflager og sorte perler fra Black & Gold krymmel ovenpå chokoladestriberne.

Tips

På vores side om Risalamande kan du finde en opskrift på risengrød samt mere inspiration til hvordan du kan servere din Risalamande.


Hvis du er vegetar eller bare gerne vil undgå husblas, så prøv vores vegetariske udgave af cheesekagen Risalamande cheesecake med Vegegel.

Næringsindhold til opskriften Risalamande cheesecake | Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1884 kJ
450 kcal
1168 kJ
279 kcal
Fedt 26.25 g 16.31 g
Kulhydrat 47.45 g 29.47 g
Protein 6.66 g 4.14 g