Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Risalamande cheesecake | Liv Martine

Risalamande og vaniljekranse er traditionelle juleklassikere. I denne opskrift har Liv Martine kombineret de to i en lækker julecheesecake.

10 - 12 portioner

avanceret 120 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Risalamande cheesecake | Liv Martine

Redskaber:

springform; ø 18 cm

Bund:

150 g vaniljekranse
75 g smør
1 pose Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)

Ostecreme:

6 blade Dr. Oetker Husblas
300 g færdig risengrød
100 g flødeost natural
100 g flormelis
2 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
2 tsk. Dr. Oetker Mandelaroma
3 dl piskefløde

Kirsebærgelé:

5 blade Dr. Oetker Husblas
500 g kirsebærsauce

Pynt:

75 g hvid chokolade , smeltet
Dr. Oetker Mandelflager
Dr. Oetker Black & Gold

Tilberedning

Tilberedning

1

Bund

Knus vaniljekranse til smulder. Smelt smørret og vend det sammen med de knuste vaniljekranse og de hakkede mandler. Beklæd en springform med bagepapir i bunden og kageplast langs siderne. Tryk massen ud i bunden af formen med bagsiden af en ske og sæt på køl mens ostecremen forberedes.

2

Ostecreme

Sæt husblas i blød i koldt vand. Rør risengrød, flødeost, flormelis og vaniljepasta sammen. Smelt den opblødte husblas i en gryde sammen med mandelaroma. Lad afkøle til 35-40 grader. Vend først lidt af ostecremen i den lune mandelaroma, og vend det derefter tilbage i ostecremen. Pisk herefter fløden til den danner lette toppe og vend det i. Kom ostecremen i en sprøjtepose og fordel det jævnt over vaniljekransebunden. Kom cheesecaken i fryseren i ca. 30 minutter, mens geléen forberedes.

3

Kirsebærgelé

Sæt husblas i blød i koldt vand. Sigt kirsebærrene fra kirsebærsaucen. Bærrene skal ikke bruges, så gem dem evt. til en anden opskrift. Kog kirsebærsaucen op og smelt husblas heri. Lad geléen køle ned til ca. 35 grader. Tag cheesecaken ud af fryseren og hæld forsigtigt geléen over ostecremen. Sæt igen på frys i 30 min.

4

Pynt

Tag den færdige cheesecake ud af fryseren og befri den fra form og kageplast. Rist mandelflager og lad dem køle af, mens den hvide chokolade smeltes i mikroovn. Tag en ske og lav tynde striber på kagen. Drys de ristede mandelflager oven på chokoladestriberne sammen med sorte perler fra Black & Gold krymmel. Så er den lækre julecheesecake klar til servering.

Næringsindhold til opskriften Risalamande cheesecake | Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1888kJ
451kcal
1172kJ
280kcal
Fedt 0g 0g
Kulhydrat 0g 0g
Protein 0g 0g