Risalamande cheesecake | Liv Martine

(0)
4 63 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Risalamande og vaniljekranse er traditionelle juleklassikere. I denne opskrift har Liv Martine kombineret de to i en lækker julecheesecake.

10 - 12 portioner

avanceret 75 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Risalamande cheesecake | Liv Martine

Redskaber:

springform; ø 22 cm
kageplast
Dr. Oetker vinkelpalet - lille

Vaniljekranse bund:

150 g vaniljekranse
75 g smør
1 pose Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)

Risalamande ostecreme:

6 blade Dr. Oetker Husblas
300 g færdig risengrød
100 g flødeost natural
100 g flormelis
2 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
2 tsk. Dr. Oetker Mandelaroma
3 dl piskefløde

Kirsebærgelé:

5 blade Dr. Oetker Husblas
500 g kirsebærsauce

Pynt:

75 g hvid chokolade , smeltet
Dr. Oetker Mandelflager
Dr. Oetker Black & Gold

Tilberedning

Tilberedning

1

Vaniljekranse bund

Beklæd en springform med bagepapir i bunden og kageplast langs siderne. 


Knus vaniljekranse fint eller blend dem i en foodprocessor. Smelt smørret og vend det sammen med de knuste vaniljekranse og de hakkede mandler. Tryk massen ud i bunden af formen med bagsiden af en ske og sæt den på køl imens ostecremen forberedes.

2

Risalamande ostecreme

Læg husblas i blød i koldt vand. 


Rør risengrød, flødeost, flormelis og vaniljepasta sammen. Smelt den opblødte husblas i en gryde sammen med mandelaroma. Lad afkøle til 35-40 ºC. Vend først et par spiseskeer af ostecremen i den lune mandelaroma, kom blandingen over i den resterende ostecreme og vend det sammen. Pisk herefter fløden til den danner lette toppe og vend det i blandingen. 


Kom fyldet over vaniljekransebunden og spred det jævnt ud med en vinkelpalet. Kom cheesecaken i fryseren i ca. 30 minutter indtil fyldet har sat sig, imens forberedes geléen.

3

Kirsebærgelé

Sæt husblas i blød i koldt vand. 

Sigt kirsebærrene fra kirsebærsaucen. Bærrene skal ikke bruges, så gem dem evt. til en anden opskrift. Varm kirsebærsaucen og smelt husblas heri. Lad geléen køle ned til ca. 35 ºC. Tag cheesecaken ud af fryseren og hæld forsigtigt geléen over ostecremen. Sæt igen på frys i 30 minutter eller kom den på køl i 1-2 timer indtil geléen har sat sig.

4

Pynt

Rist mandelflager og lad dem køle af. Tag den færdige cheesecake ud af fryseren og befri den fra form og kageplast. Smelt den hvide chokolade i mikroovn. Tag en ske og lav tynde striber på kagen med den smeltede chokolade. Drys de ristede mandelflager og sorte perler fra Black & Gold krymmel ovenpå chokoladestriberne.

Tips

På vores side om Risalamande kan du finde en opskrift på risengrød samt mere inspiration til hvordan du kan servere din Risalamande.


Hvis du er vegetar eller bare gerne vil undgå husblas, så prøv vores vegetariske udgave af cheesekagen Risalamande cheesecake med Vegegel.

Næringsindhold til opskriften Risalamande cheesecake | Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1976 kJ
472 kcal
1227 kJ
293 kcal
Fedt 25.72 g 15.98 g
Kulhydrat 51.59 g 32.05 g
Protein 6.36 g 3.95 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: