Har du prøvet den populære risalamande cheesecake? Den perfekte kombination af julens traditionelle risalamande og den moderne cheesecake. Bunden består af en nem bund lavet med vaniljekranse og fyldet er lavet på risengrød, vanilje, flødeost og cremet flødeskum. Kagen er selvfølgelig toppet med en gelé lavet af kirsebærsauce. Denne kage er en perfekt dessert til en julefrokost eller prøv at server den juleaften, du kan jo ligge en hel mandel ned i ostecremen, så er der stadig til mandelgaven.
til opskriften Risalamande cheesecake | Liv Martine
springform; ø 22 cm | |
kageplast | |
Dr. Oetker vinkelpalet - lille |
150 g | vaniljekranse |
75 g | smør |
1 pose | Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g) |
2 tsk. | Dr. Oetker Økologisk Vanilla Paste |
6 blade | Dr. Oetker Husblas |
300 g | færdig risengrød |
100 g | flødeost natural |
100 g | flormelis |
2 tsk. | Dr. Oetker Økologisk Vanilla Paste |
2 tsk. | Dr. Oetker Mandelaroma |
3 dl | piskefløde |
5 blade | Dr. Oetker Husblas |
500 g | kirsebærsauce |
75 g | hvid chokolade - smeltet |
Dr. Oetker Mandelflager | |
Dr. Oetker Glamour Mix |
Du kan købe en bagepakke til at lave Risalamande cheesecake online på Bagetid.dk ved at klikke her. Bagepakken indeholder Dr. Oetker ingredienser og bageredskaber til at lave Risalamande cheesecake.
Med pakken skal du selv sørge for vaniljekranse, smør, risengrød, flødeost, flormelis, piskefløde og kirsebærsauce. Det er muligt at tilkøbe Dr. Oetker Glamour Mix og Mandelflager til dekoration samt kageplast, springform og dejskraber inde på bagepakken.
Beklæd en springform med bagepapir i bunden og kageplast langs siderne.
Knus vaniljekranse fint eller blend dem i en foodprocessor. Smelt smørret og vend det sammen med de knuste vaniljekranse, hakkede mandler og vaniljepasta. Tryk massen ud i bunden af formen med bagsiden af en ske eller en vinkelpalet og sæt den på køl imens ostecremen forberedes.
Læg husblas i blød i koldt vand.
Rør risengrød, flødeost, flormelis og vaniljepasta sammen. Smelt den opblødte husblas i en gryde sammen med mandelaroma. Lad afkøle til 35-40 ºC. Vend først et par spiseskeer af ostecremen i den lune mandelaroma/husblas, kom blandingen over i den resterende ostecreme og vend det sammen. Pisk herefter fløden til den danner lette toppe og vend det i blandingen.
Kom fyldet over vaniljekransebunden og spred det jævnt ud med en vinkelpalet. Kom cheesecaken i fryseren i ca. 30 minutter indtil fyldet har sat sig, imens forberedes geléen.
Sæt husblas i blød i koldt vand.
Sigt kirsebærrene fra kirsebærsaucen. Bærrene skal ikke bruges, så gem dem evt. til en anden opskrift. Varm kirsebærsaucen og smelt husblas heri. Lad geléen køle ned til ca. 35 ºC. Tag cheesecaken ud af fryseren og hæld forsigtigt geléen over ostecremen. Sæt igen på frys i 30 minutter eller kom den på køl i 1-2 timer indtil geléen har sat sig.
Rist mandelflager og lad dem køle af. Tag den færdige cheesecake ud af fryseren og befri den fra form og kageplast.
Smelt den hvide chokolade i mikroovn. Tag en gaffel og lav tynde striber på kagen med den smeltede chokolade. Drys mandelflager og Glamour Mix krymmel ovenpå chokoladestriberne.
På vores side om Risalamande kan du finde en opskrift på risengrød samt mere inspiration til hvordan du kan servere din Risalamande.
Dr. Oetker har 3 forskellige versioner af husblas: Traditionel, økologisk og oksehusblas. De tre produkter kan erstattes 1:1 i alle opskrifter, så du altid kan bruge det du foretrækker.
Hvis du er vegetar eller bare gerne vil undgå husblas, så prøv vores vegetariske udgave af cheesekagen Risalamande cheesecake med Vegegel.
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
1863
kJ
445 kcal |
1202
kJ
287 kcal |
Fedt | 25.53 g | 16.47 g |
Kulhydrat | 45.22 g | 29.17 g |
Protein | 6.32 g | 4.08 g |
Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.
Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.
Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.
Ja
nej
For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.
Ja
nej
Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: