til opskriften Julecookies
150 g | blødt smør |
100 g | sukker |
125 g | brun farin |
1 | æg str. M/L |
1 | æggeblomme str. M/L |
300 g | hvedemel |
revet skal fra ½ ubehandlet citron | |
1 tsk. | Dr. Oetker Pebernøddekrydderi |
1 tsk. | stødt ingefær |
0,5 tsk. | Dr. Oetker Bagepulver |
1 pose | Dr. Oetker Chocolate Chips, Dark (100g) |
1 pose | Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g) |
Tænd ovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C traditionel varme.
Rør smør, sukker og farin blødt og cremet. Tilsæt æg og æggeblomme og rør i 2-3 min. Bland mel, citronskal, pebernøddekrydderi, ingefær og bagepulver sammen i en skål. Tilsæt chokolade samt hakkede mandler og rør blandingen hurtigt sammen.
Del dejen i 20 portioner og tril dem til kugler. Læg kuglerne med god afstand på en bageplade beklædt med bagepapir, og giv dem et let tryk.
Bag kagerne i 10-12 min. til de er lysebrune. Afkøl kagerne helt på en bagerist.
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
833kJ 199kcal |
1817kJ 434kcal |
Fedt | 9.72g | 21.13g |
Kulhydrat | 24.87g | 54.06g |
Protein | 2.77g | 6.01g |