Håkonskager
ca. 100 stk.
Nem
175 minutter
Prøv denne dejlige opskrift på lækre håkonskager, som passer perfekt til den dejlige juletid.
Håkonskager er en klassisk julesmåkage, den kan laves med eller uden marcipan. Vores version er en klassisk mørdejskage uden marcipan. Småkagen er rullet i perlesukker og hakkede mandler som giver en dejlig sprødhed.
Ingredienser
Forberedelse
Småkagedej
375 g
hvedemel
150 g
flormelis
300 g
smør
1
æg str. M/L
I alt :
175 minutter
Forb. :
45 minutter
Bagning:
10 minutter
Hvile:
120 minutter
1
Småkagedej
375 ghvedemel
150 gflormelis
1 spsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
300 gsmør
1æg str. M/L
Bland hvedemel, flormelis og vaniljesukker. Smuldr smør i melblandingen, og saml dejen med æg. Form dejen til en tyk pølse på 3-4 cm i diameter.
2
Pynt
perlesukker
Dr. Oetker Hakkede Mandler
Tril pølsen i en blanding af perlesukker og mandler, og pak den ind i folie. Læg den i køleskabet, til den er skærefast (mindst 2 timer).
3
Afbagning
Tænd ovnen på 200° C traditionel varme.
Skær rullen i skiver af 3 mm tykkelse, og læg dem på en bageplade. Bag kagerne midt i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gyldne.
Afkøl håkonskagerne på en bagerist, og opbevar dem i en kagedåse.
Bagetid
10 minutter
Tip
Dejen kan også rulles i kanelsukker eller blandes med fx korender, appelsinskal, sukat eller hakket chokolade. De færdige kager kan også pyntes med glasur og krymmel.
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?
Relaterede opskrifter