Veganske cookies med banan og chokolade
ca. 16 stk.
Nem
40 minutter
Elsker du cookies? Det gør vi! Og denne lidt sundere version med mindre sukker er en perfekt eftermiddagssnack.
Disse lækre cookies med banan og chokolade er veganske og kan nemt laves glutenfri med glutenfri havregryn. Istedet for smør har vi brugt peanutbutter og kakaosmør og det meste af sødmen kommer fra bananerne, så vi har kun tilsat en lille smule ahornsirup, men det kan du erstatte med et sukkerfri...
Ingredienser
Forberedelse
Redskaber
Cookies
30 g
2
modne bananer (ca. 220 g)
1 spsk.
ahornsirup
30 g
peanutbutter
1 knsp.
fint salt
1 tsk.
1 pose
150 g
grovvalsede havregryn - delt
100 g
hakket mørk chokolade
Redskaber
stavblender
I alt :
40 minutter
Forb. :
20 minutter
Bagning:
16 minutter
1
Tænd ovnen på 160 ºC varmluft.
2
Sundere cookies
30 gDr. Oetker Kakaosmør
2modne bananer (ca. 220 g)
1 spsk.ahornsirup
30 gpeanutbutter
1 knsp.fint salt
1 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
1 tsk.Dr. Oetker Økologisk Vanilla Paste
1 poseDr. Oetker Mandelmel (50 g)
150 ggrovvalsede havregryn - delt
100 ghakket mørk chokolade
Smelt kakaosmør i mikroovn.
Kom smeltet kakaosmør, bananer, ahornsirup, peanutbutter, salt, bagepulver, vaniljepasta, mandelmel og 50 g grovvalset havregryn i en skål og blend med en stavblender til en ensartet masse.
Hæld over i en skål og rør de resterende 100 g grovvalset havregryn og hakket chokolade i.
Kom skefulde af dejen på en bageplade med bagepapir, form dem til cookies og tryk dem let flade med bagsiden af en ske.
Bag midt i ovnen i 16-18 minutter indtil de er gyldne og sprøde i kanten. Lad kagerne køle af.
Bagetid
16 minutter
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?
Relaterede opskrifter