Kardemommesnurrer med nem surdej

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En svensk klassiker - bløde og saftige snurrer med dejlig smag af kardemomme. Lækkert både som eftermiddags snack og til luksus morgenmad.

ca. 16 stk.

for let øvede 75 Minutter

Elsker du kanelsnegle og kanelsnurrer? Så burde du gøre dig selv en tjeneste og prøve disse lækre hjemmelavede kardemommesnurrer! De er lavet med Dr. Oetker Tørret Surdej, der er en super nem måde at bage med surdej på, snurrerne smager ikke syrligt, men den tørrede surdej gør at de bliver saftige og lækre.

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Kardemommesnurrer med nem surdej

Redskaber:

minihakker eller morter
standmixer
kagerulle

Kardemommesukker:

10 g hele kardemommefrø med skal (8 g uden skal)
1 spsk. sukker

Bløddej:

500 g hvedemel (gerne med et proteinindhold på mindst 12 g pr. 100 g)
1 pose Dr. Oetker Surdej
1 tsk. kardemomme sukker fra opskriften ovenover
½ tsk. groft salt
100 g sukker
2 ½ dl lun mælk
1 æg str. M/L
75 g blødt smør

Remonce:

125 g blødt smør
125 g sukker plus resten af kardemommesukkeret fra opskriften
1 spsk. hvedemel

Pensling:

1 æg til pensling

Sukkerlage:

½ dl vand
50 g sukker
perlesukker - almindeligt eller svensk perlesukker

Tilberedning

Tilberedning

1

Kardemommesukker

Fjern skallen fra kardemommefrøene, der skal bruges 8 g frø uden skal. Knus kardemommefrøene med sukker i en morter, minihakker eller krydderikværn.

2

Bløddej

Bland mel, Dr. Oetker Tørret Surdej, 1 tsk. af kardemommesukkeret, salt og sukker sammen. Tilsæt fingervarm mælk, æg og blødt smør og ælt dejen ved lav hastighed i ca. 12 minutter i en standmixer, indtil den er blank og smidig. Den lange æltetid er vigtig for at aktivere glutnet i melet, hvilket påvirker bagværkets struktur. Det er helt klart nemmest at ælte dejen på en standmixer, når den skal æltes i så lang tid. Alternativt så kan man prøve at ælte dejen med en kombination af en håndmixer med dejkroge og håndkraft.


Dæk dejen til og lad den hæve i ca. 1 time til dobbelt størrelse.

3

Remonce

Rør blødt smør, sukker, resten af kardemommesukkeret og mel sammen til en ensartet masse.

4

Samling og afbagning

Rul dejen ud på et let meldrysset bord til en rektangel på ca. 32x45 cm. Fordel remoncen ud over dejen, helt ud til kanten. Fold ⅓ af dejen ind over midten. Gentag med den anden side, så der bliver tre lag dej. Rul dejen let med en kagerulle, så den måler ca. 32x20 cm.

Skær dejen i 16 strimler med en bredde på ca. 2 cm. Rul en dejstrimmel om den ene hånds pege- og langefinger, mens dejstrimlen snos med den anden hånd. Afslut ved at lægge dejstrimlen henover knuden og stikke enden af den op i hullet nedefra. 

Sæt de 16 kardemommesnurrer med lidt afstand på en bageplade med bagepapir. Dæk dem til med et tørt viskestykke og lad dem hæve et lunt sted i ca. 1 time.

Tænd ovnen på 210 °C traditionel varme det sidste kvarter af hævetiden. 

Pensl de færdighævede snurrer med sammenpisket æg.

Bag kardemommesnurrer i ca. 20 minutter i nederste tredjedel af ovnen. 

Bagetid: ca. 20 minutter

5

Sukkerlage

Imens snurrerne bages, koges vand og sukker op i en lille gryde, indtil sukkeret er smeltet. Lige så snart snurrerne kommer ud af ovnen, pensles de med sukkerlagen og drysses med svensk perlesukker.

Tips

Hvis du ikke kan skaffe svensk perlesukker kan du bruge almindeligt perlesukker, eller gør det festligt og brug lidt krymmel i stedet.

Kardemomme der allerede er stødt kan bruges i stedet for hel kardemomme, men der er mindre smag i. 

Hvis muligt så brug hvedemel med et proteinindhold på 12 g pr. 100 g, dette gør at snurrerne får en bedre konsistens og bliver mere luftige, når dejen bliver æltet længe. Du kan se på pakken med mel hvor meget protein der er pr. 100 g.

Næringsindhold til opskriften Kardemommesnurrer med nem surdej

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1260 kJ
301 kcal
1373 kJ
328 kcal
Fedt 11.18 g 12.15 g
Kulhydrat 38.52 g 41.87 g
Protein 5.37 g 5.84 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Dit samtykke omfatter også udtrykkeligt en mulig dataoverførsel til USA i henhold til artikel 49 i GDPR. Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger, her kan du også finde flere oplysninger om dataoverførsler til teknologiudbydere og partnere i USA.  Du kan til enhver tid skifte mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Vi bruger også teknologiudbydere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.

 

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Vi samarbejder også med partnere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
 

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: