Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Klassisk Sachertorte

Lækkert hjemmebag, der vækker glæde.

12 - 16 portioner

for let øvede 80 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Klassisk Sachertorte

Kagedej:

100 g hakket, mørk chokolade
100 g smør
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
5 æg str. M/L
125 g sukker
100 g hvedemel
400 g abrikosmarmelade eller appelsinmarmelade uden frugtstykker

Glasur og pynt:

50 g smør
2 spsk. piskefløde
3 spsk. flormelis
150 g hakket, mørk chokolade (fint)
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls

Redskaber:

håndmixer
springform; ø 24 cm

Tilberedning

Tilberedning

"Jeg fandt opskriften i et Samvirke-blad og lavede den første gang til min fars fødselsdag. Kagen smagte rigtig skønt. Selv min far, der ellers ikke spiser dessert tog et ekstra stykke..."

Tænd ovnen på 180 °C traditionel varme.

1

Kagedej

Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad og tilsæt dernæst Vanilla Paste

Del æggene i hvider og blommer. Tag chokoladesmørret fra vandbadet og rør æggeblommerne deri.

Pisk hviderne stive med en håndmixer. Tilsæt sukker lidt ad gangen og pisk til hviderne er seje. Med et piskeris piskes 1/4 af sukkerhviderne forsigtigt i chokolademassen. Pisk endnu 1/4 af hviderne forsigtigt i. Vend forsigtigt de sidste hvider i chokolademassen med en dejskraber. Vend til sidst sigtet hvedemel i dejen ad tre omgange og hæld den i en smurt springform.

Bag kagen midt i ovnen i 30-40 min. Afkøl kagen på en bagerist.

2

Samling

Når kagen er kold, løsnes den forsigtigt fra formen. Vend kagen med bunden opad, og del den i to lige tykke bunde med fx en brødkniv. Smør 1/3 af marmeladen på den nederste bund og læg den anden bund ovenpå. Smør resten af marmeladen i et tyndt lag på siderne og toppen af kagen.

3

Glasur og pynt

Smelt smør sammen med fløde og flormelis uden at bringe blandingen i kog. Tilsæt chokolade og rør godt. Blandingen må IKKE koge.

Fordel glasuren på toppen af kagen og glat det med en paletkniv, så det løber ned ad siderne på kagen. Glat glasuren på siderne og pynt med sølvperler inden glasuren størkner. Lad glasuren stivne en times tid, før kagen flyttes over på et kagefad og serveres.

Næringsindhold til opskriften Klassisk Sachertorte

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1428kJ
341kcal
1415kJ
338kcal
Fedt 18.03g 17.85g
Kulhydrat 39.36g 38.97g
Protein 5.15g 5.10g