Klassisk Sachertorte

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Sachertorte er en østrigsk kagespecialitet, der består af kakaobunde, lagt sammen om abrikosmarmarmelade og pyntet med en tyk chokoladeglasur.

12 - 16 portioner

for let øvede 40 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Klassisk Sachertorte

Redskaber:

håndmixer
springform; ø 24 cm
Dr. Oetker vinkelpalet - lille

Chokoladekage med abrikos:

100 g hakket mørk chokolade
100 g smør
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
5 æg str. M/L
125 g sukker
100 g hvedemel
400 g abrikosmarmelade

Glasur og pynt:

50 g smør
2 spsk. piskefløde
3 spsk. flormelis
150 g hakket mørk chokolade (fint)
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 180 °C traditionel varme.

1

Chokoladekage med abrikos

Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad og tilsæt dernæst Vanilla Paste.



Del æggene i hvider og blommer. Tag chokoladesmørret af vandbadet og rør æggeblommerne i chokolademassen.


Pisk hviderne stive med en håndmixer. Tilsæt sukker lidt ad gangen og pisk til en sej marengs Pisk med et almindeligt piskeris forsigtigt 1/4 af marengsen i chokolademassen. Pisk endnu 1/4 af marengsen forsigtigt i. Kom den resterende marengs i og vend forsigtigt massen sammen. Vend til sidst sigtet hvedemel i dejen ad tre omgange. Hæld dejen i en smurt springform (ø 24 cm), gerne med bagepapir i bunden.


Bag kagen midt i ovnen i 30-40 minutter. Afkøl kagen på en bagerist.

2

Samling

Når kagen er kold, løsnes den forsigtigt fra formen. Vend kagen med bunden opad, og del den i to lige tykke bunde med fx en brødkniv. Smør 1/3 af marmeladen på den nederste bund og læg den anden bund ovenpå. Smør resten af marmeladen i et tyndt lag på siderne og toppen af kagen.

3

Glasur og pynt

Kom smør, piskefløde og flormelis i en gryde og varm blandingen op til den er smeltet sammen, dog uden at bringe blandingen i kog. Tilsæt chokolade og rør indtil chokoladen er smeltet. Blandingen må stadig ikke komme i kog.


Fordel glasuren på toppen af kagen og glat den ud med en vinkelpalet, så der løber lidt glasur ned langs kagens sider. Drys den våde glasur med Chocolate Silver Pearls. Lad glasuren stivne en times tid.

Tip

Hvis du vil lave en endnu nemmere glasur, så prøv vores Choco Dream Icing & Frosting. Du kan både bruge den til at lave en almindelig glasur, en smørcreme eller cream cheese frosting. Vi har her samlet vores bedste opskrifter på Icing & Frostings.

Næringsindhold til opskriften Klassisk Sachertorte

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1461 kJ
349 kcal
1444 kJ
345 kcal
Fedt 17.04 g 16.87 g
Kulhydrat 41.24 g 40.83 g
Protein 4.78 g 4.73 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Dit samtykke omfatter også udtrykkeligt en mulig dataoverførsel til USA i henhold til artikel 49 i GDPR. Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger, her kan du også finde flere oplysninger om dataoverførsler til teknologiudbydere og partnere i USA.  Du kan til enhver tid skifte mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Vi bruger også teknologiudbydere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.

 

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Vi samarbejder også med partnere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
 

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: