Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Klassisk Sachertorte

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Sachertorte er en østrigsk kagespecialitet, der består af kakaobunde, lagt sammen om abrikosmarmarmelade og pyntet med en tyk chokoladeglasur.

12 - 16 portioner

for let øvede 40 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Klassisk Sachertorte

Redskaber:

håndmixer
springform; ø 24 cm
Dr. Oetker vinkelpalet - lille

Chokoladekage med abrikos:

100 g hakket, mørk chokolade
100 g smør
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
5 æg str. M/L
125 g sukker
100 g hvedemel
400 g abrikosmarmelade

Glasur og pynt:

50 g smør
2 spsk. piskefløde
3 spsk. flormelis
150 g hakket, mørk chokolade (fint)
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 180 °C traditionel varme.

1

Chokoladekage med abrikos

Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad og tilsæt dernæst Vanilla Paste.



Del æggene i hvider og blommer. Tag chokoladesmørret af vandbadet og rør æggeblommerne i chokolademassen.


Pisk hviderne stive med en håndmixer. Tilsæt sukker lidt ad gangen og pisk til en sej marengs Pisk med et almindeligt piskeris forsigtigt 1/4 af marengsen i chokolademassen. Pisk endnu 1/4 af marengsen forsigtigt i. Kom den resterende marengs i og vend forsigtigt massen sammen. Vend til sidst sigtet hvedemel i dejen ad tre omgange. Hæld dejen i en smurt springform (ø 24 cm), gerne med bagepapir i bunden.


Bag kagen midt i ovnen i 30-40 minutter. Afkøl kagen på en bagerist.

2

Samling

Når kagen er kold, løsnes den forsigtigt fra formen. Vend kagen med bunden opad, og del den i to lige tykke bunde med fx en brødkniv. Smør 1/3 af marmeladen på den nederste bund og læg den anden bund ovenpå. Smør resten af marmeladen i et tyndt lag på siderne og toppen af kagen.

3

Glasur og pynt

Kom smør, piskefløde og flormelis i en gryde og varm blandingen op til den er smeltet sammen, dog uden at bringe blandingen i kog. Tilsæt chokolade og rør indtil chokoladen er smeltet. Blandingen må stadig ikke komme i kog.


Fordel glasuren på toppen af kagen og glat den ud med en vinkelpalet, så der løber lidt glasur ned langs kagens sider. Drys den våde glasur med Chocolate Silver Pearls. Lad glasuren stivne en times tid.

Tip

Hvis du vil lave en endnu nemmere glasur, så prøv vores Choco Dream Icing & Frosting. Du kan både bruge den til at lave en almindelig glasur, en smørcreme eller cream cheese frosting. Vi har her samlet vores bedste opskrifter på Icing & Frostings.

Næringsindhold til opskriften Klassisk Sachertorte

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1424 kJ
340 kcal
1411 kJ
337 kcal
Fedt 18.03 g 17.85 g
Kulhydrat 39.31 g 38.92 g
Protein 5.15 g 5.10 g