Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Klassiske donuts

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Donut eller doughnut? Kært barn har mange navne, og de smager heldigvis fantastiskt lige meget hvad du kalder dem.

12 - 14 stk.

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Klassiske donuts

Redskaber:

standmixer eller håndmixer
kagerulle
donutudstikker, eller 2 runde udstikkere; ø 8 cm og ø 3-4 cm
termometer
hulske

Donutdej:

1 ¼ dl lun mælk
20 g gær
25 g sukker
1 æg
70 g smeltet smør , let afkølet
250 g hvedemel
1 knsp. salt
½ tsk. kardemomme
solsikkeolie 1 l til kogning

Glasur og pynt:

300 g flormelis
2 - 4 spsk. vand
Dr. Oetker Concentrated Blue Colour
Dr. Oetker Ocean Mix
friske syrener (evt.)

Tilberedning

Tilberedning

1

Klassiske donuts

Opløs gæren i den lune mælk. Tilsæt sukker, æg og smeltet smør og rør det sammen. Tilsæt lidt efter lidt mel, kardemomme og salt, hold lidt af melet tilbage og tilsæt det kun, hvis det er nødvendigt. Dejen skal æltes i 10 minutter, hvilket med fordel kan gøres i en standmixer med dejkrog. Dog kan en håndmixer med dejkroge også benyttes. 

Lad dejen hvile i 10 minutter. Kom herefter dejen i en let olieret skål med et fugtigt viskestykke over og lad den hæve i 2 timer.

Strø mel på bordet. Udrul dejen til en tykkelse på ca. 1 cm. Udstik donuts, enten med en donutudstikker eller med en stor, rund udstikker (ø 8 cm) og en mindre ustikker (ø 4 cm) til at lave hullet indeni. Kom donutsene på en bageplade med bagepapir, dæk dem til med et fugtigt viskestykke og lad dem hæve i 1 time.

2

Kogning af donuts

Kom olien i en gryde og varm den op til 180 ºC. Kog et par donuts ad gangen, det er vigtigt ikke at koge for mange på en gang, da olien så bliver kold og donutsene vil suge for meget olie inden de bliver gennembagte. Det er derfor vigtigt at prøve at holde en konstant temperatur på 180 °C. Kog donutsene et par minutter på hver side eller indtil de er gyldenbrune. Tag donutsene op med en hulske og lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle. Fortsæt indtil alle donuts er kogt, lad dem køle af.

3

Glasur og pynt

Bland flormelis og vand sammen i en skål, start kun med lidt vand og tilsæt mere efter behov, glasuren skal ikke være alt for tynd.


Del glasuren i to og farv den ene halvdel en lys blå med et par dråber Concentrated Blue Colour, lad den anden halvdel være hvid. Dyp hver donut i glasur, drys med Ocean Mix krymmel, friske syrener eller lav striber med enten hvid eller blå glasur.

Tip

Prøv også at bruge andre farver concentrated color til glasuren og andet Dr. Oetker krymmel som pynt. Tag evt. børnene med i køkkenet og lad dem pynte de bagte donuts lige efter deres egne ønsker.

Opskriften er udviklet af vores ambassadør Mette og du kan se hvad hun skriver om opskriften på hendes blog.

Næringsindhold til opskriften Klassiske donuts

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1210 kJ
289 kcal
1729 kJ
413 kcal
Fedt 12.92 g 18.46 g
Kulhydrat 40.35 g 57.64 g
Protein 3.15 g 4.50 g