Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Koldskål med jordbær og guf | Kreahjørnet

Pift den klassiske koldskål op med friske jordbær samt sjove, pink skyer af guf.

about 4 portioner

nem 15 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Koldskål med jordbær og guf | Kreahjørnet

Redskaber:

håndmixer

Koldskål:

2 pasteuriserede æggeblommer
0,5 dl sukker
2 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
revet skal og saft fra ½ ubehandlet citron
1 l kærnemælk

Guf:

1 dl vand
1 brev Dr. Oetker Guf til is med jordbærsmag

Tilbehør:

kammerjunker
friske jordbær

Tilberedning

Tilberedning

1

Koldskål

Bland æggeblommer, sukker og Vanilla Paste sammen. Pisk blandingen ved høj hastighed til den er lys og luftig. Tilsæt citronsaft, citronskal og kærnemælk til blandingen og pisk det hele godt sammen, så koldskålen får en ensartet og luftig konsistens. 

2

Guf

Hæld vandet i en stor skål og tilsæt indholdet fra brevet med Guf. Pisk kort tid ved lav hastighed for at ingredienserne forbinder sig og dernæst ved høj hastighed i 4 min. så guffen bliver let og luftig.

3

Servering

Hæld koldskålen op og server med et par skefulde guf ovenpå, samt kammerjunker og friske jordbær.

Tips

Gem eventuelle rester af guf i køleskabet og pisk det op igen lige inden servering.

Rester af guf kan også bruges til at lave lækre marengs, kyskager eller mini pavlova. Sæt guffen i den ønskede størrelse på en bageplade med bagepapir og bag ved 100 °C varmluft i 45-60 min. afhængigt af størrelsen.

Næringsindhold til opskriften Koldskål med jordbær og guf | Kreahjørnet

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1151kJ
275kcal
339kJ
81kcal
Fedt 0g 0g
Kulhydrat 46.89g 13.87g
Protein 0g 0g