Klatkager
12 - 16 stk.
Nem
25 minutter
Står du med rester af risengrød? Så prøv disse lækre og nemme klatkager, som hurtigt kan røres sammen.
Klatkager er den perfekte ret at lave, hvis du står med en rest risengrød og så kan de bruges både som dessert, mellemmåltid eller morgenmad - alt efter hvad du putter på af topping. For at gøre dejen tykkere, så klatkagerne nemt kan vendes, har vi i denne opskrift brugt både hvedemel og havregry...
Ingredienser
Forberedelse
Klatkager
500 g
færdig risengrød (kold)
2
æg str. M/L
40 g
hvedemel
30 g
finvalsede havregryn
30 g
sukker
smør til stegning
I alt :
25 minutter
Forb. :
25 minutter
1
Klatkager
500 gfærdig risengrød (kold)
2æg str. M/L
40 ghvedemel
30 gfinvalsede havregryn
2 tsk.Dr. Oetker Økologisk Vanilla Paste
smør til stegning
syltetøj
Dr. Oetker Kanelsukker
Kom risengrød, æg, hvedemel, havregryn, sukker og vaniljepasta i en skål, og rør det godt sammen.
Varm en pande op på medium varme, kom en klat smør på og lad det bruse op. Fordel skefulde af dejen i små klatter.
Steg et par minutter på hver side ved jævn varme, til klatkagerne er gyldne. Tilsæt eventuelt mere smør undervejs, hvis det bliver nødvendigt. Hold de færdige klatkager varme i ovnen ved lav temperatur mens resten steges færdige.
Server klatkagerne med syltetøj og kanelsukker.
Tips
Hvis risengrøden er uden salt så kom gerne 1 knsp. fint salt i dejen.
For den perfekte smagsoplevelse til julehyggen så prøv at server klatkagerne med hjemmelavet Cremet julemarmelade.
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?
Relaterede opskrifter