Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Krydret julelagkage

Tid til ekstra juleforkælelse. Denne lagkage er fyldt med varme krydderier og en frisk smag af appelsin og er perfekt til julens fester.

8 - 10 portioner

for let øvede 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Krydret julelagkage

Redskaber:

håndmixer
springform; ø 20 cm
kageplast
kagering
sprøjtepose
rund tyl

Krydderbund:

3 æg
175 g lyst rørsukker
2 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Paste
70 g hvedemel
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
70 g kartoffelmel
1 brev Dr. Oetker Kagekrydderi
1 usprøjtet appelsin , saften

Konditorcreme:

1 brev Dr. Oetker Økologisk Kagecreme
5 dl letmælk
3,5 dl piskefløde
1 usprøjtet appelsin , skallen fint revet

Pynt:

Dr. Oetker Golden and Shiny Pearls
Dr. Oetker Økologisk Earthy Cocoa krymmel
usprøjtet appelsin , skallen, revet

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 180 ºC varmluft.

1

Krydderbund

Pisk æg, rørsukker og vaniljepasta til en luftig og tyk æggesnaps. Bland hvedemel, bagepulver, kartoffelmel og Kagekrydderi sammen og sigt det ned i æggesnapsen. Tilsæt appelsinsaft og vend dejen sammen. Beklæd bunden af en springform (ø 20 cm) med bagepapir og hæld dejen heri. Bag kagen midt i ovnen i ca. 25-30 min. til kagen giver efter ved et let tryk. Lad bunden køle helt af i formen.


Skær kagen fri fra formens kant med en lille kniv og fjern bagepapiret. Del bunden på langs i tre lige store lagkagebunde. Dette kan med fordel gøres med en savtakket brødkniv. 

2

Konditorcreme

Bland brevets indhold med 1 dl mælk og pisk det til en jævning. Varm resten af mælken i en kasserolle. Når mælken koger tilsættes jævningen under kraftig omrøring, og koges i 1 min. til cremen tykner. Stil cremen på køl i 3-4 timer indtil den er helt kold.


Pisk den afkølede vaniljecreme igennem, så den bliver fri for klumper. Pisk fløden til en fast flødeskum. Vend derefter flødeskum og fint revet appelsinskal sammen med vaniljecremen. 

Samling

Kom den første lagkagebund på et serveringsfad. Kom herefter kageplast og kagering om bunden. Fordel 1/3 af konditorcremen på bunden. Læg den midterste bund ovenpå og smør 1/3 creme på. Læg den sidste bund ovenpå. Kom den resterende 1/3 af konditorcremen i en sprøjtepose med en rund tyl. Sprøjt cremen ud i dutter på hele kagens top. Lad gerne kagen stå og samle sig et par timer på køl.

3

Pynt

Frigør kagen fra formen og fjern kageplasten. Pynt lagkagen med Earthy Cocoa krymmel, Golden and Shiny Pearls og fint revet appelsinskal.

Tip

Kagecreme og lagkagebunde kan med fordel laves dagen før de skal bruges.

Bundene kan også smøres med din favoritmarmelade, fx appelsin eller solbær, inden konditorcremen kommes på. 

Næringsindhold til opskriften Krydret julelagkage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1666kJ
398kcal
1005kJ
240kcal
Fedt 18.29g 11.02g
Kulhydrat 52.36g 31.54g
Protein 5.30g 3.19g