Krydret julelagkage

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Tid til ekstra juleforkælelse. Denne lagkage er fyldt med varme krydderier og en frisk smag af appelsin og er perfekt til julens fester.

8 - 10 portioner

for let øvede 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Krydret julelagkage

Redskaber:

håndmixer
Dr. Oetker Retro springform; ø 20 cm
kageplast
kagering
Dr. Oetker engangssprøjtepose
stjernetyl, flerrillet

Krydderbund:

3 æg str. M/L
175 g lyst rørsukker
2 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Paste
70 g hvedemel
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
70 g kartoffelmel
1 brev Dr. Oetker Brunkagekrydderi
1 usprøjtet appelsin , saften

Konditorcreme med appelsin:

1 brev Dr. Oetker Økologisk Kagecreme
5 dl letmælk
3 ½ dl piskefløde
1 usprøjtet appelsin , skallen fint revet

Pynt:

Dr. Oetker Golden and Shiny Pearls
Dr. Oetker Økologisk Earthy Cocoa krymmel
usprøjtet appelsin , skallen, revet

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 180 ºC varmluft.

1

Krydderbund

Pisk æg, rørsukker og vaniljepasta til en luftig og tyk æggesnaps. Bland hvedemel, bagepulver, kartoffelmel og Brunkagekrydderi sammen og sigt det i æggesnapsen. Tilsæt appelsinsaft og vend dejen sammen. Beklæd bunden af en springform (ø 20 cm) med bagepapir og hæld dejen heri. Bag kagen midt i ovnen i ca. 25-30 minutter til kagen giver efter ved et let tryk. Lad bunden køle helt af i formen.


Skær kagen fri fra formens kant med en lille kniv og fjern bagepapiret. Del bunden på langs i tre lige store lagkagebunde. Dette kan med fordel gøres med en savtakket brødkniv. 

2

Konditorcreme med appelsin

Bland brevets indhold med 1 dl mælk og pisk det til en jævning. Varm resten af mælken i en kasserolle. Når mælken koger tilsættes jævningen under kraftig omrøring, og koges i 1 minut til cremen tykner. Stil cremen på køl i 3-4 timer indtil den er helt kold.


Pisk den afkølede vaniljecreme igennem, så den bliver fri for klumper. Pisk fløden til en fast flødeskum. Vend derefter flødeskum og fint revet appelsinskal sammen med vaniljecremen. 

3

Samling

Kom den første lagkagebund på et serveringsfad. Kom herefter kageplast og kagering om bunden. Fordel 1/3 af konditorcremen på bunden. Læg den midterste bund ovenpå og smør 1/3 creme på. Læg den sidste bund ovenpå. Kom den resterende 1/3 af konditorcremen i en sprøjtepose med en flerrillet stjernetyl. Sprøjt cremen ud i dutter på hele kagens top. Lad gerne kagen stå og samle sig et par timer på køl.

4

Pynt

Frigør kagen fra formen og fjern kageplasten. Pynt lagkagen med Earthy Cocoa krymmel, Golden and Shiny Pearls og fintrevet appelsinskal.

Tips

Kagecreme og lagkagebunde kan med fordel laves dagen før de skal bruges.

Bundene kan også smøres med din favoritmarmelade, fx appelsin eller solbær, inden konditorcremen kommes på. 


Find alle vores bedste tips og opskrifter på lagkager på vores temaside.

Næringsindhold til opskriften Krydret julelagkage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1767 kJ
422 kcal
816 kJ
195 kcal
Fedt 18.67 g 8.64 g
Kulhydrat 54.38 g 25.18 g
Protein 6.84 g 3.17 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: