til opskriften Krydret julelagkage
håndmixer | |
Dr. Oetker Retro springform; ø 20 cm | |
kageplast | |
kagering | |
Dr. Oetker engangssprøjtepose | |
stjernetyl, flerrillet |
3 | æg str. M/L |
175 g | lyst rørsukker |
2 tsk. | Taylor & Colledge Vanilla Paste |
70 g | hvedemel |
1 tsk. | Dr. Oetker Bagepulver |
70 g | kartoffelmel |
1 brev | Dr. Oetker Brunkagekrydderi |
saft af 1 appelsin |
1 brev | Dr. Oetker Bagestabil Kagecreme |
4 dl | letmælk |
3 ½ dl | piskefløde |
revet skal fra en ubehandlet appelsin |
Dr. Oetker Golden and Shiny Pearls | |
Dr. Oetker Økologisk Earthy Cocoa krymmel | |
revet skal fra en ubehandlet appelsin |
Tænd ovnen på 180 ºC varmluft.
Pisk æg, rørsukker og vaniljepasta til en luftig og tyk æggesnaps. Bland hvedemel, bagepulver, kartoffelmel og Brunkagekrydderi sammen og sigt det i æggesnapsen. Tilsæt appelsinsaft og vend dejen sammen. Beklæd bunden af en springform (ø 20 cm) med bagepapir og hæld dejen heri.
Bag kagen midt i ovnen i ca. 25-30 minutter til kagen giver efter ved et let tryk.
Lad bunden køle helt af i formen.
Imens bunden køler forberedes cremen.
Bagetid: ca. 25 - 30 minutter
Bland indholdet af en pose Bagestabil Kagecreme med mælk. Pisk med piskeris i ca. 1 minut. Sæt vaniljecremen på køl i mindst 20 minutter.
Pisk vaniljecreme igennem, så den bliver fri for klumper. Pisk fløden til en fast flødeskum. Vend derefter flødeskum og fint revet appelsinskal sammen med vaniljecremen.
Skær lagkagebunden fri fra formens kant med en lille kniv og fjern bagepapiret. Del bunden på langs i tre lige store lagkagebunde. Dette kan med fordel gøres med en savtakket brødkniv.
Kom den første lagkagebund på et serveringsfad. Kom herefter kageplast og kagering (eller ringen fra springformen) om bunden. Fordel 1/3 af konditorcremen på bunden. Læg den midterste bund ovenpå og smør 1/3 creme på. Læg den sidste bund ovenpå.
Kom den resterende 1/3 af konditorcremen i en sprøjtepose med en flerrillet stjernetyl. Sprøjt cremen ud i dutter på hele kagens top. Lad gerne kagen stå og samle sig et par timer på køl.
Frigør kagen fra formen og fjern kageplasten. Pynt lagkagen med Earthy Cocoa krymmel, Golden and Shiny Pearls og fintrevet appelsinskal.
Lagkagebunde kan med fordel laves dagen før de skal bruges.
Bundene kan smøres med din favoritmarmelade, fx appelsin eller solbær, inden konditorcremen kommes på.
Find alle vores bedste tips og opskrifter på lagkager på vores temaside.
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
1683
kJ
402 kcal |
967
kJ
231 kcal |
Fedt | 18.40 g | 10.57 g |
Kulhydrat | 50.66 g | 29.11 g |
Protein | 6.64 g | 3.82 g |
Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.
Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.
Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.
Ja
nej
For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.
Ja
nej
Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: