Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.
Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Krydret julelagkage

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Tid til ekstra juleforkælelse. Denne lagkage er fyldt med varme krydderier og en frisk smag af appelsin og er perfekt til julens fester.

8 - 10 portioner

for let øvede 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Krydret julelagkage

Redskaber:

håndmixer
Dr. Oetker Retro springform; ø 20 cm
kageplast
kagering
Dr. Oetker engangssprøjtepose
stjernetyl, flerrillet

Krydderbund:

3 æg str. M/L
175 g lyst rørsukker
2 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Paste
70 g hvedemel
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
70 g kartoffelmel
1 brev Dr. Oetker Brunkagekrydderi
1 usprøjtet appelsin , saften

Konditorcreme med appelsin:

1 brev Dr. Oetker Økologisk Kagecreme
5 dl letmælk
3 ½ dl piskefløde
1 usprøjtet appelsin , skallen fint revet

Pynt:

Dr. Oetker Golden and Shiny Pearls
Dr. Oetker Økologisk Earthy Cocoa krymmel
usprøjtet appelsin , skallen, revet

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 180 ºC varmluft.

1

Krydderbund

Pisk æg, rørsukker og vaniljepasta til en luftig og tyk æggesnaps. Bland hvedemel, bagepulver, kartoffelmel og Brunkagekrydderi sammen og sigt det i æggesnapsen. Tilsæt appelsinsaft og vend dejen sammen. Beklæd bunden af en springform (ø 20 cm) med bagepapir og hæld dejen heri. Bag kagen midt i ovnen i ca. 25-30 minutter til kagen giver efter ved et let tryk. Lad bunden køle helt af i formen.


Skær kagen fri fra formens kant med en lille kniv og fjern bagepapiret. Del bunden på langs i tre lige store lagkagebunde. Dette kan med fordel gøres med en savtakket brødkniv. 

2

Konditorcreme med appelsin

Bland brevets indhold med 1 dl mælk og pisk det til en jævning. Varm resten af mælken i en kasserolle. Når mælken koger tilsættes jævningen under kraftig omrøring, og koges i 1 minut til cremen tykner. Stil cremen på køl i 3-4 timer indtil den er helt kold.


Pisk den afkølede vaniljecreme igennem, så den bliver fri for klumper. Pisk fløden til en fast flødeskum. Vend derefter flødeskum og fint revet appelsinskal sammen med vaniljecremen. 

3

Samling

Kom den første lagkagebund på et serveringsfad. Kom herefter kageplast og kagering om bunden. Fordel 1/3 af konditorcremen på bunden. Læg den midterste bund ovenpå og smør 1/3 creme på. Læg den sidste bund ovenpå. Kom den resterende 1/3 af konditorcremen i en sprøjtepose med en flerrillet stjernetyl. Sprøjt cremen ud i dutter på hele kagens top. Lad gerne kagen stå og samle sig et par timer på køl.

4

Pynt

Frigør kagen fra formen og fjern kageplasten. Pynt lagkagen med Earthy Cocoa krymmel, Golden and Shiny Pearls og fintrevet appelsinskal.

Tips

Kagecreme og lagkagebunde kan med fordel laves dagen før de skal bruges.

Bundene kan også smøres med din favoritmarmelade, fx appelsin eller solbær, inden konditorcremen kommes på. 


Find alle vores bedste tips og opskrifter på lagkager på vores temaside.

Næringsindhold til opskriften Krydret julelagkage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1767 kJ
422 kcal
816 kJ
195 kcal
Fedt 18.67 g 8.64 g
Kulhydrat 54.38 g 25.18 g
Protein 6.84 g 3.17 g