til opskriften Lagkage med hindbær
håndmixer | |
springform; ø 22 cm | |
Dr. Oetker stjernetyl lukket; ø 8 mm | |
Dr. Oetker engangssprøjteposer |
4 | æg str. M/L |
150 g | sukker |
¼ dl | vand |
150 g | hvedemel |
½ tsk. | Dr. Oetker Bagepulver |
1 brev | Dr. Oetker Kagecreme med vaniljesmag |
5 dl | sødmælk |
8 - 12 | knuste makroner |
200 g | hindbær , frosne eller friske |
50 g | hindbær , friske eller optøede |
1 - 2 spsk. | kogende vand |
2 dl | flormelis |
Dr. Oetker Gel Glitter | |
2 ½ dl | piskefløde |
Dr. Oetker Sweetheart |
Tænd ovnen på 200° C traditionel varme.
Pisk æg og sukker skummende og luftigt med en håndmixer i 4-5 minutter. Tilsæt vand og pisk det godt sammen. Sigt hvedemel og bagepulver i æggemassen og vend dejen sammen.
Kom dejen i en smurt springform (ø 22 cm), gerne med bagepapir i bunden, og bag lagkagebunden nederst i ovnen i 20-25 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet, når det trækkes ud. Hvis kagen får for meget farve i ovnen, kan den dækkes med et stykke stanniol mens den bager færdig.
Lad lagkagebunden køle helt af på en bagerist og del den så i tre lige store lagkagebunde.
Bland indholdet af et brev kagecreme med mælk. Pisk blandingen med en håndmixer i 1 minut og stil cremen i køleskabet i 20 minutter.
Tag cremen ud af køleskabet og rør den kort igennem.
Læg den nederste bund på et fad, fordel halvdelen af de frosne eller friske hindbær på bunden og smør halvdelen af kagecremen på og kom halvdelen af de knuste makroner over. Læg derefter den midterste bund på og gentag med det resterende fyld. Læg den sidste bund på som top. Lad kagen trække et par timer før servering, eller til næste dag.
Pynt lagkagen kort inden servering. Mos hindbærerne med halvdelen af vandet og rør det sammen med den sigtet flormelis til en glasur. Tilsæt ekstra vand, hvis nødvendigt. Smør glasuren på toppen af kagen.
Pisk fløden til skum og smør den langs siden af kagen, eller kom den i en sprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt flødeskum rundt langs kanten af kagen. Pynt toppen af kagen med Glitter Gelé og drys lidt krymmel på flødeskummet.
De mosede hindbær kan sies inden de røres sammen med flormelis, så kernerne ikke kommer med. På den måde får man en glat glasur, eller du kan undlade hindbær i glasuren og istedet komme lidt Rød Konditorfarve eller Concentrated Pink Colour i.
Find alle vores bedste tips og opskrifter på lagkager på vores temaside.
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
1457
kJ
348 kcal |
1097
kJ
262 kcal |
Fedt | 10.97 g | 8.24 g |
Kulhydrat | 57.31 g | 43.09 g |
Protein | 5.08 g | 3.82 g |
Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.
Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.
Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.
Ja
nej
For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.
Ja
nej