Luksus vaniljebudding med bagte rabarber

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Prøv denne lækre vaniljebudding med de smukkeste vaniljekorn. Spis den sammen med bagte rabarber, der er en dejlig syrlig kontrast til den søde budding.

8 portioner

nem 30 Minutter iconglutenfrei26x26png Glutenfri

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Luksus vaniljebudding med bagte rabarber

Vaniljebudding:

1 brev Dr. Oetker Familie-Pakke Budding med vaniljesmag
100 g sukker
1 l letmælk
2 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste

Bagte rabarber:

400 g rabarber
80 g sukker
2 spsk. vand
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste

Tilberedning

Tilberedning

1

Vaniljebudding

Hæld et brev buddingpulver i en skål og bland det sammen med sukkeret. Tilsæt 2 dl af mælken og rør blandingen til en jævning. 


Bring resten af mælken (8 dl) i kog og tilsæt Vanilla Paste. Tag gryden af varmen og rør buddingejævningen i. Kom gryden tilbage på varmen og kog derefter buddingen op under kraftig omrøring i mindst 1 minut. Hæld buddingen i forme eller små skåle, der er skyllet med koldt vand. Stil dem i køleskabet i mindst 4 timer.

2

Bagte rabarber

Tænd ovnen på 150 °C varmluft.

Skyl rabarberne og skær dem i stykker på 6-8 cm, evt. kan rabarberne også skæres over på langs. Kom rabarberne i et ovnfast fad og tilsæt sukker, vand og Vanilla Paste. Bland det hele godt sammen, så rabarberne er dækket med sukker. 


Bag rabarberne midt i ovnen i 10-15 minutter. Bagetiden kommer også an på, hvor tykke rabarberne er. Rabarberne skal være bløde, men ikke helt udkogte. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af.

Vend buddingerne ud på serveringstallerkenerne og anret med de bagte rabarber.

Tips

Rabarberne kan serveres både lune eller kolde på buddingerne. Rabarberne danner mere sirup, hvis de får lov til at stå nogle timer i køleskabet.

Desserten er også lækker med lidt flødeskum serveret til.


Hvis du skylder formen med koldt vand inden du hælder den varme budding i, er det nemmere at vende den kolde budding ud af formen.



Find mere inspiration og flere opskrifter på buddingopskrifter.dk

Næringsindhold til opskriften Luksus vaniljebudding med bagte rabarber

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 846 kJ
202 kcal
398 kJ
95 kcal
Fedt 2.15 g 1.01 g
Kulhydrat 41.23 g 19.36 g
Protein 4.75 g 2.23 g

Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv

Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej