Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Luksus vaniljebudding med bagte rabarber

Prøv denne lækre vaniljebudding med de smukkeste vaniljekorn. Spis den sammen med bagte rabarber, der er en dejlig syrlig kontrast til den søde budding.

8 portioner

nem 30 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Luksus vaniljebudding med bagte rabarber

Vaniljebudding:

1 brev Dr. Oetker Familie-Pakke Budding med vaniljesmag
100 g sukker
1 l letmælk
2 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste

Bagte rabarber:

400 g rabarber
80 g sukker
2 spsk. vand
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste

Tilberedning

Tilberedning

1

Vaniljebudding

Hæld et brev buddingpulver i en skål og bland det sammen med sukkeret. Tilsæt 2 dl af mælken og rør blandingen til en jævning. Bring resten af mælken (8 dl) i kog og tilsæt Vanilla Paste. Tag gryden af varmen og rør buddingejævningen i. Kog derefter buddingen op under kraftig omrøring i mindst 1 min. Hæld buddingen i forme eller små skåle, der er skyllet med koldt vand. Stil dem i køleskabet i mindst 4 timer.

2

Bagte rabarber

Tænd ovnen på 150 °C varmluft.

Skyl rabarberne og skær dem i stykker på 6-8 cm, evt. kan rabarberne også skæres over på langs. Kom rabarberne i et ovnfast fad og tilsæt sukker, vand og Vanilla Paste. Bland det hele godt sammen, så rabarberne er dækket med sukker. Bag rabarberne midt i ovnen i 10-15 min. Bagetiden kommer også an på, hvor tykke rabarberne er. Rabarberne skal være bløde, men ikke helt udkogte. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af.

Vend buddingerne ud på serveringstallerkenerne og anret med de bagte rabarber.

Tip

Rabarberne kan serveres både lune eller kolde på buddingerne. Rabarberne danner mere sirup, hvis de får lov til at stå nogle timer i køleskabet.

Desserten er også lækker med lidt flødeskum serveret til.

Næringsindhold til opskriften Luksus vaniljebudding med bagte rabarber

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 854kJ
204kcal
402kJ
96kcal
Fedt 2.29g 1.08g
Kulhydrat 41.64g 19.55g
Protein 4.88g 2.29g