Flag

Mandelcupcakes med citronfrosting

18 - 20 stk.
Nem
125 minutter
Super lækre lyse cupcakes med mandelmel og citron, toppet med en blød og lækker citronsmørcreme. Pynt med din yndlings krymmel!
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
muffinforme
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker stjernetyl lukket; ø 11 mm

Ingredienser

Citronmuffins med mandelmel
175 gsmør
3æg str. M/L
200 gsukker
175 ghvedemel
1 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
½ tsk.Dr. Oetker Natron
1 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
¼ knsp.fint salt
1 poseDr. Oetker Mandelmel (50 g)
1 tsk.Dr. Oetker Naturlig Citronaroma
1 dlkærnemælk
Citronsmørcreme
150 gblødt smør
250 gflormelis
2 - 3 spsk.mælk
1 tsk.Dr. Oetker Naturlig Citronaroma
1 tsk.Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
Dr. Oetker Rainbow Mix

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Natron
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
Picture - Dr. Oetker Mandelmel (50 g)
Picture - Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
Picture - Dr. Oetker Rainbow Mix

Tænd ovnen på 200 ˚C traditionel varme.

1

Citronmuffins med mandelmel

175 gsmør
3æg str. M/L
200 gsukker
175 ghvedemel
1 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
½ tsk.Dr. Oetker Natron
1 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
¼ knsp.fint salt
1 poseDr. Oetker Mandelmel (100 g)
1 tsk.Dr. Oetker Naturlig Citronaroma
1 dlkærnemælk

Smelt smørret over lav varme, og sæt det til side. 

Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Sigt hvedemel, bagepulver og natron i, tilsæt også vaniljesukker, salt, mandelmel, smeltet smør, Naturlig Citronaroma og kærnemælk og rør kort dejen sammen. Hvis dejen røres for meget, vil kagerne blive kompakte. Fordel dejen i muffinforme.

Bag kagerne midt i ovnen i 15-18 minutter. Mærk efter med et træspyd om de er færdigbagte. Der må ikke sidde dej på spyddet. Afkøl derefter kagerne på en bagerist

Bagetid: 15 - 18 Minutes

2

Citronsmørcreme

150 gblødt smør
250 gflormelis
2 - 3 spsk.mælk
1 tsk.Dr. Oetker Naturlig Citronaroma
1 tsk.Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
Dr. Oetker Rainbow Mix

Pisk smørret et par minutter til det er cremet og luftigt. Tilsæt flormelis, mælk, Naturlig Citronaroma og Naturlig Vaniljeekstrakt og pisk i 5 minutter ved høj hastighed, til smørcremen er blød og luftig. Tilsæt lidt mere flormelis hvis smørcremen er lidt for tynd. 

Kom smørcremen i en sprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt toppe på kagerne. Pynt med krymmel efter eget ønske, fx Rainbow Mix.


Tips

Du kan med fordel ligge muffinformene dobbelt eller komme dem ned i en metal muffinform, på den måde undgår du at kagerne flyder ud.


Prøv også at lave en super nem smørcreme med en skøn smag af citron med Juicy Lemon Icing & Frosting.