Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Marmorkage

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Marmorkage ser både flot ud og smager helt fantastisk! Denne udgave af marmorkagen har et hint af appelsin.

14 - 16 portioner

nem 25 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Marmorkage

Redskaber:

håndmixer
bundt cake-form eller randform på 1,5 l

Kagedej:

300 g blødt smør
300 g rørsukker
5 æg str. M/L
1 dl sødmælk , fingervarm
375 g hvedemel
1 ½ tsk. Dr. Oetker Bagepulver
½ tsk. fint salt
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
25 g Dr. Oetker Baking Cocoa
1 dl appelsinjuice
Revet skal fra ½ ubehandlet appelsin

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 175 °C traditionel varme.

1

Kagedej

Pisk smør og sukker sammen i en skål, til det er lyst og luftig. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg. Hvis dejen skiller tilsættes 2 spsk. af hvedemelet. Sigt hvedemel, bagepulver og salt i dejen. Tilsæt den fingervarme mælk og pisk dejen sammen.



Del dejen op i to lige store portioner. Rør vaniljepasta i den ene portion. Rør sigtet kakao, appelsinjuice og appelsinskal i den anden portion.


Smør en randform eller sandkageform og drys den med mel. Fordel halvdelen af den lyse dej i bunden af formen, kom dernæst al kakaodejen i formen. Kom til slut resten af den lyse dej i. Træk en lille kniv, et træspyd eller en strikkepind rundt i dejen for at lave det marmorerede mønster. Pas på ikke at blande alt for meget rundt i dejene.


Bag marmorkagen midt i ovnen i 50-60 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Afkøl marmorkagen i formen på en bagerist. 


Vend forsigtigt den kolde kage ud af formen.

Tip

Hvis du ikke har en randform kan du også bage kagen i en sandkageform på 1,5 l.

Næringsindhold til opskriften Marmorkage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1465 kJ
350 kcal
1629 kJ
389 kcal
Fedt 19.24 g 21.38 g
Kulhydrat 38.49 g 42.77 g
Protein 5.62 g 6.24 g