Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Marmorkage

Marmorkage ser både flot ud og smager helt fantastisk! Denne udgave af marmorkagen har et hint af appelsin.

14 - 16 portioner

nem 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Marmorkage

Redskaber:

bundt cake-form eller randform på 1,5 l

Kagedej:

300 g blødt smør
300 g rørsukker
5 æg str. M/L
1 dl sødmælk
375 g hvedemel
1,5 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
0,5 tsk. salt
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
25 g kakao
Revet skal fra ½ ubehandlet appelsin
1 dl appelsinjuice

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 175 °C traditionel varme.

Smør randformen og drys den med mel.

1

Kagedej

Pisk smør og sukker sammen i en skål. Pisk i 4-5 min. til blandingen er lys og luftig. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg. Hvis dejen skiller tilsættes 2 spsk. af hvedemelet. Sigt hvedemel, bagepulver og salt ned i en skål. Lun mælken til den er håndvarm og pisk den i dejen sammen med melbalndingen.

Del dejen op i to portioner. Den ene portion tilsættes vaniljepasta. Den anden portion tilsættes kakao, appelsinjuice og appelsinskal.

Fordel halvdelen af den lyse dej i bunden af randformen, dernæst hele kakaodejen og til slut resten af den lyse dej. For at lave det marmorerede mønster køres fx. en kniv eller strikkepind rundt i dejen. Pas på ikke at blande for meget rundt i dejene.

Bag marmorkagen midt i ovnen i 50-60 min. Afkøl marmorkagen i formen på en bagerist.

Næringsindhold til opskriften Marmorkage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1465kJ
350kcal
1629kJ
389kcal
Fedt 19.30g 21.45g
Kulhydrat 38.52g 42.81g
Protein 5.61g 6.24g