Flag

Skærekage med blåbær

10 - 12 portioner
Nem
150 minutter
En lækker og nem skærekage. Kagen er bagt med kardemomme og pyntet med citronfrosting lavet på flødeost, som smager himmelsk med de friske blåbær
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
springform; ø 24 cm

Ingredienser

Blåbærkage med kardemomme
175 gblødt smør
2 dlsukker
4æg str. M/L
3 ½ dlhvedemel
1 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
1 spsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 tsk.stødt kardemomme
120 gcreme fraiche
250 gfriske blåbær
Citronfrosting med flødeost
200 gflødeost naturel, stuetempereret
1 ½ dlflormelis
1 tsk.Dr. Oetker Naturlig Citronaroma
Pynt
150 gfriske blåbær
mynteblade

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje

Tænd ovnen på 160 °C varmluft eller 180 °C traditionel varme.

1

Blåbærkage med kardemomme

175 gblødt smør
2 dlsukker
4æg str. M/L
3 ½ dlhvedemel
1 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
1 spsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 tsk.stødt kardemomme
120 gcreme fraiche
250 gfriske blåbær

Pisk smør og sukker med en håndmixer til blandingen er lys og luftig. Tilføj æggene et ad gangen og pisk godt imellem hvert æg.

Bland hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og kardemomme sammen i en skål. Hæld det i æggemassen sammen med cremefraiche og pisk det hele kort sammen.

Vend forsigtigt blåbærerne i dejen. Hæld dejen i en springform (ø 24 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen midt i ovnen i ca. 50 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Lad kagen køle helt af på en rist.

Bagetid: about 50 Minutes

2

Citronfrosting med flødeost

200 gflødeost naturel, stuetempereret
1 ½ dlflormelis
1 tsk.Dr. Oetker Naturlig Citronaroma

Bland flødeost og flormelis i en skål. Pisk til massen er hvid, cremet og luftig. Tilsæt Naturlig Citronaroma og pisk godt. Hvis frostingen er lidt for blød så kom den i køleskabet en times tid før den smøres over kagen.

Smør citronfrostingen i et jævnt lag over den afkølede kage.

3

Pynt

150 gfriske blåbær
mynteblade

Pynt toppen af kagen med friske blåbær og friske mynteblade. 


Tip

Gem eventuelle rester af kagen i køleskabet.