Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Marokkansk Appelsin-mandelkage

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En lækker kage der både er syrlig og sød, med smag af mandler og appelsin. Kagen kan sagtens laves dagen i forvejen, da den er dejlig saftig!

18 - 20 portioner

nem 20 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Marokkansk Appelsin-mandelkage

Redskaber:

håndmixer
bradepande

Appelsin-mandelkage:

175 g smør
3 æg str. M/L
270 g sukker
180 g hvedemel
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
1 knsp. salt
200 g Dr. Oetker Mandelmel
4 ubehandlede appelsiner , saften og skal

Pynt:

1 tsk. stødt kanel
1 pose Dr. Oetker Mandelflager (50 g)

Tilberedning

Tilberedning

Om kagen

Udover at være ganske let at gå til, så har den kage en intens og frisk smag af appelsin og sommer. Smagen får et ekstra boost af det lille drys kanel på toppen. I min familie har vi gerne bagt den op til jul, fordi den er så saftig og let. Jeg har endnu ikke mødt én, der ikke bliver overrasket over dens sødme.

1

Appelsin-mandelkage

Tænd ovnen på 175 °C varmluft.


Smelt smørret i en gryde eller i mikroovn og sæt det til side.

Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Sigt hvedemel, bagepulver og salt i æggemassen og vend dejen sammen. Tilsæt mandelmel og rør det i dejen sammen med det smeltede og letafkølede smør. Tilsæt revet appelsinskal og 1/4 dl appelsinsaft og rør sammen til dejen er jævn. Fordel dejen i en smurt, meldrysset bradepande.

Bag appelsinkagen i 40-45 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Afkøl kagen på en bagerist.

2

Pynt

Overhæld den afkølede appelsinkage med resten af appelsinsaften. Drys et fint lag kanel henover kagen og drys med mandelflager.

Tip

Prøv at riste mandelflagerne på en tør pande eller i ovnen inden de drysses over kagen, dette gør smagen mere intens og nøddedagtig.

Næringsindhold til opskriften Marokkansk Appelsin-mandelkage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1110 kJ
265 kcal
1290 kJ
308 kcal
Fedt 15.83 g 18.41 g
Kulhydrat 24.40 g 28.37 g
Protein 5.00 g 5.82 g