Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Marokkansk Appelsin-mandelkage

En lækker kage der både er syrlig og sød, med smag af mandler og appelsin. Kagen kan sagtens laves dagen i forvejen, da den er dejlig saftig!

18 - 20 portioner

nem 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Marokkansk Appelsin-mandelkage

Redskaber:

bradepande
håndmixer

Kagedej:

175 g blødt smør
3 æg str. M/L
270 g sukker
180 g hvedemel
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
1 knsp. salt
200 g Dr. Oetker Mandelmel
4 stk. appelsiner (ubehandlede), saften presset og skallen revet

Pynt:

1 tsk. stødt kanel
1 pose Dr. Oetker Mandelflager (50 g)

Tilberedning

Tilberedning

"Udover at være ganske let at gå til, så har den en intens og frisk smag af appelsin og sommer. Smagen får et ekstra boost af det lille drys kanel på toppen. I min familie har vi gerne bagt den op til jul, fordi den er så saftig og let. Jeg har endnu ikke mødt én, der ikke bliver overrasket over dens sødme."

Tænd ovnen på 175 °C varmluft.

1

Kagedej

Smelt smørret i en gryde og sæt den til side.


Pisk æg og sukker skummende hvidt. Rør sigtet hvedemel, bagepulver og salt i æggemassen. Tilsæt mandelmel og rør det i dejen sammen med det smeltede smør. Tilsæt appelsinskal og 1/4 dl af appelsinsaften og rør sammen til dejen er jævn. Fordel dejen i en smurt, meldrysset bradepande.



Bag appelsinkagen i 40-45 minutter. Afkøl kagen på en bagerist.

2

Pynt

Overhæld den afkølede appelsinkage med resten af appelsinsaften. Drys et fint lag kanel hen over kagen og pynt med mandelflager.

Næringsindhold til opskriften Marokkansk Appelsin-mandelkage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1110kJ
265kcal
1290kJ
308kcal
Fedt 15.83g 18.41g
Kulhydrat 24.38g 28.35g
Protein 5.00g 5.82g