Mandel-karamelkage
Tænd ovnen på 180 °C varmluft.
Pisk rørsukker, vaniljesukker og smør sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen og rør til blandingen er let og luftigt.
Rør hvedemel og bagepulver sammen og sigt det i blandingen. Tilsæt mandelaroma og mælk og rør dejen sammen.
Kom dejen i en stor smurt bradepande beklædt med bagepapir (brug den dybe fra ovnen). Bag kagen i 20-25 minutter. Tryk let på kagen for at tjekke om den er færdig, den må ikke føles for blød, men husk at den skal bage 10 minutter mere med fyldet.
Bagetid
20 minutter
Varm smør og sukker op i en gryde til sukkeret er opløst. Rør hvedemel i og tilsæt kondenseret mælk. Varm blandingen op ved svag varme under konstant omrøring indtil karamelmassen er ensartet. Den må ikke brænde på. Rør mandelflager i massen. Tag kagen ud af ovnen og fordel karamellen over kagen i et jævnt lag.
Sæt kagen tilbage i ovnen i yderligere 10 minutter til karamelmassen er lysebrun. Afkøl kagen på en bagerist.
Bagetid
10 minutter
Relaterede opskrifter