Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Monster cupcakes

Monstrene består både af brownie- og cookiedej. Gør dem sjove med forskelligfarvet frosting og udtryksfulde sukkerøjne, et sjovt bageprojekt med børn.

12 stk.

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Monster cupcakes

Redskaber:

håndmixer
muffinforme
sprøjtepose
sprøjtetyl, flere forskellige

Cookiedej:

50 g blødt smør
50 g brun farin
1 æg
110 g hvedemel
0,5 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
50 g hakket, mørk chokolade

Browniedej:

100 g blødt smør
100 g grofthakket mørk chokolade
2 æg
60 g brun farin
40 g sukker
1 spsk. Dr. Oetker Bagepulver
120 g hvedemel

Topping og pynt:

300 g blødt smør
250 g flormelis
2 tsk. Dr. Oetker Vaniljearoma
1 tsk. Dr. Oetker Concentrated Blue Colour
1 tsk. Dr. Oetker Concentrated Green Colour
1 tsk. Dr. Oetker Concentrated Red Colour
1 tsk. Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
1 pakke Dr. Oetker Sugar Eyes

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 175 °C traditionel varme eller 160 °C varmluft

1

Cookiedej

Pisk smør, brun farin og æg godt sammen til blandingen er ensartet. Sigt mel og bagepulver ned i blandingen. Tilføj chokolade og rør dejen sammen, så chokoladen bliver jævnt fordelt.

2

Browniedej

Smelt smør og chokolade. Pisk æg, brun farin og sukker lyst og luftigt i en skål. Bland chokolademassen sammen med æggeblandingen. Sigt bagepulver og hvedemel i choko-æggemassen og rør det godt sammen.

3

Bagning

Lav først små kugler af cookiedejen og læg en kugle i hver muffinform. Fordel derefter browniedejen i muffinformene. Bag kagerne midt i ovnen i ca. 15 min. Afkøl derefter kagerne på en bagerist.

4

Kagetopping og pynt

Bland smør, flormelis og vaniljearoma i en skål. Pisk blandingen med en håndmixer ved lav hastighed i 1 min. og herefter i ca. 3 min. ved høj hastighed til cremen er let og luftig. Hvis smørcremen er for blød, kan mere flormelis tilsættes.


Fordel smørcremen i fire skåle og farv den i hver sin farve med rød, gul, grøn og blå Concentrated Colours. Kom smørcremen i fire sprøjteposer, gerne med forskellige tyller. Sprøjt smørcremen på kagerne og pynt med Sugar Eyes. 

Tip

Har du lyst til at prøve at lave dine egne sukkerøjne? Så finder du opskriften med forklarende video her.

Næringsindhold til opskriften Monster cupcakes

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2357kJ
563kcal
1930kJ
461kcal
Fedt 36.49g 29.91g
Kulhydrat 53.71g 44.03g
Protein 4.99g 4.09g