Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Nem citronmåne

(0)
4 3 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Det er nemt at lave en hjemmebagt citronmåne med Juicy Lemon Icing & Frosting som giver smag både i og oven på kagen

10 - 12 portioner

nem 30 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Nem citronmåne

Redskaber:

håndmixer
Dr. Oetker Retro springform; ø 20 cm
Dr. Oetker vinkelpalet - lille

Dej til citronmåne:

150 g blødt smør
½ pose Dr. Oetker Juicy Lemon Icing & Frosting (115 g)
1 æg str. M/L
130 g hvedemel
2 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 ½ tsk. Dr. Oetker Bagepulver
¾ dl letmælk

Citron glasur:

½ pose Dr. Oetker Juicy Lemon Icing & Frosting (115 g)
¼ dl vand

Tilberedning

Tilberedning

Om opskriften

Nu kan du nemt have alt derhjemme i skabet til at bage en lækker og saftig citronmåne, med Dr. Oetkers nyhed Juicy Lemon Icing & Frosting. Det smarte glasurpulver indeholder både flormelis, gul farve og naturlig citronaroma med en frisk og syrlig smag. 

I denne opskrift har vi delt posen op og brugt produktet til at give både sødme, smag og farve i den nemme kagebund, og til at lave en enkel, nem og hurtig glasur til toppen med den perfekte konsistens.

1

Citrondej

Tænd ovnen på 175° C varmluft.


Pisk smør og en halv pose Juicy Lemon Icing & Frosting sammen (115 g), til den er blød og luftig (2-3 minutter). Tilsæt æg og pisk godt, til massen er samlet. 


I en anden skål blandes hvedemel, vaniljesukker og bagepulver sammen. Sigt det i smørblandingen. Tilsæt mælk og rør dejen godt sammen.


Kom dejen i en smurt springform (ø 20 cm) med bagepapir i bunden og bag kagen i 25-30 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdig, så længe der sidder dej på spyddet er kagen ikke færdigbagt. Lad kagen køle helt af på en rist.

2

Citronglasur

Bland resten af posen med Juicy Lemon Frosting & Icing (115 g) sammen med koldt vand og rør kort, indtil glasuren er jævn. Hæld glasuren på den afkølede kage og fordel den jævnt over kagen med en vinkelpalet eller bagsiden af en spiseske.

Tips

Dr. Oekter Icing & Frostings kan bruges i et utal af opskrifter og fås i tre smagsvarianter.
Brug f.eks. Juicy Lemon sammen med Berry Fantasy Icing & Frosting i denne opskrift på en abstrakt lagkage.

På samme måde kan de forskellige smagsvarianter bruges til at skabe perfekt glasur og frosting, f.eks. i denne grundopskrift på cupcakes.

Er du mere til en lækker smag af chokolade, så prøv Choco Dream Icing & Frosting i denne opskrift på en no bake chokoladecheesecake uden husblas eller i en nem og saftig chokoladekage lige til at dele ud mellem venner.

Næringsindhold til opskriften Nem citronmåne

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 992kJ
237kcal
1738kJ
415kcal
Fedt 11.95g 20.96g
Kulhydrat 30.44g 53.41g
Protein 2.00g 3.51g