Honningkage snemænd
ca. 25 - 35 stk.
Nem
110 minutter
En skøn opskrift på honningkager, der kan udstikkes i alle former og pyntes efter eget ønske. Prøv fx. at udstikke små snemænd og farv med hvid glasur.
Ingredienser
Forberedelse
Redskaber
Honningkagedej
300 g
honning
225 g
brun farin
225 g
smør
1 tsk.
1 brev
2
æg str. M/L
775 g
hvedemel
fintrevet skal af 1 ubehandlet appelsin
Redskaber
kagerulle
I alt :
110 minutter
Forb. :
60 minutter
Hvile:
45 minutter
1
Honningkagedej
300 ghonning
225 gbrun farin
225 gsmør
1 tsk.Dr. Oetker Natron
1 brevDr. Oetker Brunt Bagepulver
2æg str. M/L
775 ghvedemel
2 tsk.Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
fintrevet skal af 1 ubehandlet appelsin
Varm honning, brun farin og smør op i en gryde. Tilsæt natron og brunt bagepulver. Massen bobler op. Sæt på køl i ca. 15 min. Bland herefter æg, mel, vaniljeekstrakt og appelsinskal i massen og ælt dejen sammen. Læg dejen på køl i en frysepose i 30 min.
2
Udrulning
Tænd ovnen på 180 °C traditionel varme. Rul dejen ud i ½ cm tykkelse og udstik snemænd. Læg snemændene på en plade med bagepapir og bag midt i ovnen i ca. 10-12 min.
10 minutter
3
Pynt
Dr. Oetker Hvid Pynteglasur
Dr. Oetker Writing Icing Decór
Dr. Oetker Black & Gold
Når snemændende er afkølede dekoreres de med hvid pynteglasur. Brug de sorte perler fra Black and Gold som øjne og de små sorte sten som snemandens mund. Tegn næser med den røde dekorationsglasur.
Tip
Udstik gerne juletræer og pynt med grøn pynteglasur eller udstik hjerter og pynt med rød pynteglasur.
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?
Relaterede opskrifter