Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Nytårskagen 2019 | Bag live med Liv Martine

Nytårskagen 2019 er en skøn moussekage med den flotteste gule-guldglitter glaze. Kagen indeholder bl.a. Asti, passionsfrugt og mælkechokolade.

10 - 12 portioner

avanceret 120 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Nytårskagen 2019 | Bag live med Liv Martine

Redskaber:

stavblender
silikoneform; rund
springform; ø 16 cm
chokolade- eller sukkertermometer

Pralinébund med coco pops:

100 g sukker
2 poser Dr. Oetker Hasselnøddeflager (100 g)
150 g grofthakket mælkechokolade
50 g coco pops el. rice krispies

Mælkechokolade creameux:

0,25 breve Dr. Oetker Økologisk Kagecreme (25 g)
2 dl piskefløde
50 g grofthakket mælkechokolade

Champagnemousse med passionsfrugt:

4 blade Dr. Oetker Husblas
2 dl sød, mousserende vin - f.eks asti
Frugtkød fra 3 passionsfrugter
75 g sukker
4 dl piskefløde
2 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract

Gul glitter glaze:

3 blade Dr. Oetker Husblas
120 g hakket, hvid chokolade
1 dl piskefløde
75 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
19 g Dr. Oetker Guld Glitter Gelé (1 tube)

Chokoladetal - 2019:

150 g grofthakket mælkechokolade
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls
4 Lollipoppinde (brug evt. grillspyd af træ)
Download til opskrift

Tilberedning

Tilberedning

Bag live med Liv

Hvis du vil bage sammen med Liv Martine torsdag den 27. december 2018 kl. 13, er det denne lækre opskrift du skal handle ind til. Udsendelsen tager ca. 1½ time og streames live på Kagerullen's Facebook side, og du kan stille spørgsmål undervejs. Et godt råd er at have alle ingredienser klar og afvejet inden udsendelsen starter. Videoen er også tilgængelig efter liveudsendelsen, hvis du ønsker at se den på et senere tidspunkt. OBS: Denne opskrift skal laves over 2 dage og opbevares i fryser indtil Nytårsaften hvor den pyntes med glaze og stilles til optøning.


Du kan købe alle de benyttede Dr. Oetker produkter fra opskriften, samt Silikomart formen, som et samlet kit på Bagetid.dk ved at klikke her.

1

Pralinébund med coco pops

Smelt sukkeret på panden, ved lav varme, til en mørk karamel. Tilsæt hasselnøddeflager og rør massen sammen til en nøddepraliné. Spred pralinéen på et stykke bagepapir og lad den køle af. Smelt mælkechokoladen forsigtigt i mikroovn eller over et vandbad. Rør coco pops i chokoladen.

Blend den afkølede praliné (karameliserede nødder), og tilsæt ligeledes den i chokoladen. Beklæd en 16 cm springform eller kagering med bagepapir i bunden, og kageplast langs siden. Fordel chokoladeblandingen i bunden af formen, pres den let sammen og kom på køl.

2

Mælkechokolade cremeux

Ryst posen med kagecreme og afvej 25g af indholdet. Bland kagecreme og ½ dl piskefløde sammen til en jævning. Opvarm den resterende fløde (1½ dl) i en kasserolle til den når kogepunktet. Tag kasserollen af blusset og rør jævningen i, under ompiskning. Sæt kasserollen tilbage på blusset og kog cremen igennem i 1 minut, imens der piskes kraftigt. Hæld herefter cremen over 50g hakket mælkechokolade, og vend det sammen indtil chokoladen er helt smeltet og er indarbejdet i cremen.

Hæld cremeux'en over pralinebunden og fordel den jævnt. Sæt bunden tilbage på køl i mindst en time, eller alternativt 30 min. på frost.

3

Champagnemousse med passionsfrugt

Kom husblas i blød i koldt vand, et blad ad gangen, og lad den stå i blød i mindst 10 min. Varm den mousserende vin, passionsfrugtsaft og sukker op til lige under kogepunktet. Klem vandet fra husblassen og smelt den i den varme masse, og stil til afkøling.

Pisk flødeskum og vaniljeekstrakt til en let skum og vend det sammen med den fingervarme champagnemasse, ad to omgange. Fyld moussen i silikoneformen, men fyld ikke formen helt op, da bunden også skal kunne være der. Når moussen er fyldt i, kommes bunden på og kagen sættes på frys natten over.

4

Gul glitter glaze

Kom husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Varm fløde, sukker, gul farve og guld writing gel op i en gryde, og omrør til sukkeret er opløst. Klem vandet fra husblassen og smelt i den varme masse. Kom den hakkede hvide chokolade i en høj, smal beholder. Hæld den varme flødeblanding over og kom stavblenderen skråt ned i den høje beholder, så der dannes så få luftbobler som muligt. Hold stavblenderen dækket af massen og start blenderen indtil det er en enstartet gul og glitrende masse. Lad herefter glazen køle ned til 32-35 ºC.

5

Sådan overtrækkes kagen med glaze

Hent kagen direkte fra fryseren og befri den fra silikoneformen. Placer kagen på en mindre skål, så glazen kan løbe ned over siderne på kagen. Læg et stykke bagepapir under skålen til at opsamle den overskydende glaze. Hæld nu glazen over kagen i cirkelbevægelser, og lad glazen sætte sig på den kolde kage. Afslut med forsigtigt at trimme kanten forneden for dråber af glaze.

Løft kagen over på dit serveringsfad og lad den tø op ved stuetemperatur i 3-4 timer. Umiddelbart inden servering, pyntes der med chokoladetal.

6

Chokoladetal - 2019

Print pdf skabelonen ud med tallet 2019.

Temperer chokoladen til 31 °C ved at komme den hakkede chokolade i en plastikskål, der tåler mikroovn. Opvarm chokoladen i mikroovnen i 10 sekunder ad gangen. Tag den ud og rør rundt. Når chokoladen begynder at smelte, varmes den 5 sekunder ad gangen indtil den rammer en temperatur på 30-31 °C.

Kom chokoladen i en sprøjtepose og klip et lille hul. Kom et stykke bagepapir ovenpå skabelonen og sprøjt tallet ud i chokolade. Dekorer herefter tallene med Chocolate Silver Pearls og lade chokolade sætte sig. Når tallene har sat sig vendes de om og der sprøjtes chokolade på bagsiden, så træspydene kan fastgøres. Husk at klippe spydene til, så de ikke er for lange.

Tips og tricks

Hvis du ikke har en silikone form, så kan kagen støbes i en ø 20 cm springform istedet. Vær opmærsom på at skabe en hel glat overflade som basis for en vellykket glaze.

Næringsindhold til opskriften Nytårskagen 2019 | Bag live med Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2734kJ
653kcal
1796kJ
429kcal
Fedt 42.80g 28.16g
Kulhydrat 59.52g 39.16g
Protein 7.29g 4.80g