Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Overraskende gode donuts | Bag live med Liv Martine

Sjove hjemmelavede donuts pyntet med farvet glasur, sukkerøjne og krymmel. Disse donuts er så gode at de selv er overraskede over hvor godt de smager.

14 - 16 stk.

for let øvede 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Overraskende gode donuts | Bag live med Liv Martine

Donut dej:

2,5 dl vand (Ca. 37 °C)
30 g gær
2 æg
600 - 700 g hvedemel
90 g sukker
10 g salt
0,5 tsk. stødt kardemomme
0,5 tsk. muskatnødder
revet skal fra 1 ubehandlet grape eller citron
75 g smeltet smør
2 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste

Kogning:

1 l smagsneutral olie

Glasur:

200 g flormelis
1 stk. æggehvider (evt. pasteuriseret)
1 tsk. Dr. Oetker Concentrated Red Colour
1 tsk. Dr. Oetker Concentrated Violet Colour
1 tsk. Dr. Oetker Concentrated Blue Colour

Pynt:

Dr. Oetker Queen Mix
Dr. Oetker Rainbow Mix
Dr. Oetker Ocean Mix
Dr. Oetker Sugar Eyes

Tilberedning

Tilberedning

Bag liv med liv

Hvis du vil bage med Liv Martine søndag den 17. marts 2019 kl. 13, er det denne lækre opskrift du skal handle ind til. Udsendelsen tager ca. 1½ time og streames live på Kagerullen's Facebook side, og du kan stille spørgsmål undervejs. Et godt råd er at have alle ingredienser klar, afvejet og på køl inden udsendelsen starter. Videoen er også tilgængelig efter liveudsendelsen, hvis du ønsker at se den på et senere tidspunkt.


Du kan købe alle de benyttede Dr. Oetker produkter fra opskriften, som et samlet bagekit på Bagetid.dk ved at klikke her.

1

Donut dej

Varm vand op i en lille gryde, juster evt. med koldt vand indtil temperaturen er 35-37 ºC, dvs. lillefingervarmt.

Mål 2½ dl vand af og kom i en røreskål, opløs gæren heri og tilsæt æg. Hold 100 g mel tilbage, men bland alle øvrige tørre ingredienser i en skål (inkl. revet grapeskal) og tilsæt blandingen til vandet, sammen med smeltet smør og vaniljepasta.

Ælt nu dejen på en maskinen eller i hånden i ca. 10 minutter. Den skal æltes godt igennem, så glutenstrukturen aktiveres i dejen og hjælper med en god hævning af dejen.

Hæld dejen ud på bordpladen og ælt den færdig i hånden, imens der tilsættes lidt ekstra mel, men kun akkurat så meget som er nødvendigt for at dejen slipper bordpladen. De færdige donuts risikerer at blive tørre, hvis der tilsættes for meget mel.

Kom herefter dejen tilbage i skålen og kom et viskestykke over. Stil den et lunt sted, og lad den hæve til dobbelt størrelse. Det tager cirka 30-60 minutter afhængigt af hvor varmt der er i køkkenet.

Rul herefter dejen forsigtigt ud til en tykkelse på 1-1,5 cm, og udstik donuts med en rund udstikker eller glas ca. ø 8 cm. Brug en lille udstikker, rund tyl eller en kniv til at lave et hul i midten. Læg dem på et stykke bagepapir med et viskestykke over, og lad dem hæve i yderligere 30 minutter.

2

Vigtigt om kogning af dej i olie

Man kan koge dej i en smagsneutral olie, helst raps-, solsikke- eller fritureolie. Det er vigtigt, at olien hverken er varmere eller koldere end angivet i opskriften. Hvis olien bliver for varm vil dejen brænde på, og hvis den er for kold vil dejen suge for meget olie. Vi anbefaler derfor at temperaturen måles i gryden under hele kogningen med et sukkertermometer, således at den kan reguleres på blusset. Hvis temperaturen bliver for høj, sænkes den nemmest og hurtigst ved at komme ekstra dej ned i gryden. I denne opskrift anbefaler vi at gemme de små donut-huller du får ved udstikning, og hurtigt komme et par stykker i gryden hvis olien bliver for varm.

3

Kogning af donuts

Varm olien op i en stor gryde til ca. 170 ºC. Kom 3-4 donuts ned i olien, og lad dem stege i 2-2½ minutter på hver side til de er flotte gyldne. Lad dem køle af på en rist eller et stykke køkkenrulle. Husk at teste en af de første donuts, for at sikre at den er gennembagt. Kog resten og lad dine donuts køle helt af inden de dekoreres.

4

Festlig dekoration af donuts

Rør flormelis sammen med æggehvide og evt. lidt vand til du får en glasur, der hverken er for tyk eller for tyndtflydende. Fordel glasuren i tre skåle og farv den i hver sin farve med rød, lilla og blå koncentreret geléfarve (Concentrated Colours), som ikke fortynder glasuren. Dyp den ene side af donuten i glasur, drys med krymmel og sæt øjne på, og lad glasuren tørre inden servering.

Hvis dine donuts ikke skal serveres med det samme, kan du med fordel vente med at sætte øjnene på, da de godt kan tage farve efter glasuren.

Donuts kan godt koges aftenen før servering, men smager bedst når de er frisklavet.

Næringsindhold til opskriften Overraskende gode donuts | Bag live med Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 3659kJ
874kcal
2206kJ
527kcal
Fedt 69.06g 41.60g
Kulhydrat 52.09g 31.38g
Protein 6.31g 3.80g