Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Overraskende gode donuts | Bag live med Liv Martine

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften recipe.rating.rated.msg
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Sjove hjemmelavede donuts pyntet med farvet glasur, sukkerøjne og krymmel. Disse donuts er så gode at de selv er overraskede over hvor godt de smager.

14 - 16 stk.

for let øvede 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Overraskende gode donuts | Bag live med Liv Martine

Redskaber:

kagerulle
donutudstikker, eller 2 runde udstikkere; ø 8 cm og ø 3-4 cm
termometer

Donutdej:

2 ½ dl vand (Ca. 37 °C)
30 g gær
2 æg
600 - 700 g hvedemel
90 g sukker
10 g salt
½ tsk. stødt kardemomme
½ tsk. stødt muskatnød
revet skal fra 1 ubehandlet grape eller citron
75 g smeltet smør
2 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste

Kogning:

1 l smagsneutral olie

Glasur:

200 g flormelis
1 pasteuriseret æggehvide
1 tsk. Dr. Oetker Concentrated Red Colour
1 tsk. Dr. Oetker Concentrated Violet Colour
1 tsk. Dr. Oetker Concentrated Blue Colour

Pynt:

1 - 2 pakker Dr. Oetker Sugar Eyes
Dr. Oetker Queen Mix
Dr. Oetker Rainbow Mix
Dr. Oetker Ocean Mix

Tilberedning

Tilberedning

Bag liv med Oetker

Donut kan staves både donut og doughnut, men lige meget hvordan du staver det, så smager de fantastisk! Disse donuts blev bagt live af Liv Martine, du kan se videoen på YouTube

Du kan købe alle de benyttede Dr. Oetker produkter fra opskriften, som et samlet bagekit på Bagetid.dk ved at klikke her.

Vigtigt om kogning af dej i olie

Man kan koge dej i en smagsneutral olie, helst raps-, solsikke- eller fritureolie. Det er vigtigt, at olien hverken er varmere eller koldere end angivet i opskriften. Hvis olien bliver for varm vil dejen brænde på, og hvis den er for kold vil dejen suge for meget olie. Vi anbefaler derfor at temperaturen måles i gryden under hele kogningen med et sukkertermometer, således at den kan reguleres på blusset. Hvis temperaturen bliver for høj, sænkes den nemmest og hurtigst ved at komme ekstra dej ned i gryden. I denne opskrift anbefaler vi at gemme de små donut-huller du får ved udstikning, og hurtigt komme et par stykker i gryden hvis olien bliver for varm.

1

Donutdej

Varm vand op til det er fingervarmt (35-37 ºC). Kom vandet i en røreskål og opløs gæren heri. Tilsæt derefter æg. 


Hold 100 g mel tilbage, men bland alle øvrige tørre ingredienser i en skål (inkl. revet grapeskal) og tilsæt blandingen til vandet, sammen med smeltet smør og vaniljepasta.


Ælt dejen på en maskinen eller i hånden i ca. 10 minutter. Den skal æltes godt igennem, så glutenstrukturen aktiveres og hjælper med en god hævning af dejen. Hæld dejen ud på bordpladen og ælt den færdig i hånden, tilsæt evt. lidt mel hvis dejen klistre til bordpladen. De færdige donuts risikerer at blive tørre, hvis der tilsættes for meget mel.


Kom dejen tilbage i skålen og kom et viskestykke over. Lad dejen hæve et lunt sted i 30-60 minutter, eller til dobbelt størrelse.



Ælt kort dejen sammen og rul den ud til en tykkelse på 1-1,5 cm, og udstik donuts med en donutudstikker. Eller brug en rund udstikker eller glas (ø 8 cm) og en lille udstikker, rund tyl eller en kniv til at lave et hul i midten. Læg dem på et stykke bagepapir med et viskestykke over, og lad dem efterhæve i 30 minutter.

2

Kogning af donuts

Varm olien op i en stor gryde til ca. 170 ºC. Kom 3-4 donuts ned i olien, og lad dem stege i 2-2½ minutter på hver side til de er flotte gyldne. Lad dem køle af på en rist eller et stykke køkkenrulle. Husk at teste en af de første donuts, for at sikre at den er gennembagt. Kog resten og lad dem køle helt af inden de dekoreres.

3

Dekoration af donuts

Rør flormelis og æggehvide sammen. Fordel glasuren i tre skåle og farv den i hver sin farve med rød, lilla og blå Concentrated Colour. Dyp den ene side af donuten i glasur, sæt øjne på og drys med krymmel. Lad glasuren tørre inden servering.

Tip

Hvis dine donuts ikke skal serveres med det samme, kan du med fordel vente med at sætte øjnene på, da de godt kan tage farve af glasuren.


Donuts kan godt koges aftenen før servering, men smager bedst når de er frisklavet.

Næringsindhold til opskriften Overraskende gode donuts | Bag live med Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 3659kJ
874kcal
2206kJ
527kcal
Fedt 69.04g 41.59g
Kulhydrat 52.11g 31.39g
Protein 6.31g 3.80g