Overraskende gode donuts | Bag live med Liv Martine

(0)
5 8 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Sjove hjemmelavede donuts pyntet med farvet glasur, sukkerøjne og krymmel. Disse donuts er så gode at de selv er overraskede over hvor godt de smager.

14 - 16 stk.

for let øvede 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Overraskende gode donuts | Bag live med Liv Martine

Redskaber:

kagerulle
donutudstikker, eller 2 runde udstikkere; ø 8 cm og ø 3-4 cm
termometer

Donutdej:

2 ½ dl vand (Ca. 37 °C)
30 g gær
2 æg
600 - 700 g hvedemel
90 g sukker
10 g salt
½ tsk. stødt kardemomme
½ tsk. stødt muskatnød
revet skal fra 1 ubehandlet grape eller citron
75 g smeltet smør
2 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste

Kogning:

smagsneutral olie 1 liter til kogning

Glasur:

200 g flormelis
1 pasteuriseret æggehvide
1 tsk. Dr. Oetker Concentrated Red Colour
1 tsk. Dr. Oetker Concentrated Violet Colour
1 tsk. Dr. Oetker Concentrated Blue Colour

Pynt:

1 - 2 pakker Dr. Oetker Sugar Eyes
Dr. Oetker Queen Mix
Dr. Oetker Rainbow Mix
Dr. Oetker Ocean Mix

Tilberedning

Tilberedning

Bag liv med Oetker

Denne opskrift blev bagt af Liv Martine. Du kan se hele live udsendelsen på Youtube her: Overraskende gode donuts | Bag live med Liv Martine.

Du kan købe alle de benyttede Dr. Oetker produkter fra opskriften, som et samlet bagekit på Bagetid.dk ved at klikke her.

Vigtigt om kogning af dej i olie

Man kan koge dej i en smagsneutral olie, helst raps-, solsikke- eller fritureolie. Det er vigtigt, at olien hverken er varmere eller koldere end angivet i opskriften. Hvis olien bliver for varm vil dejen brænde på, og hvis den er for kold vil dejen suge for meget olie. Vi anbefaler derfor at temperaturen måles i gryden under hele kogningen med et sukkertermometer, således at den kan reguleres på blusset. Hvis temperaturen bliver for høj, sænkes den nemmest og hurtigst ved at komme ekstra dej ned i gryden. I denne opskrift anbefaler vi at gemme de små donut-huller du får ved udstikning, og hurtigt komme et par stykker i gryden hvis olien bliver for varm.

1

Donutdej

Varm vand op til det er fingervarmt (35-37 ºC). Kom vandet i en røreskål og opløs gæren heri. Tilsæt derefter æg. 


Hold 100 g mel tilbage, men bland alle øvrige tørre ingredienser i en skål (inkl. revet grapeskal) og tilsæt blandingen til vandet, sammen med smeltet smør og vaniljepasta.


Ælt dejen på en maskinen eller i hånden i ca. 10 minutter. Den skal æltes godt igennem, så glutenstrukturen aktiveres og hjælper med en god hævning af dejen. Hæld dejen ud på bordpladen og ælt den færdig i hånden, tilsæt evt. lidt mel hvis dejen klistre til bordpladen. De færdige donuts risikerer at blive tørre, hvis der tilsættes for meget mel.


Kom dejen tilbage i skålen og kom et viskestykke over. Lad dejen hæve et lunt sted i 30-60 minutter, eller til dobbelt størrelse.



Ælt kort dejen sammen og rul den ud til en tykkelse på 1-1,5 cm, og udstik donuts med en donutudstikker. Eller brug en rund udstikker eller glas (ø 8 cm) og en lille udstikker, rund tyl eller en kniv til at lave et hul i midten. Læg dem på et stykke bagepapir med et viskestykke over, og lad dem efterhæve i 30 minutter.

2

Kogning af donuts

Varm olien op i en stor gryde til ca. 170 ºC. Kom 3-4 donuts ned i olien, og lad dem stege i 2-2½ minutter på hver side til de er flotte gyldne. Lad dem køle af på en rist eller et stykke køkkenrulle. Husk at teste en af de første donuts, for at sikre at den er gennembagt. Kog resten og lad dem køle helt af inden de dekoreres.

3

Dekoration af donuts

Rør flormelis og æggehvide sammen. Fordel glasuren i tre skåle og farv den i hver sin farve med rød, lilla og blå Concentrated Colour. Dyp den ene side af donuten i glasur, sæt øjne på og drys med krymmel. Lad glasuren tørre inden servering.

Tip

Hvis dine donuts ikke skal serveres med det samme, kan du med fordel vente med at sætte øjnene på, da de godt kan tage farve af glasuren.


Donuts kan godt koges aftenen før servering, men smager bedst når de er frisklavet.

Næringsindhold til opskriften Overraskende gode donuts | Bag live med Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1453 kJ
347 kcal
1369 kJ
327 kcal
Fedt 11.72 g 11.06 g
Kulhydrat 45.88 g 43.28 g
Protein 6.54 g 6.17 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: