Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Påskesmåkager med lime af Liv Martine

Med denne opskrift kan du pynte påskebordet med de sødeste Påskesmåkager! Livs opskrift er både en fryd for øjet og for ganen.

about 50 stk.

nem 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Påskesmåkager med lime af Liv Martine

Redskaber:

udstikker

Småkagedej:

1 tsk. rosenpeber (kan undlades)
revet skal fra 2 ubehandlede lime
150 g smør (stuetempereret)
250 g hvedemel
100 g flormelis
1 æg str. M/L
1 pose Dr. Oetker Mandelmel (50 g)
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt

1. glasur til "baggrunden":

450 g flormelis
3 pasteuriserede æggehvider
6 tsk. limesaft
Dr. Oetker Rød Konditorfarve
Dr. Oetker Blå Konditorfarve
Dr. Oetker Gul Konditorfarve
Dr. Oetker Grøn Konditorfarve

2. glasur til mønstre og navne:

150 g flormelis
1 pasteuriseret æggehvide
2 tsk. limesaft
Dr. Oetker Økologisk Leafy Pear krymmel

Tilberedning

Tilberedning

1

Småkagedej

Knus din rosenpeber og riv din lime på den fine side af et råkostjern. Ælt smør, hvedemel, flormelis, æg, mandelmel, vaniljeekstrakt, revet limeskal og rosenpeber sammen til en ensartet, glat masse. Pak dejen ind i plastikfolie eller i en plastikpose og sæt den 30 min. i køleskabet.

Tænd ovnen på 200° C varmluft.

Tag dejen ud af køleskabet. Rul den ud og udstik figurerne. Læg småkagerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag småkagerne i 7-10 minutter. Lad småkagerne køle helt af på en bagerist.

2

1. glasur til "baggrunden"

Pisk flormelis, æggehvide og limesaft let sammen. Kom glasuren i små skåle og tilsæt de ønskede farver. Jeg synes de fine pastelfarver passer rigtig godt til påske :-) Hvis du gerne vil have din glasur pastelfarvet skal du kun tilsætte en lille smule konditorfarve.

Den første glasur skal være ”baggrunden” på småkagerne. Fordel derfor glasuren på hele småkagens overflade. Det er vigtigt at småkagerne er kølet helt af inden du begynder at pynte med glasuren. Ellers vil glasuren smelte. Når du har farvet alle kagerne skal glasuren størkne helt.

3

2. glasur til mønstre og navne

Med den anden glasur kan du lave mønstre og skrive navne på småkagerne. Det er derfor vigtigt, at denne glasur er mere fast end den første. Pisk flormelis, æggehvide og limesaft sammen og fortsæt med at piske til den får en fast konsistens. Kom glasuren i små skåle og tilsæt forskellige farver hvis ønsket. Vær igen opmærksom på kun at tilsætte en lille smule farve hvis nuancerne kun skal være pastel.

Form en sprøjtepose af bagepapir eller brug en frysepose. Vær opmærksom på at hullet skal være ganske lille så der ikke kommer for meget glasur ud. Kom glasur nr. 2 op i sprøjteposen og dekorer småkagerne med mønstre. Du kan også skrive navne på og bruge dem som bordkort til påskefrokosten. 


Pynt til sidst småkagerne med krymmel hvis ønset.

Næringsindhold til opskriften Påskesmåkager med lime af Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 435kJ
104kcal
1616kJ
386kcal
Fedt 3.17g 11.73g
Kulhydrat 17.56g 65.05g
Protein 1.12g 4.14g