Påsketærte med chokoladeganache og hindbærcurd

(0)
4 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Mørdejstærte med syrlig hindbærcurd og fyldig chokoladeganache - pyntet med påskeæg af chokolade. Perfekt afslutning på påskefrokosten.

ca. 12 portioner

for let øvede 75 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Påsketærte med chokoladeganache og hindbærcurd

Redskaber:

håndmixer
kagerulle
tærteform med løs bund; ø 26 cm
bønner til blindbagning
stavblender

Mørdej:

1 Dr. Oetker Økologisk Bourbon vaniljestang , kun kornene
80 g blødt smør
125 g flormelis
1 æg str. M/L
200 g hvedemel

Hindbærcurd:

375 g frosne hindbær
75 g sukker
½ tsk. Dr. Oetker Citronsyre
2 spsk. vand
1 Dr. Oetker Økologisk Bourbon vaniljestang , stangen der er tilovers fra mørdejen
3 æggeblommer
30 g majsstivelse
3 spsk. vand
60 g blødt smør

Chokoladeganache:

220 g mørk chokolade
1 ¾ dl piskefløde
¼ tsk. fint salt
50 g blødt smør

Pynt:

100 g små chokolade påskeæg i forskellige farver

Tilberedning

Tilberedning

1

Mørdej – del 1

Flæk vaniljestangen på midten og skrab kornene ud. Læg stangen til side til hindbærcurden.
 
Kom stuetempereret smør, flormelis og vaniljekorn i en skål og rør det godt sammen med en håndmixer med dejkroge. Tilsæt æg og hvedemel og ælt dejen til den netop er samlet.
 
Kom dejen i en frysepose og sæt den på køl i ca. 1 time.

2

Hindbærcurd – del 1

Kom frosne hindbær, sukker, citronsyre og 2 spsk. vand i en skål og lad det stå og tø op.

3

Mørdej - del 2

Ælt den kolde mørdej kort igennem. Rul dejen ud på et meldrysset bord, rul den ud til en cirkel med en tykkelse på ca. 3 mm.
 
Kom dejen i en smurt tærteform med løs bund (ø 26 cm), en almindelig tærteform kan også bruges, men så skal tærten serveres direkte fra formen. Pres dejen helt ud i formens kanter, skær kanten af tærteformen fri for alt overskydende dej – overskydende dej kan evt. formes til småkager og bages separat.
 
Prik bunden af tærten med en gaffel og kom tærten i køleskabet i ca. 15 minutter.
 
 
Tænd ovnen på 180 °C traditionel varme.
 
 
Tag tærten ud af køleskabet og kom et stykke bagepapir over. Hæld tørret bønner, ris eller keramik bagekugler i formen.
 
Bag bunden midt i den forvarmede ovn i 15 minutter. Tag bunden ud og fjern bagepapir og bønner. Bag kagen i yderligere ca. 15 minutter til den er gennembagt og gylden. Lad bunden køle af i formen.
 
Befri den kolde tærtebund fra formen og kom den på et serveringsfad.

4

Hindbærcurd - del 2

Blend den optøede hindbærblanding med en stavblender. Kom puréen igennem en si over i en gryde tilsæt den tomme vaniljestang, der var tilovers fra mørdejen. Varm blandingen op, under omrøring, ved medium varme.
 
Rør æggeblommer, majsstivelse og 3 spsk. vand sammen i en skål. Tilsæt blandingen til den varme puré under omrøring. Lad derefter blandingen simre i ca. 1 minut, blandingen skal tykne let.
 
Tag gryden af varmen og fjern vaniljestangen. Blend smørret ind i puréen ved brug af en stavblender.
 
Fordel hindbærcurd over den afkølede tærtebund og spred den jævnt ud, brug gerne en lille vinkelpalet eller en dejskraber (der vil formentligt være hindbærcurd tilovers, kom det i en lille beholder og gem det i køleskabet, det er rigtig lækkert på nybagte boller og scones).
 
Lad tærten stå ved stuetemperatur i ca. 10 minutter og kom den derefter på køl i mindst 20 minutter.

5

Chokoladeganache

Hak chokoladen fint og kom den i en skål eller et bæger med høje kanter.
 
Varm fløden i en gryde over medium varme. Hæld den varme fløde over chokoladen, tilsæt salt og derefter smørret i små klumper. Blend ganachen med en stavblender til den er glat og blank og alt chokoladen er smeltet. Hæld forsigtigt ganachen over hindbærcurden i tærtebunden.
 
Pynt tærten med små chokolade påskeæg, pres æggene let ned i ganachen. Kom tærten på køl i mindst 20 minutter inden servering.
 
 

Tips

Tærten kan holde sig i køleskabet i ca. 2 dage.
 
Hvis du har lyst kan du erstatte hindbær med brombær. Gem resterne af hindbærcurden i et glas i køleskabet, det er super lækkert på nybagte scones eller boller.


Du kan sagtens lave tærten til en anden andledning end påske, bare undlad påskeæggene til pynt og pynt istedet med krymmel eller måske lidt guld eller sølv Glitter Spray.

Næringsindhold til opskriften Påsketærte med chokoladeganache og hindbærcurd

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2043 kJ
488 kcal
1440 kJ
344 kcal
Fedt 28.22 g 19.87 g
Kulhydrat 46.53 g 32.77 g
Protein 5.73 g 4.04 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: