Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Pandekagekage med Chokolademousse

(0)
3 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Et stort chokoladeorgie og et sjovt alternativ til den klassiske lagkage. Kagen består af et utal af lækre tynde pandekager lagt sammen med chokolademousse

8 - 10 portioner

for let øvede 75 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Pandekagekage med Chokolademousse

Redskaber:

håndmixer
Dr. Oetker engangssprøjteposer
Dr. Oetker stjernetyl lukket; ø 8 mm
Dr. Oetker vinkelpalet - lille

Kakaopandekager:

3 æg str. M/L
9 dl mælk
450 g hvedemel
50 g Dr. Oetker Baking Cocoa
½ tsk. salt
2 spsk. sukker
2 spsk. Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker eller Dr. Oetker Vaniljesukker med Bourbon Vanilje
smør eller oliemagarine til stegning

Chokolademousse:

2 breve Dr. Oetker Cake Mousse Chocolate
5 dl letmælk

Pynt:

Dr. Oetker Choco Sauce
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls - sølvkugler med chokoladecenter

Tilberedning

Tilberedning

1

Kakaopandekager

Pisk æg sammen med halvdelen af mælken. Tilsæt de tørre ingredienser, si evt. kakaopulver med melet for at undgå klumper, og pisk sammen til en tyk masse.


Rør den tykke dej jævn, indtil der ikke er flere klumper. Tilsæt den resterende mælk lidt efter lidt til dejen har den rette konsistens.



Varm en stegepande op på middel varme og kom lidt smør på. Hæld lidt dej på panden og drej den rundt, så dejen fordeles i et tyndt lag på hele panden. Bag pandekagen ved moderat varme på begge sider. Gentag med resten af dejen. Lad pandekagerne køle af. 

2

Chokolademousse

Bland brevenes indhold med letmælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed til moussen er luftig.


Kom 3-4 spsk. mousse i en sprøjtepose med stjernetyl, læg den til side.



Kom en pandekage på et serveringsfad, smør den med et tyndt lag af moussen, brug gerne en vinkelpalet til at sprede moussen ud i et jævnt lag, kom en anden pandekage ovenpå. Gentag til der ikke er flere pandekager eller mousse. Slut af med en pandekage.

3

Pynt

Kom chokoladesauce ud over hele toppen af kagen, smør det ud i et jævnt lag med en vinkelpalet.  Lad lidt sauce dryppe ned over kanten. Sprøjt 3-4 små toppe mousse ud på toppen af kagen langs kanten. Slut af med at pynte med lidt Chocolate Silver Pearls.

Tip

Prøv også vores opskrift på Crepes Suzette Pandekagelagkage bagt af Liv Martine.

Næringsindhold til opskriften Pandekagekage med Chokolademousse

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1666 kJ
398 kcal
1315 kJ
314 kcal
Fedt 9.56 g 7.53 g
Kulhydrat 58.43 g 46.01 g
Protein 11.72 g 9.23 g