Flag

Panna cotta med vaniljesyltede abrikoser

4 portioner
Middelsvær
315 minutter
Panna cotta er en klassisk italiensk dessert, og deres udgave af budding, men lavet på fløde. Denne version serveres med lækre syltede abrikoser.
Panna cotta er en nem og lækker dessert. Hvis du er lidt nervøs for at give dig i kast med husblas, så er panna cotta en god dessert at prøve, da husblassen bare skal smeltes i den varme flødeblanding og derfor ikke har nogen risiko for trevler.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image

Ingredienser

Syltede abrikoser
300 gtørrede abrikoser
2 dldessertvin
4 dlvand
200 gsukker
revet skal og saft fra 1 ubehandlet citron
2 tsk.Taylor & Colledge Vanilla Paste
Panna cotta
4 bladeDr. Oetker Husblas
1 dlsødmælk
3 dlpiskefløde
60 gsukker
1 tsk.Taylor & Colledge Vanilla Paste

Se produkter

Picture - Taylor & Colledge Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Husblas
Picture - Taylor & Colledge Vanilla Paste
1

Syltede abrikoser

300 gtørrede abrikoser
2 dldessertvin
4 dlvand
200 gsukker
revet skal og saft fra 1 ubehandlet citron
2 tsk.Taylor & Colledge Vanilla Paste

Kom tørrede abrikoser, dessertvin, vand, sukker, citronsaft, citronskal og vaniljepasta i en gryde. Bring blandingen i kog og lad abrikoserne simre til lagen er kogt ind til det halve, og har konsistens som sirup. Vær opmærksom på, at lagen vil tykne yderligere når den afkøler. 

Hæld abrikoser og lage i et glas med låg og lad dem stå ved stuetemperatur. Lun dem evt. lidt op før servering.

2

Panna cotta

4 bladeDr. Oetker Husblas
1 dlsødmælk
3 dlpiskefløde
60 gsukker
1 tsk.Taylor & Colledge Vanilla Paste

Udblød husblas i en skål med rigeligt koldt vand i mindst 5 minutter, læg et ark i vandet ad gangen.

Bland sødmælk, piskefløde, sukker og vaniljepasta i en gryde. Kog blandingen kort op og lad den derefter køle en smule af.

Klem husblassen fri for vand og tilsæt den til flødeblandingen, rør indtil husblassen er helt opløst, det er vigtigt at flødeblandingen ikke er alt for varm, da den så vil ødelægge husblassen og panna cottaen dermed ikke vil stivne. 

Fordel panna cottaen i 4 små forme, skåle elle glas. Dæk med husholdningsfilm, så den rører overfladen, på den måde undgås der skind på dessertene. Sæt formene på køl i mindst fire timer, men gerne natten over.

3

Servering

Dyp formene hurtigt i en skål med meget varmt vand, og vend panna cottaen ud på en tallerken. Det er dog vigtigt at de ikke får for meget varme, da panna cottaen kan smelte. Løsn evt. kanten på panna cottaen fra formen med en lille spids kniv. Vend dem ud på desserttallerkener og kom de syltede abrikoser over.

Alternativt kan panna cottaen serveres i formen/glas, med abrikoserne ved siden af eller på toppen.


Tip

Vil din husblas ikke stivne? Nogle frugter indeholder et enzym, der nedbryder husblas. Læs alle vores gode tips til husblas.