Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Panna cotta med vaniljesyltede abrikoser

En klassisk italiensk dessert, som smager skønt med de syltede abrikoser.

4 portioner

avanceret 100 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Panna cotta med vaniljesyltede abrikoser

Syltede abrikoser:

300 g tørrede abrikoser
2 dl dessertvin
4 dl vand
200 g sukker
revet skal og saft fra 1 ubehandlet citron
2 stang Dr. Oetker Madagascar Bourbon Vaniljestænger

Panna cotta:

4 blade Dr. Oetker Husblas
1 Dr. Oetker Madagascar Bourbon Vaniljestang
60 g sukker
1 dl sødmælk
3 dl piskefløde

Tilberedning

Tilberedning

1

Syltede abrikoser

Bland abrikoser, dessertvin, vand, sukker, citronsaft og citronskal sammen i en gryde. Tilsæt Vanilje-Twister eller vaniljesstænger. Bruges vaniljestænger flækkes bælgen, kornene skrabes ud, bælgen hakkes fint og det hele tilsættes. Bring blandingen i kog og lad abrikoserne simre til lagen er kogt ind til det halve, og har konsistens som sirup. Vær opmærksom på, at lagen vil tykne yderligere når den afkøler. Hæld abrikoser og lage i et glas med låg og lad dem stå ved stuetemperatur. Lun dem evt. lidt op før servering.

2

Panna cotta

Udblød husblas i en skål med rigeligt koldt vand i mindst 5 minutter, læg et ark i vandet af gangen.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland kornene med 1 spsk. af sukkeret med spidsen af en kniv. Bland mælk, fløde og resten af sukker sammen i en gryde. Tilsæt vaniljestangen og vaniljekornene. Kog blandingen kort op lad den køle en smule af.

Klem husblassen fri for vand og tilsæt den til flødeblandingen, rør indtil husblassen er helt opløst.

Fjern vaniljestangen fra panna cottaen, og fordel den i 4 skåle af 2 dl. Dæk dem med film og sæt dem på køl i mindst fire timer, men gerne natten over.

Før panna cottaerne serveres, dyppes formene ganske hurtigt i en skål med meget varmt vand, så de kan vendes ud på tallerkenen. Det er vigtigt at de ikke får for meget varme da panna cottaen nem kan smelte. Løsn evt. kanten på panna cottaen fra formen med en lille spids kniv. Alternativt kan de serveres i formen, med abrikoserne ved siden af.

Tips

Vil din husblas ikke stivne? Nogle frugter indeholder et enzym, der nedbryder husblas. Læs alle vores gode tips til husblas.

Næringsindhold til opskriften Panna cotta med vaniljesyltede abrikoser

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 3182kJ
760kcal
980kJ
234kcal
Fedt 0g 0g
Kulhydrat 0g 0g
Protein 0g 0g