Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Panna cotta med vaniljesyltede abrikoser

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Panna cotta er en klassisk italiensk dessert, og deres udgave af budding, men lavet på fløde. Denne version serveres med lækre syltede abrikoser.

4 portioner

for let øvede 75 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Panna cotta med vaniljesyltede abrikoser

Syltede abrikoser:

300 g tørrede abrikoser
2 dl dessertvin
4 dl vand
200 g sukker
revet skal og saft fra 1 ubehandlet citron
2 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Paste

Panna cotta:

4 blade Dr. Oetker Husblas
1 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Paste
60 g sukker
1 dl sødmælk
3 dl piskefløde

Tilberedning

Tilberedning

1

Syltede abrikoser

Kom tørrede abrikoser, dessertvin, vand, sukker, citronsaft, citronskal og vaniljepasta i en gryde. Bring blandingen i kog og lad abrikoserne simre til lagen er kogt ind til det halve, og har konsistens som sirup. Vær opmærksom på, at lagen vil tykne yderligere når den afkøler. 


Hæld abrikoser og lage i et glas med låg og lad dem stå ved stuetemperatur. Lun dem evt. lidt op før servering.

2

Panna cotta

Udblød husblas i en skål med rigeligt koldt vand i mindst 5 minutter, læg et ark i vandet ad gangen.



Bland sødmælk, piskefløde, sukker og vaniljepasta i en gryde. Kog blandingen kort op lad den derefter køle en smule af.


Klem husblassen fri for vand og tilsæt den til flødeblandingen, rør indtil husblassen er helt opløst, det er vigtigt at flødeblandingen ikke er alt for varm, da den så vil ødelægge husblassen og panna cottaen dermed ikke vil stivne. 


Fordel panna cottaen i 4 små forme, skåle elle glas. Dæk med husholdningsfilm, så den rører overfladen, på den måde undgås der skind på dessertene. Sæt formene på køl i mindst fire timer, men gerne natten over.


Før panna cottaerne serveres, dyppes formene ganske hurtigt i en skål med meget varmt vand, så de kan vendes ud på tallerkenen (alternativt kan panna cottaen serveres i formen/glas, med abrikoserne ved siden af eller på toppen). Det er dog vigtigt at de ikke får for meget varme, da panna cottaen kan smelte. Løsn evt. kanten på panna cottaen fra formen med en lille spids kniv. Vend dem ud på desserttallerkener og kom de syltede abrikoser over.

Tip

Vil din husblas ikke stivne? Nogle frugter indeholder et enzym, der nedbryder husblas. Læs alle vores gode tips til husblas.

Næringsindhold til opskriften Panna cotta med vaniljesyltede abrikoser

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 3207 kJ
766 kcal
976 kJ
233 kcal
Fedt 29.86 g 9.10 g
Kulhydrat 119.00 g 36.28 g
Protein 5.18 g 1.58 g