Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Passion cheesecakes

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Disse små hjemmebagte cheesecakes har en skøn sommerlig smag af passionsfrugt.

10 - 12 stk.

for let øvede 50 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Passion cheesecakes

Redskaber:

foodprocessor eller minihakker
små kageringe
håndmixer

Kiksebund:

200 g kiks , fx Digestive
1 pose Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
125 g smeltet smør

Ostecreme med passionsfrugt:

4 blade Dr. Oetker Husblas
3 passionsfrugter
400 g flødeost naturel eller mascarpone
100 g flormelis
2 tsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt
¼ l piskefløde

Passionsfrugtgelé:

3 blade Dr. Oetker Husblas
3 passionsfrugter
2 dl appelsinsaft
50 g sukker

Tilberedning

Tilberedning

1

Kiksebund

Findel kiksene i en foodprocessor eller en minihakker og rør dem sammen med de hakkede mandler og det smeltede smør. Kom massen i bunden af små kageringe (eller små syltetøjsglas eller andre serveringsglas, hvis du ikke har egnede forme) og pres godt sammen, så dejen dækker hele bunden.

2

Ostecreme med passionsfrugt

Læg husblassen i blød i koldt vand.


Halvér passionsfrugterne, skrab frugtkødet ud og passér det gennem en sigte, så kernerne sies fra. Pisk passionsfrugt, flødeost, flormelis og citronekstrakt til en cremet konsistens.



Smelt husblassen over vandbad. Den bør føles lun og være relativ tyndtflydende. Hæld den i en tynd stråle ned i ostecremen, under konstant piskning. Pisk fløden til en let flødeskum og vend den i ostecremen. 


Fordel cremen oven på kiksebundene og glat overfladerne. Sæt kagerne i køleskabet i mindst 2 timer, eller til ostecremen har sat sig.

3

Passionsfrugtgelé

Læg husblassen i blød i koldt vand.


Halvér passionsfrugterne, skrab frugtkødet ud og passér det gennem en sigte, så kernerne sies fra. Bland saften med appelsinsaft og sukker og varm det op i en gryde til sukkeret er opløst. Smelt husblassen i den varme saft og sæt den til afkøling. Når saften er kølet af så den er fingervarm (efter ca. 30 minutter), hældes den over kagerne. Sæt dem koldt til geléen er helt stivnet, dette tager ca. 2 timer i køleskabet..

Tips

Opbevar kagerne på køl, her kan de kan holde sig 1-2 dage.


Du kan erstatte passionsfrugt med anden frugt eller bær. Læs hvordan du kan lave din helt egen cheesecake med din egen yndlingssmag.

Næringsindhold til opskriften Passion cheesecakes

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1972kJ
471kcal
1553kJ
371kcal
Fedt 36.35g 28.62g
Kulhydrat 29.10g 22.91g
Protein 7.51g 5.92g