Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Piña Colada lagkage

(0)
5 2 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En lagkage inspireret af den kendte drink, bestående af en kokosbund, fyld af kokos og ananas og toppet med ananasgelé samt fine blomster af tørret ananas.

10 - 12 portioner

for let øvede 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Piña Colada lagkage

Redskaber:

Dr. Oetker vinkelpalet - lille
håndmixer
springform; ø 24 cm
kagering
kageplast
muffinform i metal

Kokosbund:

2 æg str. M/L
75 g sukker
1 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 spsk. vand
40 g hvedemel
¼ tsk. Dr. Oetker Bagepulver
40 g kokosmel

Piña Colada mousse:

1 dåse ananas ; ananas i skiver eller tern, 100 g skal bruges
4 dl kokosmælk fra dåse - ikke light
1 dåse Nestlé® sødet kondenseret mælk
2 tsk. Dr. Oetker Romaroma
7 blade Dr. Oetker Husblas
4 pasteuriserede æggehvider

Ananasgelé:

2 dl ananassaft ; fra dåsen med ananas
1 tsk. Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
3 blade Dr. Oetker Husblas

Ananas blomster og pynt:

1 frisk ananas
Dr. Oetker Bagelim
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls
kokosflager

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.

1

Kokosbund

Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende og luftig med en håndmixer i 4-5 minutter. Tilsæt vand og pisk det godt sammen. Sigt hvedemel og bagepulver i æggemassen, tilsæt kokosmel og vend det hele sammen. Kom dejen i en smurt springform (ø 24 cm), gerne med bagepapir i bunden. Bag kokosbunden nederst i ovnen i 18-20 minutter.


Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet, når det trækkes ud. Hvis kagen får for meget farve i ovnen, kan den dækkes med et stykke stanniol mens den bager færdig. Lad bunden køle helt af på en bagerist.

2

Piña Colada mousse

Foer en springform eller en kagering med kageplast, sæt den på et fad. Kom kokosbunden i formen.


Blend de 100 g drænede ananas til puré. Smør puréen udover kokosbunden.


Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 minutter. 


Bland kokosmælk og kondenseret mælk sammen i en skål. Klem husblassen for vand og smelt den sammen med romaromaen, enten i mikrobølgeovn eller i en lille gryde, pas på at massen ikke bliver for varm. Kom 3 spsk. af mælkeblandingen over i den smeltede husblas. Hæld derefter husblassen over i skålen med mælkeblandingen. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i massen ad to omgange.


Hæld moussen over bunden. Kom kagen på køl indtil fyldet har sat sig, ca. 3-4 timer.

3

Ananasgelé

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 minutter. 


Smelt husblassen sammen med 3 spsk. af ananassaften, enten i mikrobølgeovn eller i en lille gryde, pas på at væsken ikke bliver for varm. 


Rør Concentrated Yellow Colour ud i 1 spsk. ananassaft. Rør det derefter sammen med den smeltede husblas. Bland herefter husblassen med resten af den stuetempererede ananassaft. Hæld forsigtig geléen over kagen. Kom på køl indtil geléen har sat sig.

4

Ananas blomster og pynt

Tænd ovnen på 125 ºC traditionel varme.


Skær skrællen af ananasen. Skær derefter ananassen i så tynde skiver som muligt, et mandolinjern kan være en god hjælp her. Kom skiverne på en bageplade med bagepapir og bag midt i ovnen i 25 minutter. Tag derefter ananassen ud og vend alle skiverne, og bag dem i yderligere 25 minutter. I stedet for ovnen kan du også bruge en mikrobølgeovn. Her kommer du en skive ind ad gangen i et minut indtil den er blød.


Skru ovnen ned til 50 ºC varmluft.



Kom de bløde ananasskiver i en lille muffinform af metal. Lad dem tørre i 4-8 timer i ovnen. Lad dem køle helt af.

Kom lidt bagelim i midten af hver ananasskive, pynt med Chocolate Silver Pearls krymmel og lad tørre.

Befri kagen fra kagering og kageplast, brug evt. en lille vinkelpalet eller en kniv. 


Dekorer bunden af kagen med kokosflager. På toppen af kagen sættes ananasblomsterne.

Tips

Hvis bagelimen driller lidt, kan du lune den i varmt vand inden brug.

Kagen og ananasblomsterne kan med fordel laves dagen før de skal bruges. I så fald skal kagen blot pyntes inden servering.

Find alle vores bedste tips og opskrifter på lagkager på vores temaside.

Næringsindhold til opskriften Piña Colada lagkage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1532 kJ
366 kcal
628 kJ
150 kcal
Fedt 15.57 g 6.38 g
Kulhydrat 49.86 g 20.44 g
Protein 8.34 g 3.42 g