Skal du holde en sommerfest? Så er denne moussekage helt perfekt! Kagen er inspireret af den klassiske cocktail Piña Colada og smager skønt af kokos, ananas og rom. Kagen er lavet med romaroma istedet for rom, så børnene også kan være med.
til opskriften Piña Colada lagkage
Dr. Oetker vinkelpalet - lille | |
håndmixer | |
springform; ø 24 cm | |
kagering | |
kageplast | |
muffinform i metal |
2 | æg str. M/L |
75 g | sukker |
1 tsk. | Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje |
1 spsk. | vand |
40 g | hvedemel |
¼ tsk. | Dr. Oetker Bagepulver |
40 g | kokosmel |
1 dåse | ananas ananas i skiver eller tern, 100 g skal bruges |
7 blade | Dr. Oetker Husblas |
4 dl | kokosmælk fra dåse - ikke light |
1 dåse | Nestlé sødet kondenseret mælk |
2 tsk. | Dr. Oetker Romaroma |
4 | pasteuriserede æggehvider |
3 blade | Dr. Oetker Husblas |
2 dl | ananassaft fra dåsen med ananas |
1 tsk. | Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour |
1 | frisk ananas |
Dr. Oetker Bagelim | |
Dr. Oetker Silver Pearls | |
kokosflager |
Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende og luftig med en håndmixer i 4-5 minutter. Tilsæt vand og pisk det godt sammen. Sigt hvedemel og bagepulver i æggemassen, tilsæt kokosmel og vend det hele sammen. Kom dejen i en smurt springform (ø 24 cm), gerne med bagepapir i bunden. Bag kokosbunden nederst i ovnen i 18-20 minutter.
Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet, når det trækkes ud. Hvis kagen får for meget farve i ovnen, kan den dækkes med et stykke stanniol mens den bager færdig. Lad bunden køle helt af på en bagerist.
Bagetid: 18 - 20 minutter
Foer en springform eller en kagering med kageplast, sæt den på et fad. Kom kokosbunden i formen.
Blend de 100 g drænede ananas til puré. Smør puréen udover kokosbunden.
Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 minutter.
Bland kokosmælk og kondenseret mælk sammen i en skål. Klem husblassen for vand og smelt den sammen med romaromaen, enten i mikrobølgeovn eller i en lille gryde, pas på at massen ikke bliver for varm. Kom 3 spsk. af mælkeblandingen over i den smeltede husblas. Hæld derefter husblassen over i skålen med mælkeblandingen. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i massen ad to omgange.
Hæld moussen over bunden. Kom kagen på køl indtil fyldet har sat sig, ca. 3-4 timer.
Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 minutter.
Smelt husblassen sammen med 3 spsk. af ananassaften, enten i mikrobølgeovn eller i en lille gryde, pas på at væsken ikke bliver for varm.
Rør Concentrated Yellow Colour ud i 1 spsk. ananassaft. Rør det derefter sammen med den smeltede husblas. Bland herefter husblassen med resten af den stuetempererede ananassaft. Hæld forsigtig geléen over kagen. Kom på køl indtil geléen har sat sig.
Tænd ovnen på 125 ºC traditionel varme.
Skær skrællen af ananasen. Skær derefter ananassen i så tynde skiver som muligt, et mandolinjern kan være en god hjælp her. Kom skiverne på en bageplade med bagepapir og bag midt i ovnen i 25 minutter. Tag derefter ananassen ud og vend alle skiverne, og bag dem i yderligere 25 minutter. I stedet for ovnen kan du også bruge en mikrobølgeovn. Her kommer du en skive ind ad gangen i et minut indtil den er blød.
Skru ovnen ned til 50 ºC varmluft.
Kom de bløde ananasskiver i en lille muffinform af metal. Lad dem tørre i 4-8 timer i ovnen. Lad dem køle helt af.
Bagetid: 50 minutter
Kom lidt bagelim i midten af hver ananasskive, pynt med Chocolate Silver Pearls krymmel og lad tørre.
Befri kagen fra kagering og kageplast, brug evt. en lille vinkelpalet eller en kniv.
Dekorer bunden af kagen med kokosflager. På toppen af kagen sættes ananasblomsterne.
Hvis bagelimen driller lidt, kan du lune den i varmt vand inden brug.
Kagen og ananasblomsterne kan med fordel laves dagen før de skal bruges. I så fald skal kagen blot pyntes inden servering.
Find alle vores bedste tips og opskrifter på lagkager på vores temaside.
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
1532
kJ
366 kcal |
628
kJ
150 kcal |
Fedt | 15.57 g | 6.38 g |
Kulhydrat | 49.86 g | 20.44 g |
Protein | 8.34 g | 3.42 g |
Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.
Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.
Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.
Ja
nej
For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.
Ja
nej
Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: