Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Piña Colada lagkage

En lagkage inspireret af den kendte drink, bestående af en kokosbund, fyld af kokos og ananas og toppet med ananasgelé samt fine blomster af tørret ananas.

12 portioner

for let øvede 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Piña Colada lagkage

Redskaber:

springform; ø 24 cm
muffinforme

Kokosbund:

2 æg str. M/L
75 g sukker
1 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 spsk. vand
40 g hvedemel
0,25 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
40 g kokosmel

Fyld:

1 dåse ananas ; ananas i skiver eller tern, 100 g skal bruges
4 dl kokosmælk fra dåse - ikke light
1 dåse Nestlé® sødet kondenseret mælk
2 tsk. Dr. Oetker Romaroma
7 blade Dr. Oetker Husblas
4 pasteuriserede æggehvider

Gelé:

2 dl ananassaft ; fra dåsen med ananas
1 tsk. Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
3 blade Dr. Oetker Husblas

Pynt:

1 frisk ananas
Dr. Oetker Bagelim
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls
kokosflager

Tilberedning

Tilberedning

1

Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.

2

Kokosbund

Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende og luftig med en elpisker i 4-5 minutter. Tilsæt vand og pisk det godt sammen. Sigt hvedemel og bagepulver i æggemassen, tilsæt kokosmel og vend det hele sammen. Kom dejen i en smurt springform på 24 cm i diameter, gerne med bagepapir i bunden, og bag lagkagebunden i 18-20 minutter nederst i ovnen.

Mærk efter med et træspyd om kagen er bagt nok. Der må ikke sidde dej på spyddet, når du trækker det op af kagen. Hvis kagen får for meget farve i ovnen, kan du komme et stykke stanniol over, mens den bager færdig. Lad lagkagebunden køle helt af på en bagerist.

3

Fyld

Foer en springform eller en kagering med kageplast. Kom kokosbunden i formen.

Blend den drænede ananas til puré. Smør puréen udover kokosbunden.

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 minutter. Bland kokosmælk og kondenseret mælk sammen i en skål. Klem husblassen for vand og smelt den sammen med romaromaen, enten i mikrobølgeovn eller i en lille gryde. Kom 3 spsk af mælkeblandingen over i den smeltede husblas. Hæld derefter husblassen over i skålen med mælkeblandingen. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i massen af to omgange.

Hæld massen over bunden. Kom på køl indtil fyldet har sat sig, ca. 2-4 timer.

4

Gelé

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 minutter. Smelt husblassen sammen med 3 spsk af ananassaften, enten i mikrobølgeovn eller i en lille gryde. Imens røres Concentrated Yellow Colour ud i 1 spsk af ananassaften. Farve og husblas blandes derefter med resten af den stuetempererede ananassaft. Hæld forsigtig geléen over kagen. Kom på køl indtil geléen har sat sig.

5

Pynt

Skær skrællen af en ananas. Skær ananassen i så tynde skiver som muligt, et mandolinjern kan være en god hjælp her. Kom skiverne på en bageplade med bagepapir og bag i 25 minutter ved 125 ºC traditionel varme. Tag derefter ananassen ud og vend alle skiverne, og bag dem i yderligere 25 minutter ved 125 ºC traditionel varme. I stedet for ovnen kan du også bruge en mikrobølgeovn. Her kommer du en skive ind ad gangen i et minut indtil den er blød.

Kom de bløde ananasskiver i en lille muffinform af metal. Lad dem tørre ved 50 ºC varmluft i 4-8 timer. Lad dem køle helt af.

Kom lidt bagelim i midten af hver ananasskive, pynt med Chocolate Silver Pearls krymmel og lad tørre.

Dekorer bunden af kagen med kokosflager. På toppen af kagen sættes ananasblomsterne.

Tips og tricks

Hvis bagelimen driller lidt, kan du lune den i varmt vand inden brug.

Lagkagen og ananasblomsterne kan med fordel laves dagen før de skal bruges. I så fald skal kagen blot pyntes inden servering.

Næringsindhold til opskriften Piña Colada lagkage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1156kJ
276kcal
645kJ
154kcal
Fedt 8.76g 4.89g
Kulhydrat 42.98g 24.01g
Protein 7.37g 4.12g