Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Rabarbergrød

Rabarbergrød er en af de klassiske desserter som de fleste holder af. Brug havens rabarber til friske og dejlige dessert.

about 8 portioner

nem 20 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Rabarbergrød

Rabarbergrød - giver ca. 2 kg grød svarende til ca. 8 portioner:

1 kg rabarber
8 dl vand
300 - 400 g sukker alt efter smag
60 g Dr. Oetker Jævningspulver til rabarbergrød

Tilberedning

Tilberedning

1

Rabarbergrød

Rens og snit rabarberne. Læg dem i en passende størrelse gryde sammen med sukker og 6 dl vand. Kog op og lad det koge i ca. 5 min. til rabarberne er møre.

2

Opløs jævningspulveret i 2 dl vand. Tag gryden af varmen og rør jævningen stille og roligt i grøden, der med det samme begynder at tykne og får en flot appetitlig farve.

Note

Rabarber indeholder oxalsyre, som kan give en ubehagelig ”tør” fornemmelse på tungen. Derfor er Dr. Oetker Jævningspulver til rabarbergrød tilsat non-oxal for at modvirke denne tørhedsfornemmelse.

Næringsindhold til opskriften Rabarbergrød

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 971kJ
232kcal
352kJ
84kcal
Fedt 0.37g 0.14g
Kulhydrat 52.12g 18.88g
Protein 1.13g 0.41g