Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Rabarbergrød

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Rabarbergrød er en af de klassiske desserter som de fleste holder af. Brug friske eller frosne rabarber til en let og dejlige dessert.

8 portioner

nem 20 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Rabarbergrød

Rabarbergrød - giver ca. 2 kg grød svarende til ca. 8 portioner:

1 kg rabarber , friske eller frosne
8 dl vand
300 - 400 g sukker alt efter smag
60 g Dr. Oetker Jævningspulver til rabarbergrød

Tilberedning

Tilberedning

1

Rabarbergrød

Rens rabarberne og skær dem i stykker på ca. 2 cm. Kom dem i en gryde sammen med sukker og 6 dl vand. Kog op og lad det koge i ca. 5 minutter til rabarberne er møre.


Opløs jævningspuleret i de resterende 2 dl vand. Tag gryden af varmen og rør jævningen stille og roligt i grøden. Grøden vil tykne og få en flot rød farve. Kom grøden i en skål, drys den evt. med lidt sukker for at undgå at den danner skind og lad den køle af.

Note

Dr. Oetker Jævningspulver til Rabarbergrød er baseret på kartoffelstivelse, det er derfor vigtigt ikke at bringe grøden i kog igen efter at jævningen er tilsat, da kartoffelmel ikke kan tåle at blive kogt op og så vil blive "lang"


Rabarber indeholder oxalsyre, som kan give en ubehagelig ”tør” fornemmelse på tungen. Derfor er Dr. Oetker Jævningspulver til Rabarbergrød tilsat non-oxal for at modvirke denne tørhedsfornemmelse.

Næringsindhold til opskriften Rabarbergrød

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 963 kJ
230 kcal
348 kJ
83 kcal
Fedt 0.37 g 0.14 g
Kulhydrat 52.16 g 18.90 g
Protein 1.13 g 0.41 g