Flag

Jordbær-rabarbergrød

about 8 portioner
Nem
20 minutter
Glæd din familie eller venner med jordbær-rabarbergrød lavet enten på friske eller frosne bær.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image

Ingredienser

Jordbær-rabarbergrød
500 grabarber (friske eller frosne)
500 gjordbær (friske eller frosne)
8 dlvand
300 - 400 gsukker alt efter smag
60 gDr. Oetker Jævningspulver til rabarbergrød

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Jævningspulver til rabarbergrød
1

Jordbær-rabarbergrød

500 grabarber (friske eller frosne)
500 gjordbær (friske eller frosne)
8 dlvand
300 - 400 gsukker alt efter smag
60 gDr. Oetker Jævningspulver til rabarbergrød

Rens og snit jordbær og rabarber. Hæld dem op i en passende størrelse gryde sammen med sukker og 6 dl vand. Kog op og lad det derefter koge i ca. 5 minutter til rabarber og jordbær er møre.


Opløs Jævningspulver til rabarbergrød i 2 dl vand. 


Tag gryden af varmen og rør jævningen stille og roligt i grøden, der med det samme begynder at tykne. Sæt grøden til afkøling.


Tips

Rabarber indeholder oxalsyre, som kan give en ubehagelig ”tør” fornemmelse på tungen og skade tænderne. Derfor er Dr. Oetker Jævningspulver til rabarbergrød tilsat non-oxal for at modvirke denne tørhedsfornemmelse.


Hvis du bruger frosne bær kan det være nødvendigt at reducere vandmængden fra 6 til 5 dl.