Kom havtorn, flækket Vaniljestang og vand i en gryde og bring det langsomt i kog.
Kog det 3-4 minutter til bærrene brister og tilsæt æblerne. Lad det simre i 10 min., tilsæt sukker og kog i yderligere 5-10 minutter.
Rør Jævningspulver til Frugtgrød sammen med vand. Tag gryden af varmen og rør jævningen i. Lad grøden køle helt af. Grøden kan sagtens laves et par dage i forvejen.
Pisk æggehviderne stive og luftige med en håndmixer, først kort på lav hastighed og herefter på høj hastighed i 3 minutter. Man skal kunne vende bunden i vejret på skålen uden at æggehviderne falder ud. Drys sukker og Vaniljesukker i lidt ad gangen, mens der piskes, og pisk til marengsen er sej og der ikke længere er krystaller i massen. Vend Mandelaroma, Hakkede mandler og enten havregryn eller müsli i, og sæt det som små toppe på en bageplade. Der bliver ca. 24 stk.
Bag dem ved 150 °C i ca. 20 minutter og afkøl på bagerist. Opbevar dem i en kagedåse indtil brug.
Bagetid: about 20 Minutes
Rist Mandelsplitterne gyldne og afkøl. Pisk fløden til flødeskum. Rør yoghurt og vaniljesukker sammen og vend flødeskummet i.
Kom grød, makroner og yoghurtskum lagvis i glas og slut af med lidt af grøden samt de ristede mandelsplitter.
Relaterede opskrifter
Desserter
Desserter
Desserter