Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Regnbuekage

Den perfekte fødselsdagskage med lækker og cremet mousse og hyldeblomstsaft. Farv bundene efter dit humør med et væld af forskellige konditorfarver.

12 - 16 portioner

nem 100 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Regnbuekage

Redskaber:

springform; ø 20 cm

Lagkagebunde:

4 æg str. M/L
150 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
0,25 dl vand
150 g hvedemel
0,5 tsk. Dr. Oetker Hjortetaksalt eller bagepulver
1 tsk. Dr. Oetker Rød Konditorfarve i hhv. rød, grøn, gul, blå alt efter behov

Fyld og Pynt:

2 breve Dr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste
4,5 dl letmælk
0,5 dl koncentreret hyldeblomstsaft
Dr. Oetker Super Hero eller anden krymmel

Tilberedning

Tilberedning

1

Tænd ovnen på 200 °C traditonel varme.

2

Lagkagebunde

Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende og luftig med en elpisker i 4-5 minutter. Tilsæt vand og pisk det godt sammen. Sigt hvedemel og hjortetaksalt i æggemassen og vend det sammen. Del dejen i fire lige store portioner og farv den hver sin farve.

Kom den første dej i en smurt springform, gerne med bagepapir i bunden. Bag lagkagebunden i 5-7 minutter nederst i ovnen.

Lad den køle en smule af før du løsner formen. Lad den blive helt koldt på en bagerist. Gentag samme proces med de tre andre bunde.

3

Fyld og pynt

Bland begge breves indhold med mælken og hyldeblomstsaft. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed. Læg lagkagen sammen med lidt over halvdelen af moussen, og overtræk top og sider med resten af moussen. Drys med stjernerne fra Super Hero og server.

Tips og tricks

Kagen kan godt laves en dag før servering, men bør ikke pyntes før servering.

Næringsindhold til opskriften Regnbuekage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 846kJ
202kcal
1243kJ
297kcal
Fedt 5.65g 8.30g
Kulhydrat 32.88g 48.35g
Protein 4.50g 6.62g