Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Regnbuekage

(0)
4 8 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Den perfekte fødselsdagskage med lækker og cremet mousse med hyldeblomstsaft. Farv bundene efter dit humør med et væld af forskellige konditorfarver.

12 - 16 portioner

nem 100 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Regnbuekage

Redskaber:

håndmixer
Dr. Oetker Retro springform; ø 20 cm
Dr. Oetker vinkelpalet - lille

Lagkagebunde:

4 æg str. M/L
150 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
¼ dl vand
150 g hvedemel
½ tsk. Dr. Oetker Hjortetaksalt eller bagepulver
1 tsk. Dr. Oetker Rød Konditorfarve
1 tsk. Dr. Oetker Blå Konditorfarve
1 tsk. Dr. Oetker Gul Konditorfarve
1 tsk. Dr. Oetker Grøn Konditorfarve

Fyld og Pynt:

2 breve Dr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste
4 ½ dl letmælk
½ dl koncentreret hyldeblomstsaft
Dr. Oetker Super Hero

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 200 °C traditonel varme.

1

Lagkagebunde

Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende og luftig med en håndmixer i 4-5 minutter. Tilsæt vand og pisk det godt sammen. Sigt hvedemel og hjortetaksalt i æggemassen og vend det sammen. Del dejen i fire lige store portioner og farv dem i hver sin farve.


Kom den første dej i en smurt springform, gerne med bagepapir i bunden. Bag lagkagebunden i 5-7 minutter nederst i ovnen.



Lad den køle en smule af før formen løsnes. Lad bunden den blive helt koldt på en bagerist. Gentag samme proces med de tre andre bunde.

2

Fyld og pynt

Bland begge breves indhold med mælk og hyldeblomstsaft. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed. 


Læg lagkagen sammen med lidt over halvdelen af moussen, det kan være en fordel at samle kagen i ringen fra en springform eller i en kagering, da kagen så vil få et skarpere udtryk. 


Brug en lille vinkelpalet til at fordele den resterende mousse på toppen og siden af kagen. Drys top og side med stjernerne fra Super Hero krymmel.

Tips

Kagen kan godt laves en dag før servering, men bør pyntes kort før servering.

Du kan også bruge vores Concentrated Colours istedet for Konditorfarver, men du skal måske bruge lidt mindre.

Find alle vores bedste tips og opskrifter på lagkager på vores temaside.

Næringsindhold til opskriften Regnbuekage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 854kJ
204kcal
1235kJ
295kcal
Fedt 5.73g 8.30g
Kulhydrat 33.19g 48.10g
Protein 4.49g 6.51g