Flag

Ris à l'amande

6 - 8 portioner
Nem
210 minutter
Ris à l'amande, risalamande eller ris à la mande ligemeget hvordan du staver det, så hører den sig til i julen og særligt juleaften.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image

Ingredienser

Risengrød
75 ggrødris
5 dlsødmælk
1 knsp.salt
Ris à l‘amande
2 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
3 - 4 spsk.flormelis
2 poserDr. Oetker Hakkede Mandler (100 g)
1 - 2 spsk.hvid portvin (kan undlades)
5 dlpiskefløde

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Hakkede Mandler (100 g)
1

Risengrød

75 ggrødris
5 dlsødmælk
1 knsp.salt

Bring sødmælken i kog, pas på at den ikke brænder på. 

Tilsæt grødris og kog grøden i 45-60 minutter indtil den er tyk. Rør ofte i grøden, så den ikke brænder på. Tilsæt salt.

Lad risengrøden køle helt af i køleskabet. Den kan med fordel laves dagen i forvejen.

2

Ris à l'amande

Picture - Risalamande web step
2 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
3 - 4 spsk.flormelis
2 poserDr. Oetker Hakkede Mandler (100 g)
1 - 2 spsk.hvid portvin (kan undlades)
5 dlpiskefløde

Rør vaniljepasta, flormelis, hakkede mandler og evt. hvid portvin i risengrøden. Juster mængden af flormelis, til den ønskede sødme opnås.

Pisk fløden til skum, vend flødeskummet i grøden og sæt ris à l'amanden i køleskabet indtil servering.


Tips

Kog med fordel risengrøden dagen før.

Server ris à l'amanden med kirsebærsauce eller prøv at servere en frisk appelsinsirup til.

Vil du gerne servere din ris à l'amande på en ny måde? Så har vi samlet vores forskellige idéer og opskrifter her, du finder blandt andet en opskrift på ris à l'amande cheesecake.