Rødgrød cheesecake

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Elsker du rødgrød med fløde? Så er denne cheesecake lige noget for dig! Kagen er en ny fortolkning af den elskede danske sommerdessert.

10 - 12 portioner

for let øvede 90 Minutter

Opskriften på rødgrød cheesecake er lavet med Vegegel som er et vegetarisk alternativ til husblas. Derfor er kagen også egnet til vegetarer. Kagen skal hvile natten over, så husk at lave den dagen før du gerne vil servere den.

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Rødgrød cheesecake

Redskaber:

foodprocessor eller minihakker
kagering; ø 20 cm eller ringen til en springform; ø 20 cm
kageplast
Dr. Oetker engangssprøjtepose

Kiksebund:

150 g smeltet smør
250 g digestive kiks
1 pose Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)

Ostemasse:

1 brev Dr. Oetker Vegegel
2 ½ dl piskefløde
revet skal fra 1 ubehandlet citron
200 g flødeost naturel (ikke light)
100 g flormelis
1 tsk. Dr. Oetker Økologisk Vanilla Paste

Rødgrød:

½ brev Dr. Oetker Vegegel
200 g blandede bær - friske eller frosne fx ribs, hindbær, jordbær
50 g sukker
saft fra 1 citron
50 g smør

Estragonsukker:

5 - 7 kviste estragon
25 g sukker

Pynt:

50 g hakket hvid chokolade
friske jordbær
rød skovsyre

Tilberedning

Tilberedning

1

Kiksebund

Smelt smørret i en lille gryde. Blend kiks i en foodprocessor til fint kiksemel. Bland smeltet smør, kiks og hakkede mandler sammen. Fordel det i en kagering ø; 20 cm (eller ringen til en springform; ø 20 cm) med kageplast langs kanten. Tryk kiksebunden sammen med bunden af glas, og pres også bunden op langs kanten af formen, så kanten får et rustikt og ujævnt udtryk. Kom kiksebunden på køl i 30 minutter.

2

Ostemasse

Pisk Vegegel sammen med 1 dl af piskefløden i en lille kasserolle. Kog blandingen op mens der piskes, til det begynder at tykne. 

Pisk flødeost, citronskal, flormelis og Vanilla Paste sammen. 

Pisk resten af fløden (1,5 dl) til en letpisket flødeskum. Rør lidt efter lidt den letpisket flødeskum i den varme Vegegel-blanding. Vend herefter det hele sammen med flødeoste-blandingen. Fordel ostemassen ovenpå kiksebunden, glat toppen ud og lad kagen sætte sig i køleskabet i 2-3 timer. 

3

Rødgrød

Kog bær og sukker op i en gryde til bærrene er møre. Mas bærerne lidt, så der ikke er for mange store bærklumper. 

Pisk Vegegel sammen med citronsaft i en lille kasserolle. Kog blandingen op mens der piskes, til det begynder at tykne. Tilsæt herefter blandingen til de udkogte bær. Rør derefter koldt smør i rødgrøden. 

Lad rødgrøden køle af til stuetemperatur. Fordel derefter grøden toppen af cheesecaken. Lad cheesecaken sætte sig på køl natten over. 

4

Estragonsukker

Mas sukker og estragon sammen i en morter til det bliver til fint, grønt sukker. 

5

Pynt

Befri kagen fra kagering og kageplast.

Smelt den hvide chokolade og kom det i en sprøjtepose. Pynt toppen af cheesecaken med cirkler af smeltet chokolade, estragonsukker, friske bær og rød skovsyre. 

Tips

Estragonsukkeret kan undlades.

Hvis du bruger ringen fra en springform, så vend den "på hovedet", så du ikke har en rille i formen nede ved bunden.

Note om opskriften

Denne opskrift er udviklet af vores ambassadør Isabella som står bag Instagramprofilen @danishdelights, hvor du kan se hvad hun skriver om kagen.

Næringsindhold til opskriften Rødgrød cheesecake

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2144 kJ
512 kcal
1687 kJ
403 kcal
Fedt 36.10 g 28.43 g
Kulhydrat 37.86 g 29.81 g
Protein 5.43 g 4.28 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: