Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.
Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Roulade med pærekompot og hvid chokolade | Liv Martine

(0)
1 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Livs opskrift på lækker roulade vil forsøde enhver efterårsdag. Klik for at se filmen her og på Kagerullens YouTube-kanal.

10 - 12 portioner

for let øvede 150 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Roulade med pærekompot og hvid chokolade | Liv Martine

Redskaber:

håndmixer
stavblender
Dr. Oetker vinkelpalet - lille
Dr. Oetker engangssprøjteposer
Dr. Oetker rosette tyl; ø 8 mm

Pynt af tørret pære:

2 pærer

Hvid chokoladecreme med lime:

½ l piskefløde
150 g hvid chokolade
3 blade Dr. Oetker Husblas
revet skal fra 3 ubehandlede lime

Pærekompot:

4 pærer (mellemstore)
75 g smør
2 spsk. sukker
1 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
saft og revet skal fra 1 ubehandlet lime

Rouladedej:

4 stk. æg str. M/L
150 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
¼ dl vand
150 g hvedemel
½ tsk. Dr. Oetker Hjortetaksalt eller bagepulver
revet skal fra 1 ubehandlet lime

Tilberedning

Tilberedning

1

Pynt af tørret pære

Tænd ovnen på 100° C traditionel varme.


Skær pærerne i helt tynde skiver, brug evt. et mandolinjern. Kom skiverne på en bageplade med bagepapir og tør dem midt i ovnen i 1-1 ½ time. Lad herefter pærerne køle af og gem den indtil kagen skal pyntes.

2

Hvid chokoladecreme med lime

Læg husblas i blød i koldt vand. 


Hak den hvide chokolade og kom den i en mindre skål. Varm piskefløden op i en gryde til lige under kogepunktet. Kom husblassen i den varme fløde og smelt blandingen sammen. 


Hæld 1/3 af fløden over chokoladen og rør til den er smeltet. Tilsæt endnu 1/3 og rør til fløden er blandet ordentligt med chokoladen. Rør til sidst resten af fløden i chokoladen. Rør fintrevet limeskal i cremen, dæk den til med husholdningsfilm. Filmen skal helt ned og røre cremen, så der ikke dannes kondens. Kom cremen i køleskabet indtil den er helt kold.

3

Pærekompot

Skræl pærerne og skær dem i små tern. 


Smelt smørret i en gryde og tilsæt pærerne. Kog pærerne møre og blend dem med en stavblender. Tilsæt sukker, vaniljesukker, limeskal- og saft og varm igennem til sukkeret er opløst. Sæt pærekompotten på køl.

4

Rouladedej

Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.



Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende og luftig med en håndmixer i 4-5 minutter. Tilsæt vand og pisk det godt sammen. Sigt hvedemel og hjortetaksalt i æggemassen og vend det sammen. Vend til sidst fintrevet limeskal i dejen. Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir til ca. 1 cm fra kanten hele vejen rundt.


Bag bunden i 7-10 minutter til overfladen er let gylden. Tag bunden ud af ovnen og vend den direkte ud på et sukkerdrysset bagepapir og fjern bagepapiret, den er bagt på. 

5

Rul rouladen

Rouladen skal rulles, mens den stadig er lun, da den ellers nemmere revner. 


Pisk chokoladecremen kort. Den skal være helt kold og må kun piskes kort, da den ellers skiller. 


Smør, med en vinkelpalet, først pærekompotten og derefter et lag hvid chokoladecreme på bunden, hold kanten af kagen fri fra cremen. Gem lidt af cremen til pynt på kagen. Rul rouladen stramt med bagepapiret rundt om rouladen. Læg rouladen på køl med samlingen nedad indtil den er helt kold.


Placer rouladen på et serveringsfad. Kom den resterende creme i en sprøjtepose med stjernetyl. Sprøjt små rosetter langs midten af rouladen. Sæt et stykke tørret pære mellem hver roset.

Tip

Se videoen for at se hvordan Liv laver rouladen. Liv kommer også med flere tips og tricks til hvordan du også kan lave kagen.

Næringsindhold til opskriften Roulade med pærekompot og hvid chokolade | Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2005 kJ
479 kcal
1030 kJ
246 kcal
Fedt 29.82 g 15.29 g
Kulhydrat 47.44 g 24.33 g
Protein 6.69 g 3.43 g