Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Roulade med pærekompot og hvid chokolade | Liv Martine

Livs opskrift på lækker roulade vil forsøde enhver efterårsdag. Klik for at se filmen her og på Kagerullens YouTube-kanal.

12 - 15 portioner

for let øvede 150 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Roulade med pærekompot og hvid chokolade | Liv Martine

Tørret pære:

2 pærer

Hvid chokoladecreme med lime:

0,5 l piskefløde
150 g hvid chokolade
3 blade Dr. Oetker Husblas
revet skal fra 3 ubehandlede lime

Pærekompot:

4 pærer (mellemstore)
75 g smør
2 spsk. sukker
1 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
saft og revet skal fra 1 ubehandlet lime

Rouladedej:

4 stk. æg str. M/L
150 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
0,25 dl vand
150 g hvedemel
0,5 tsk. Dr. Oetker Hjortetaksalt eller bagepulver
revet skal fra 1 ubehandlet lime

Tilberedning

Tilberedning

1

Tørret pære

Tænd ovnen på 100° C traditionel varme.

Skær pærerne i helt tynde skiver og tør dem i ovnen i 1-1 ½ time. De tørrede pærer skal bruges som pynt på rouladen.

2

Hvid chokoladecreme med lime

Læg husblas i blød i koldt vand. Hak den hvide chokolade og kom den i en mindre skål. Varm piskefløden op i en gryde til lige under kogepunktet. Kom husblassen i den varme fløde og smelt blandingen sammen.

Hæld 1/3 af fløden over chokoladen og rør til den er smeltet. Tilsæt endnu 1/3 og rør til fløden er absorberet. Rør den sidste 1/3 i blandingen. Rør fintrevet limeskal i cremen, dæk den til med husholdningsfilm og sæt den straks i køleskabet. Filmen skal røre cremen, så der ikke dannes kondens.

3

Pærekompot

Skræl pærerne og skær dem i små tern. Smelt smørret i en gryde og tilsæt pærerne. Kog pærerne møre og blend dem med en stavblender. Tilsæt sukker, vaniljesukker, limeskal- og saft, og sæt pærekompotten på køl.

4

Rouladedej

Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.

Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende og luftig med en håndmixer i 4-5 minutter. Tilsæt vand og pisk det godt sammen. Sigt hvedemel og hjortetaksalt i æggemassen og vend det sammen. Vend til sidst fintrevet limeskal i dejen. Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir til ca. 1 cm fra kanten hele vejen rundt.

Bag bunden i 7-10 minutter til overfladen er let gylden.

5

Rul rouladen

Når bunden er bagt, skal fyldet klargøres, og et stykke bagepapir drysses med sukker. Rouladen skal rulles stramt, mens den stadig er lun. Pisk chokoladecremen kort. Den skal være helt kold og må kun piskes kort, da den ellers skiller. Kom en smule af chokoladecremen i en sprøjtepose med tylle til pynt. Vend bunden ud på det sukkerdryssede bagepapir og fjern bagepapiret, den er bagt på. Smør først pærekompotten og derefter et lag hvid chokoladecreme på bunden. Rul rouladen.

Læg rouladen på et serveringsfad. Pynt med 10-15 små rosetter af chokoladecreme, som sættes tæt. Placér et stykke tørret pære mellem hver roset og servér.

Næringsindhold til opskriften Roulade med pærekompot og hvid chokolade | Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1700kJ
406kcal
1030kJ
246kcal
Fedt 25.23g 15.29g
Kulhydrat 40.13g 24.32g
Protein 5.66g 3.43g