Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Saftig og krydret Gugelhupf kage

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En Gugelhupf kage, også kendt som Bundt Cake, er kendetegnet ved dens runde form med et hul i midten. Denne version er med æbler og varme krydderier.

10 - 12 portioner

nem 40 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Saftig og krydret Gugelhupf kage

Redskaber:

håndmixer
gugelhupf-, bundt cake- eller randform; 1,5 l

Krydret æblekagedej:

150 g blødt smør
150 g sukker
2 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Paste
3 æg str. M/L , stuetempereret
150 g hvedemel
1 knsp. salt
5 tsk. Dr. Oetker Kagekrydderi
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
1 tsk. Dr. Oetker Natron
2 æbler , skrællet og revet (ca. 250 g)
3 spsk. Dr. Oetker Kanelsukker

Glasur og pynt:

150 g flormelis
1 æggehvide , 30 g
½ tsk. Dr. Oetker Concentrated Violet Colour
Dr. Oetker Concentrated Red Colour , lidt
Dr. Oetker Økologisk Bloomy Blackcurrant krymmel

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 170 ºC varmluft. 

1

Krydret æblekagedej

Pisk smør, sukker og vaniljepasta sammen. Tilsæt et æg ad gangen og pisk godt imellem hvert æg. Rør hvedemel, salt, kagekrydderi, bagepulver og natron sammen. Sigt melblandingen ned i æggeblandingen, tilsæt de revne æbler og vend dejen sammen. 

Smør bageformen med smør eller bagespray. Kom halvdelen af dejen i formen. Drys herefter med kanelsukker, hæld resten af dejen over og fordel den jævnt i formen. 

Bag kagen midt i ovnen i 40-50 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Lad kagen køle helt af i formen. Når den er kold vendes formen om og kagen tages ud. 

2

Glasur og pynt

Pisk flormelis, æggehvide og Concentrated Colour sammen med en håndmixer i ca. 1 minut. Fordel glasuren over kagen og lad den løbe ned langs siden (kom evt. glasuren i en sprøjtepose eller frysepose og klip et lille hul).  Drys kagen med Bloomy Blackcurrant krymmel imens glasuren stadig er våd. 

Næringsindhold til opskriften Saftig og krydret Gugelhupf kage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1302 kJ
311 kcal
1243 kJ
297 kcal
Fedt 12.63 g 12.02 g
Kulhydrat 40.92 g 38.97 g
Protein 4.06 g 3.87 g