Flag

Saftig og krydret Gugelhupf kage

10 - 12 portioner
Nem
100 minutter
En Gugelhupf kage, også kendt som Bundt Cake, er kendetegnet ved dens runde form med et hul i midten. Denne version er med æbler og varme krydderier.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
gugelhupf-, bundt cake- eller randform; 1,5 l

Ingredienser

Krydret æblekagedej
150 gblødt smør
150 gsukker
2 tsk.Taylor & Colledge Vanilla Paste
3æg str. M/L stuetempereret
150 ghvedemel
1 knsp.salt
1 brevDr. Oetker Brunt Bagepulver
2æbler skrællet og revet (ca. 250 g)
3 spsk.kanelsukker
Glasur og pynt
150 gflormelis
1æggehvide 30 g
½ tsk.Dr. Oetker Concentrated Violet Colour
Dr. Oetker Concentrated Red Colour lidt
1Dr. Oetker Sweetheart

Se produkter

Picture - Taylor & Colledge Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Brunt Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Concentrated Violet Colour
Picture - Dr. Oetker Concentrated Red Colour lidt
Picture - Dr. Oetker Sweetheart

Tænd ovnen på 170 ºC varmluft. 

1

Krydret æblekagedej

150 gblødt smør
150 gsukker
2 tsk.Taylor & Colledge Vanilla Paste
3 stk.æg
150 ghvedemel
1 knsp.salt
1 brevDr. Oetker Brunt Bagepulver
250 gæbler skrællet og revet
3 spsk.kanelsukker

Pisk smør, sukker og vaniljepasta sammen. Tilsæt et æg ad gangen og pisk godt imellem hvert æg. Rør hvedemel, salt,  og bagepulver sammen. Sigt melblandingen ned i æggeblandingen, tilsæt de revne æbler og vend dejen sammen. 

Smør bageformen med smør eller bagespray. Kom halvdelen af dejen i formen. Drys herefter med kanelsukker, hæld resten af dejen over og fordel den jævnt i formen. 

Bagetid: 40 - 50 Minutes


Bag kagen midt i ovnen i 40-50 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Lad kagen køle helt af i formen. Når den er kold vendes formen om og kagen tages ud. 

2

Glasur og pynt

Picture - Bund cake pynt
150 gflormelis
1 tsk.æggehvider
½ tsk.Dr. Oetker Concentrated Violet Colour
Dr. Oetker Concentrated Red Colour
1Dr. Oetker Sweetheart

Pisk flormelis, æggehvide og Concentrated Colour sammen med en håndmixer i ca. 1 minut. Fordel glasuren over kagen og lad den løbe ned langs siden (kom evt. glasuren i en sprøjtepose eller frysepose og klip et lille hul).  Drys kagen med krymmel imens glasuren stadig er våd.