Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Saftig og krydret Gugelhupf kage

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En Gugelhupf kage, også kendt som Bundt Cake, er kendetegnet ved dens runde form med et hul i midten. Denne version er med æbler og varme krydderier.

10 - 12 portioner

nem 40 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Saftig og krydret Gugelhupf kage

Redskaber:

håndmixer
gugelhupf-, bundt cake- eller randform; 1,5 l

Krydret æblekagedej:

150 g blødt smør
150 g sukker
2 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Paste
3 æg , stuetempereret
150 g hvedemel
1 knsp. salt
5 tsk. Dr. Oetker Kagekrydderi
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
1 tsk. Dr. Oetker Natron
2 æbler , skrællet og revet (ca. 250 g)
3 spsk. Dr. Oetker Kanelsukker

Glasur og pynt:

150 g flormelis
1 æggehvide , 30 g
½ tsk. Dr. Oetker Concentrated Violet Colour
Dr. Oetker Concentrated Red Colour , lidt
Dr. Oetker Økologisk Bloomy Blackcurrant krymmel

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 170 ºC varmluft. 

1

Krydret æblekagedej

Pisk smør, sukker og vaniljepasta sammen. Tilsæt et æg ad gangen og pisk godt imellem hvert æg. Rør hvedemel, salt, kagekrydderi, bagepulver og natron sammen. Sigt melblandingen ned i æggeblandingen, tilsæt de revne æbler og vend dejen sammen. 

Smør bageformen med smør eller bagespray. Kom halvdelen af dejen i formen. Drys herefter med kanelsukker, hæld resten af dejen over og fordel den jævnt i formen. 

Bag kagen midt i ovnen i 40-50 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Lad kagen køle helt af i formen. Når den er kold vendes formen om og kagen tages ud. 

2

Glasur og pynt

Pisk flormelis, æggehvide og Concentrated Colour sammen med en håndmixer i ca. 1 minut. Fordel glasuren over kagen og lad den løbe ned langs siden (kom evt. glasuren i en sprøjtepose eller frysepose og klip et lille hul).  Drys kagen med Bloomy Blackcurrant krymmel imens glasuren stadig er våd. 

Næringsindhold til opskriften Saftig og krydret Gugelhupf kage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1302 kJ
311 kcal
1239 kJ
296 kcal
Fedt 13.52 g 12.88 g
Kulhydrat 42.94 g 40.89 g
Protein 4.15 g 3.95 g