Skumfidussnemænd

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Mangler du en sød dessert til julebordet? Så prøv disse skumfiduser som er formet som snemænd og smager klassisk af vanilje.

20 - 25 stk.

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Skumfidussnemænd

Redskaber:

standmixer
2 Dr. Oetker engangssprøjteposer

Skumfidussnemænd:

7 blade Dr. Oetker Husblas
280 g sukker
120 g glukosesirup
80 g vand
140 g æggehvider
1 Dr. Oetker Økologisk Bourbon vaniljestang eller 1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
150 g flormelis
50 g marcipan
1 tsk. Dr. Oetker Concentrated Orange Colour
chokoladeknapper (1 håndfuld)

Tilberedning

Tilberedning

Denne opskrift stammer fra bogen Hjemmelavet Juleslik af Martin Wiese.
Foto: David Bering / Montgomery

1

Skumfidussnemænd

Læg husblassen i blød i koldt vand. Kog 260 g sukker, glukosesirup og vand op i en gryde til 117 grader. Imens massen koger, piskes æggehviderne skummende i en røremaskine. Tilsæt de resterende 20 g sukker til æggehviderne, og pisk det op til en let marengs.
 
Når sukkerlagen er 117 grader, tages den af varmen. Pres vandet fra husblassen, og opløs den i sukkerlagen. Rør det godt sammen. Hæld den varme sukkerlage ned i marengsen i en tynd stråle, imens der piskes på højeste hastighed. Pisk i 8-10 minutter, til skumfidusmassen bliver sej og er kølet lidt ned. Tilsæt herefter korn fra vaniljestang eller vaniljepasta. Skumfidusmassen skal stadig være blød og medgørlig, når den skal sprøjtes ud til snemænd.
 
Gør en bradepande klar med et stykke bagepapir, og drys hele pladen med sigtet flormelis. Kom skumfidusmassen op i en sprøjtepose, og klip et stort hul. Sprøjt 2 eller 3 skumfidustoppe oven på hinanden. Den nederste top skal være størst, og de efterfølgende toppe skal blive mindre og mindre. Drys flormelis oven på skummet, og lad massen sætte sig i 2-3 timer.
 
Ælt marcipanen med orange farve. Lav små gulerodsnæser ud af marcipanen, og kom dem på snemændene. Smelt chokoladen, og brug en tandstik eller lignende til at tegne 2 øjne, mund og knapper langs snemændenes kroppe. Drys flormelis oven på skummet, og lad massen sætte sig i 2-3 timer.
 
Kom resten af chokoladen i en sprøjtepose, og sprøjt chokoladegrene ud på et stykke bagepapir. Lad dem tørre, og sæt dem på snemændene som arme.
 
Opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. 

Næringsindhold til opskriften Skumfidussnemænd

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 469 kJ
112 kcal
1231 kJ
294 kcal
Fedt 0.44 g 1.16 g
Kulhydrat 25.50 g 67.11 g
Protein 1.16 g 3.05 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Dit samtykke omfatter også udtrykkeligt en mulig dataoverførsel til USA i henhold til artikel 49 i GDPR. Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger, her kan du også finde flere oplysninger om dataoverførsler til teknologiudbydere og partnere i USA.  Du kan til enhver tid skifte mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Vi bruger også teknologiudbydere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.

 

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Vi samarbejder også med partnere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
 

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: