Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Små karameltærter med vanilje

(0)
3 6 5
Bedøm opskriften recipe.rating.rated.msg
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Skønne, små tærter med et fløjlsblødt indre. Smørsprød peanutmørdej er fyldt med fløjlsblød, karamelsød ganache og toppet med glitter og peanuts.

40 - 50 stk.

for let øvede 45 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Små karameltærter med vanilje

Redskaber:

små tærteforme; ø 3 cm
foodprocessor
kagerulle
dejskraber

Peanutmørdej:

25 g peanuts , blendet til mel
125 g hvedemel
50 g flormelis
75 g koldt smør
½ æg , let sammenpisket

Karamelganache med vanilje:

150 g dulce/gold chokolade
100 ml piskefløde
½ tsk. Taylor & Colledge Vanilla Paste

Pynt:

Dr. Oetker Sprayable Glitter Gold
saltede peanuts

Tilberedning

Tilberedning

Opskriften på karameltærterne er skabt af redaktionen på Magasinet Lækkerier, og sås første gang i annoncen for Taylor & Collegde Organic Vanilla Paste i magasin nr. 15 (december 2019), med temaet Mini.


Dulce eller gold chokolade er chokolade med en gylden farve og smag af karamel, du kan læse mere om alle type af chokolade her.


Taylor & Colledge økologisk Vanilla Paste er fremstillet på basis af tyktflydende vaniljeekstrakt og karakteriseret ved den mørke farve og de mange tusinde ægte vaniljekorn som er tilsat. 1 tsk. (5 ml) af Vanilla Paste svarer til 1 lille vaniljestang og fås i et glas á 65 g.

1

Peanutmørdej

Blend peanuts til mel i en foodprocessor. Blend dem meget fint, pas dog på at blende for længe, da det så vil blive til peanutbutter. Kom hvedemel, flormelis og smør i foodprocessoren sammen med peanutmelet og blend ingredienserne hurtigt sammen. Saml dejen med æg, tilsæt den mængde æg der skal til for at samle dejen, men ikke så meget at den bliver for klistret. Rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir og lad den hvile i køleskabet i mindst 1 time.

Tænd ovnen på 175 °C traditionel ovn.

Udstik cirkler af dejen lidt større end tærteformene, brug en cirkelformet udstikker eller et passende glas. Beklæd tærteformene (ø 3 cm) med dejen og prik bundene med en tandstik. Bag dem midt i ovnen i 10-15 minutter til de er gyldne.

2

Karamelganache med vanilje

Smelt chokolade i en skål over vandbad og tag skålen af varmen.

Kom piskefløde og vaniljepasta i en kasserolle og bring det op til kogepunktet. Hæld det over den smeltede chokolade mens der røres i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre til ganachen samler sig. Stavblend ganachen og fyld derefter ganachen i tærterne, dette kan du gøre med en ske, en lille kande eller en sprøjtepose, kom lige meget karamelganache i hver tærtebund. Stil tærterne i køleskabet i et par timer til ganachen har sat sig.

3

Pynt

Spray tærterne med glitterspray og pynt med halve peanuts.

4

Tip

Det kan være svært at blende så lille en mængde peanuts, hvis din fodprocessor har svært ved det, så blend en større mængde og vej de 25 g af herfra.

Gem evt. en lille, saltet peanut i hver tærte inden den fyldes med ganache.

Hvis tærtebundene skal holde sig sprøde i flere dage, så pensel dem med lidt smeltet smør inden de fyldes med karamelganache.

Næringsindhold til opskriften Små karameltærter med vanilje

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 230kJ
55kcal
1913kJ
457kcal
Fedt 3.58g 29.87g
Kulhydrat 4.81g 40.11g
Protein 0.82g 6.85g