Små karameltærter med vanilje

(0)
3 9 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Skønne, små tærter med et fløjlsblødt indre. Smørsprød peanutmørdej er fyldt med fløjlsblød, karamelsød ganache og toppet med glitter og peanuts.

40 - 50 stk.

for let øvede 45 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Små karameltærter med vanilje

Redskaber:

foodprocessor
kagerulle
lille tærteform; ø 3 cm
dejskraber

Peanutmørdej:

25 g peanuts blendet til mel
125 g hvedemel
50 g flormelis
75 g koldt smør
½ æg str. M/L let sammenpisket

Karamelganache med vanilje:

150 g dulce/gold chokolade
100 ml piskefløde
½ tsk. Taylor & Colledge Vanilla Paste

Pynt:

Dr. Oetker Gold Glitter Spray
saltede peanuts

Tilberedning

Tilberedning

Opskriften på karameltærterne er skabt af redaktionen på Magasinet Lækkerier, og sås første gang i annoncen for Taylor & Collegde Organic Vanilla Paste i magasin nr. 15 (december 2019), med temaet Mini.


Dulce eller gold chokolade er chokolade med en gylden farve og smag af karamel, du kan læse mere om alle type af chokolade her.


Taylor & Colledge økologisk Vanilla Paste er fremstillet på basis af tyktflydende vaniljeekstrakt og karakteriseret ved den mørke farve og de mange tusinde ægte vaniljekorn som er tilsat. 1 tsk. (5 ml) af Vanilla Paste svarer til 1 lille vaniljestang og fås i et glas á 65 g.

1

Peanutmørdej

Blend peanuts til mel i en foodprocessor. Blend dem meget fint, pas dog på at blende for længe, da det så vil blive til peanutbutter. Kom hvedemel, flormelis og smør i foodprocessoren sammen med peanutmelet og blend ingredienserne hurtigt sammen. Saml dejen med æg, tilsæt den mængde æg der skal til for at samle dejen, men ikke så meget at den bliver for klistret. Rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir og lad den hvile i køleskabet i mindst 1 time.

Tænd ovnen på 175 °C traditionel ovn.

Udstik cirkler af dejen lidt større end tærteformene, brug en cirkelformet udstikker eller et passende glas. Beklæd tærteformene (ø 3 cm) med dejen og prik bundene med en tandstik. Bag dem midt i ovnen i 10-15 minutter til de er gyldne.

Bagetid: 10 - 15 minutter

2

Karamelganache med vanilje

Smelt chokolade i en skål over vandbad og tag skålen af varmen.

Kom piskefløde og vaniljepasta i en kasserolle og bring det op til kogepunktet. Hæld det over den smeltede chokolade mens der røres i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre til ganachen samler sig. Stavblend ganachen og fyld derefter ganachen i tærterne, dette kan du gøre med en ske, en lille kande eller en sprøjtepose, kom lige meget karamelganache i hver tærtebund. Stil tærterne i køleskabet i et par timer til ganachen har sat sig.

3

Pynt

Spray tærterne med glitterspray og pynt med halve peanuts.

4

Tip

Det kan være svært at blende så lille en mængde peanuts, hvis din fodprocessor har svært ved det, så blend en større mængde og vej de 25 g af herfra.

Gem evt. en lille, saltet peanut i hver tærte inden den fyldes med ganache.

Hvis tærtebundene skal holde sig sprøde i flere dage, så pensel dem med lidt smeltet smør inden de fyldes med karamelganache.

Næringsindhold til opskriften Små karameltærter med vanilje

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 230 kJ
55 kcal
1913 kJ
457 kcal
Fedt 3.45 g 28.78 g
Kulhydrat 4.48 g 37.29 g
Protein 0.84 g 7.01 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Dit samtykke omfatter også udtrykkeligt en mulig dataoverførsel til USA i henhold til artikel 49 i GDPR. Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger, her kan du også finde flere oplysninger om dataoverførsler til teknologiudbydere og partnere i USA.  Du kan til enhver tid skifte mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Vi bruger også teknologiudbydere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.

 

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Vi samarbejder også med partnere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
 

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: