Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Små karameltærter med vanilje

Skønne, små, simple tærter med et fløjsblødt indre. Smørsprød peanutmørdej er fyldt med fløjlsblød, karamelsød ganache og toppet med glitter og peanuts.

40 - 50 stk.

for let øvede 45 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Små karameltærter med vanilje

Redskaber:

små tærteforme; ø 3 cm
foodprocessor eller minihakker
kagerulle
dejskraber
stavblender
sprøjtepose

Peanutmørdej:

25 g peanutmel
125 g hvedemel
50 g flormelis
75 g koldt smør
æg

Karamelganache med vanilje:

150 g dulce chokolade fra Carletti
100 ml piskefløde
0,5 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Paste

Pynt:

Dr. Oetker Sprayable Glitter Gold
saltede peanuts

Tilberedning

Tilberedning

1

Peanutmørdej

Blend peanuts til mel i en foodprocessor. Blend ikke for længe, da det vil blive til peanutbutter. Tilsæt hvedemel, flormelis og smør i foodprocessoren og blend ingredienserne hurtigt sammen. Hæld dejen ud på bordet og saml den med ægget.
Rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir og lad den hvile i køleskabet i mindst 1 time.

Tænd ovnen på 175 °C traditionel ovn.

Udstik cirkler af dejen lidt større end tærteformene.
Beklæd tærteformene (ø 3 cm) med dejen og prik bundene med en tandstik. Bag dem i 10-15 min til de er gyldne.

2

Karamelganache med vanilje

Skru ovnen op på 200 °C varmluft.


Hak dulche/gold chokoladen groft og fordel det på en bageplade beklædt med bagepapir eller i et ildfast fad. Bag chokoladen i ovnen i ca. 8 min. til den er karamelliseret.


Smelt den karamelliserede dulche/gold chokolade i en skål over vandbad.
Bland piskefløde og vaniljepasta i en gryde og bring det til kogepunktet. Hæld det over den smeltede chokolade mens der røres i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre til ganachen samler sig.
Stavblend ganachen så blandingen bliver ensformig. Fyld ganachen i en sprøjtepose og sprøjt lige meget karamelganache i hver tærtebund. 
Stil tærterne i køleskabet i et par timer til ganachen har sat sig.

3

Pynt

Spray tærterne med glitterspray og pynt med halve peanuts.

4

Tip

Gem evt. en lille, saltet peanut i hver tærte inden den fyldes med ganache.


Hvis tærtebundene skal holde sig sprøde i flere dage, så pensel dem med lidt smeltet smør inden de fyldes med karamelganache.

Næringsindhold til opskriften Små karameltærter med vanilje

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 239kJ
57kcal
1989kJ
475kcal
Fedt 3.72g 30.96g
Kulhydrat 5.09g 42.42g
Protein 0.78g 6.50g