Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

S'mores cupcakes med rabarberkompot og marshmallow

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Prøv denne opskrift på skønne cupcakes med smag af hyldeblomst, fyldt med rabarber og toppet med en let ristet og luftig skumfidus topping.

ca. 12 stk.

avanceret 75 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften S'mores cupcakes med rabarberkompot og marshmallow

Redskaber:

standmixer eller håndmixer
ca. 12 muffinforme
sukkertermometer
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker stjernetyl; ø 8 mm
gasbrænder

Kage med hyldeblomstsaft:

150 g blødt smør
150 g sukker
3 æg str. M/L
¾ dl koncentreret hyldeblomstsaft
1 pose Dr. Oetker Mandelmel (50 g)
150 g hvedemel
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver

Rabarberkompot:

200 g rabarber , snittede
2 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
75 g sukker
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt

Marshmallow-topping:

7 blade Dr. Oetker Husblas
¾ dl vand
250 g sukker
¾ dl lys sirup
1 spsk. vand
2 tsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 175 °C varmluft.

1

Kage med hyldeblomstsaft

Rør smør og sukker blødt og cremet. Pisk æggene i ét ad gangen og pisk mindst 1 minut efter hvert æg. Tilsæt hyldeblomstdrik og mandelmel og rør det i æggemassen. Sigt hvedemel samt bagepulver i dejen og rør godt sammen. Fordel dejen i muffinforme.


Bag kagerne i ca. 20 minutter. Mærk efter med et træspyd om de er færdigbagte. Der må ikke sidde dej på spyddet. Afkøl derefter kagerne på en bagerist.

2

Rabarberkompot

Bring langsomt rabarber, vaniljesukker og sukker i kog. Kog til rabarberne er møre og smag til med Naturlig Citronekstrakt.

Lav et hul med en teske i midten af hver afkølede cupcake og fyld med rabarberkompotten.

3

Marshmallow-topping

Læg husblas i blød i koldt vand, mens sukkersiruppen koges.

Kom 3/4 dl vand, sukker og sirup i en gryde og bring blandingen langsomt i kog under omrøring. Kog sukkerblandingen ved svag varme, til sukkeret er opløst. Skru derefter op for varmen, og kog til sukkerblandingen når 130 °C. Det er vigtigt, at temperaturen når helt op på de 130 °C (max. 140 °C), da toppingen ellers ikke får den rigtige konsistens.

Bland 1 spsk. vand med Naturlig Citronekstrakt i en stor skål, gerne til en standmixer. Pres væden fra husblassen og opløs det i citronvandet sammen med lidt af den varme sukkerlage. 


Tilsæt resten af sukkerlagen. Pisk blandingen ved medium hastighed 8-10 minutter, til konsistensen er sej og minder lidt om tyggegummi og den ligner en marengs. Kom straks blandingen i en sprøjtepose med en stjernetyl (fx Dr. Oetker stjernetyl; ø 8 cm) og sprøjt toppe på hver cupcake, således at hullet med rabarberkompot dækkes til.

Lad kagerne stå lidt og brænd dem herefter forsigtigt gyldne med en gasbrænder.

Tips

Kagerne holder sig fint 2-3 dage, men vent med at brænde toppingen til kort før servering.

Servér kagerne til pinse, Sankt Hans eller enhver anden sommer-komsammen eller sommerfest.


Hvis du vil være sikker på at dine cupcakes ikke flyder ud så læg muffinformene dobbelt, eller kom dem i en muffinform af metal, på den måde bliver siderne på dine cupcakes mere lige.

Næringsindhold til opskriften S'mores cupcakes med rabarberkompot og marshmallow

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1641 kJ
392 kcal
1290 kJ
308 kcal
Fedt 14.89 g 11.73 g
Kulhydrat 55.80 g 43.94 g
Protein 5.05 g 3.98 g