S'mores cupcakes med rabarberkompot og marshmallow

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Prøv denne opskrift på skønne cupcakes med smag af hyldeblomst, fyldt med rabarber og toppet med en let ristet og luftig skumfidus topping.

ca. 12 stk.

avanceret 75 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften S'mores cupcakes med rabarberkompot og marshmallow

Redskaber:

standmixer eller håndmixer
ca. 12 muffinforme
sukkertermometer
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker stjernetyl; ø 8 mm
gasbrænder

Kage med hyldeblomstsaft:

150 g blødt smør
150 g sukker
3 æg str. M/L
¾ dl koncentreret hyldeblomstsaft
1 pose Dr. Oetker Mandelmel (50 g)
150 g hvedemel
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver

Rabarberkompot:

200 g rabarber , snittede
2 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
75 g sukker
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt

Marshmallow-topping:

7 blade Dr. Oetker Husblas
¾ dl vand
250 g sukker
¾ dl lys sirup
1 spsk. vand
2 tsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 175 °C varmluft.

1

Kage med hyldeblomstsaft

Rør smør og sukker blødt og cremet. Pisk æggene i ét ad gangen og pisk mindst 1 minut efter hvert æg. Tilsæt hyldeblomstdrik og mandelmel og rør det i æggemassen. Sigt hvedemel samt bagepulver i dejen og rør godt sammen. Fordel dejen i muffinforme.


Bag kagerne i ca. 20 minutter. Mærk efter med et træspyd om de er færdigbagte. Der må ikke sidde dej på spyddet. Afkøl derefter kagerne på en bagerist.

2

Rabarberkompot

Bring langsomt rabarber, vaniljesukker og sukker i kog. Kog til rabarberne er møre og smag til med Naturlig Citronekstrakt.

Lav et hul med en teske i midten af hver afkølede cupcake og fyld med rabarberkompotten.

3

Marshmallow-topping

Læg husblas i blød i koldt vand, mens sukkersiruppen koges.

Kom 3/4 dl vand, sukker og sirup i en gryde og bring blandingen langsomt i kog under omrøring. Kog sukkerblandingen ved svag varme, til sukkeret er opløst. Skru derefter op for varmen, og kog til sukkerblandingen når 130 °C. Det er vigtigt, at temperaturen når helt op på de 130 °C (max. 140 °C), da toppingen ellers ikke får den rigtige konsistens.

Bland 1 spsk. vand med Naturlig Citronekstrakt i en stor skål, gerne til en standmixer. Pres væden fra husblassen og opløs det i citronvandet sammen med lidt af den varme sukkerlage. 


Tilsæt resten af sukkerlagen. Pisk blandingen ved medium hastighed 8-10 minutter, til konsistensen er sej og minder lidt om tyggegummi og den ligner en marengs. Kom straks blandingen i en sprøjtepose med en stjernetyl (fx Dr. Oetker stjernetyl; ø 8 cm) og sprøjt toppe på hver cupcake, således at hullet med rabarberkompot dækkes til.

Lad kagerne stå lidt og brænd dem herefter forsigtigt gyldne med en gasbrænder.

Tips

Kagerne holder sig fint 2-3 dage, men vent med at brænde toppingen til kort før servering.

Servér kagerne til pinse, Sankt Hans eller enhver anden sommer-komsammen eller sommerfest.


Hvis du vil være sikker på at dine cupcakes ikke flyder ud så læg muffinformene dobbelt, eller kom dem i en muffinform af metal, på den måde bliver siderne på dine cupcakes mere lige.

Næringsindhold til opskriften S'mores cupcakes med rabarberkompot og marshmallow

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1691 kJ
404 kcal
1331 kJ
318 kcal
Fedt 15.01 g 11.82 g
Kulhydrat 58.55 g 46.10 g
Protein 5.14 g 4.04 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: