Snoet kanelbrød med kagecreme | Kreahjørnet

(0)
4 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Prøv dette fine snoet kanelbrød med et lækkert fyld af vaniljekagecreme og kanelsukker.

2 brød

for let øvede 45 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Snoet kanelbrød med kagecreme | Kreahjørnet

Redskaber:

kagerulle
Dr. Oetker teflon bagepensel; 2,5 cm

Gærdej:

1 ½ dl letmælk
100 g smør
25 g gær
50 g fuldkornshvedemel - grahamsmel
2 spsk. Dr. Oetker Kanelsukker
1 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
½ tsk. salt
1 æg str. M/L
400 - 450 g hvedemel

Fyld:

½ brev Dr. Oetker Bagestabil Kagecreme (50 g)
2 dl letmælk
Dr. Oetker Kanelsukker
1 æg til pensling

Tilberedning

Tilberedning

Note om opskriften

I videoen til opskriften bruger vi Økologisk Kagecreme, den er desværre udgået fra sortiment og vi har derfor i opskriften erstattet den med Bagestabil Kagecreme, som virker lige så godt.

1

Gærdej

Varm mælken og smelt derefter smørret heri. Blandingen skal have fingertemperatur, så gæren ikke bliver ødelagt. Opløs gæren i blandingen. 

Bland grahamsmel, kanelsukker, vaniljesukker og salt sammen i en skål. Rør den lune mælkeblanding og ægget i. Tilsæt herefter hvedemel, men hold lidt tilbage. Ælt dejen godt igennem, den skal være blød og smidig. Tilsæt mere mel efter behov, pas dog på at den ikke bliver for tør. Dæk dejen til med husholdningsfilm eller et fugtigt viskestykke og lad den hæve et lunt sted i ca. 45 minutter eller til dobbelt størrelse.

2

Vaniljecreme

Bland indholdet af en halv pose Bagestabil Kagecreme med mælk. Pisk med piskeris i ca. 1 minut. Sæt vaniljecremen på køl i mindst 20 minutter. 

Rør vaniljecremen kort igennem og så er den klar til brug.

3

Samling og afbagning

Ælt kort dejen igennem og rul den derefter ud som en lang rektangulær firkant, lang nok til at der kan blive til to brød, drys bordet med mel så dejen ikke sidder fast. 

Smør kagecremen ud på den udrullede dej, men lad 1-2 cm dej på den ene langside være fri for kagecreme. Drys cremen med et godt lag kanelsukker. Rul dejen sammen til en pølse ved at starte med at rulle fra den side hvor cremen er helt ud til kanten og rul over mod den side hvor der er en fri kant. Sørg for at samlingen er ned mod bordpladen. Del pølsen i to, så der er to brød.

Læg brødene på en bageplade med bagepapir. Skær hvert brød  igennem på langs, men efterlad ca. 2 cm samling i toppen af brødet. De to sider snos rundt om hinanden, dette gøres for begge brød. Kom et fugtigt viskestykke over brødene og lad dem efterhæve i ca. 30 minutter.

Tænd ovnen på 175 ºC varmluft det sidste kvarter af hævetiden.

Pisk æg let sammen og pensl brødene.

Bag brødende i 25-30 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte.

Bagetid: 25 - 30 minutter

4

Tip

Hvis I ikke kan nå at spise begge brød, så kom det ene i fryseren og gem det til en anden dag. Tø brødet op på køkkenbordet og lun det gerne i ovnen inden servering.

Næringsindhold til opskriften Snoet kanelbrød med kagecreme | Kreahjørnet

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 6368 kJ
1521 kcal
1114 kJ
266 kcal
Fedt 51.21 g 8.94 g
Kulhydrat 183.25 g 31.98 g
Protein 44.74 g 7.81 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Dit samtykke omfatter også udtrykkeligt en mulig dataoverførsel til USA i henhold til artikel 49 i GDPR. Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger, her kan du også finde flere oplysninger om dataoverførsler til teknologiudbydere og partnere i USA.  Du kan til enhver tid skifte mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Vi bruger også teknologiudbydere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.

 

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Vi samarbejder også med partnere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
 

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: