Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Snoet kanelbrød med kagecreme | Kreahjørnet

Prøv dette fine snoet kanelbrød med et lækkert fyld af vaniljekagecreme og kanelsukker.

2 brød

for let øvede 45 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Snoet kanelbrød med kagecreme | Kreahjørnet

Redskaber:

kagerulle

Gærdej:

1,5 dl mælk
100 g smør
25 g gær
50 g fuldkornsmel - grahamsmel
2 spsk. Dr. Oetker Kanelsukker
1 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
0,5 tsk. salt
1 æg
400 - 450 g hvedemel

Fyld:

0,5 breve Dr. Oetker Økologisk Kagecreme , (50 g)
2,5 dl letmælk
Dr. Oetker Kanelsukker
1 æg til pensling

Tilberedning

Tilberedning

1

Gærdej

Varm mælken og smelt derefter smørret heri. Blandingen skal have fingertemperatur, så gæren ikke bliver ødelagt. Opløs gæren i blandingen. 


I en skål blandes grahamsmel, kanelsukker, vaniljesukker og salt. Rør den lune mælkeblanding og ægget i. Tilsæt herefter hvedemel, men hold lidt tilbage da det ikke er sikkert at det hele skal bruges. Ælt dejen godt igennem, den skal være blød og smidig. Tilsæt mere mel efter behov, pas dog på at den ikke bliver for tør. Dæk dejen til med husholdningsfilm eller et fugtigt viskestykke og lad den hæve et lunt sted i ca. 45 minutter eller til dobbelt størrelse.

2

Fyld

Bland kagecremepulveret med 0,5 dl mælk og pisk det til en jævning. Varm resten af mælken i en kasserolle. Når mælken koger tilsættes jævningen under kraftig omrøring, og koges i 1 minut til den tykner. Kagecremen er nemmest at sprede ud over dejen imens den stadig er lidt lun, så den behøver ikke at køle helt ned før brug.

3

Samling

Ælt kort dejen igennem og rul den derefter ud som en lang rektangulær firkant, lang nok til at der kan blive til to brød, drys bordet med mel så dejen ikke sidder fast. Smør kagecremen ud på den udrullede dej, men lad 1-2 cm dej på den ene langside være fri for kagecreme. Drys cremen med et godt lag kanelsukker. Rul dejen sammen til en pølse ved at starte med at rulle fra den side hvor cremen er helt ud til kanten og rul over mod den side hvor der er en fri kant. Sørg for at samlingen er ned mod bordpladen. Del pølsen i to, så der er to brød.

De to brød lægges på en bageplade med bagepapir. Skær hvert brød  igennem på langs, men efterlad ca. 2 cm samling i toppen af brødet. De to sider snos rundt om hinanden, dette gøres for begge brød. Lad brødene hæve på bagepladen i ca. 30 minutter under et fugtigt viskestykke.


Tænd ovnen på 175 ºC varmluft.


De to brød pensles med æg og bages midt i ovnen i 25-30 minutter.

4

Tip

Hvis I ikke kan nå at spise begge brød, så kom det ene i fryseren og gem det til en anden dag. Tø brødet op på køkkenbordet og lun det gerne i ovnen inden servering.

Næringsindhold til opskriften Snoet kanelbrød med kagecreme | Kreahjørnet

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 6008kJ
1435kcal
1436kJ
343kcal
Fedt 51.08g 12.22g
Kulhydrat 203.99g 48.80g
Protein 36.92g 8.83g