Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Sprøde og friske citronspecier

Den friske smag af citron gør Citronspecier til en af julens lækreste småkager.

about 30 stk.

nem 30 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Sprøde og friske citronspecier

Dej:

250 g hvedemel
100 g flormelis
175 g smør
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
2 tsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt
1 æggeblomme

Pynt:

1 tsk. Dr. Oetker Gul Konditorfarve
50 g perlesukker

Tilberedning

Tilberedning

1

Dej

Bland mel og flormelis i en stor skål. Smuldr smørret i blandingen og tilsæt vanilje- og citron ekstrakt. Saml dejen med æggeblomme og tril til en pølse på ca. 5 cm i diameter.

2

Pynt

Kom konditorfarve i en plastpose, luk posen med en poseklemme og ryst så det fordeler sig på posens side. Tilsæt perlesukker, luk og ryst kraftigt til sukkeret er farvet jævnt gult. Bred perlesukkeret ud på et stykke bagepapir og rul dejrullen heri. Læg dejrullen i køleskabet i ca. 2 timer pakket ind i husholdningsfilm eller en frysepose.

3

Tænd ovnen på 200° C traditionel varme.

4

Når dejen er blevet fast i køleskabet kan den skæres i 5 mm tykke skiver. Læg skiverne på en bageplade med bagepapir. Bag specierne midt i ovnen i ca. 8 min. Afkøl på en bagerist. Opbevar dem i en kagedåse.

5

Tip

Tilfør et kreativt tvist til dine specier ved at præge et mønster i småkagen med den mønstrede bund af et krystalglas eller en hæklet serviet.

Næringsindhold til opskriften Sprøde og friske citronspecier

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 398kJ
95kcal
1980kJ
473kcal
Fedt 5.28g 26.41g
Kulhydrat 10.77g 53.87g
Protein 0.93g 4.65g