Flag

Sprøde og friske citronspecier

about 30 stk.
Nem
160 minutter
Den friske smag af citron gør Citronspecier til en af julens lækreste småkager.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image

Ingredienser

Dej
250 ghvedemel
100 gflormelis
175 gsmør
1 tsk.Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
2 tsk.Dr. Oetker Naturlig Citronaroma
1æggeblomme
Pynt
50 gperlesukker

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
1

Dej

250 ghvedemel
100 gflormelis
175 gsmør
1 tsk.Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
2 tsk.Dr. Oetker Naturlig Citronaroma
1æggeblomme

Bland mel og flormelis i en stor skål. Smuldr smørret i blandingen og tilsæt vaniljeekstrakt og Naturlig Citronaroma. Saml dejen med æggeblomme og tril til en pølse på ca. 5 cm i diameter.

2

Pynt

50 gperlesukker

Kom konditorfarve i en plastpose, luk posen med en poseklemme og ryst så det fordeler sig på posens side. Tilsæt perlesukker, luk og ryst kraftigt til sukkeret er farvet jævnt gult. Spred perlesukkeret ud på et stykke bagepapir og rul dejrullen heri. Læg dejrullen i køleskabet i ca. 2 timer pakket ind i husholdningsfilm eller en frysepose.

3

Tænd ovnen på 200° C traditionel varme.

4

Når dejen er blevet fast i køleskabet kan den skæres i 5 mm tykke skiver. Læg skiverne på en bageplade med bagepapir. Bag specierne midt i ovnen i ca. 8 min. Afkøl på en bagerist. Opbevar dem i en kagedåse.

Bagetid: about 8 Minutes

5

Tip

Tilfør et kreativt tvist til dine specier ved at præge et mønster i småkagen med den mønstrede bund af et krystalglas eller en hæklet serviet.