Surdejs Pizza

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Vi elsker at bage med surdej og vi elsker pizza! Surdejspizzaen er vidunderligt aromatisk og sprød og en helt perfekt aftensmad.

2 stk.

nem 30 Minutter

Denne pizzadej koldhæves i køleskabet i mindst 4 timer eller natten over. Den er derfor helt perfekt at forberede dagen før, så du nemt og hurtigt kan lave nybagt pizza til aftensmad og hvis du er heldig, så får du rester til din frokost.

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Surdejs Pizza

Pizzadej:

300 g hvedemel tipo 00 eller pizzamel
½ pose Dr. Oetker Surdej
2 dl vand
1 tsk. flagesalt

Fyld:

tomatsovs
ca. 250 g frisk mozzarella ost
tørret oregano
16 skinke skiver, fx prosciutto eller parmaskinke
rucola

Tilberedning

Tilberedning

1

Pizzadej

Sigt melet i en skål og rør ½ pose Surdej i. Tilsæt vand og flagesalt og ælt med en håndmixer med dejkroge først i ca. 3 minutter ved lav hastighed, derefter i ca. 5 minutter på højeste hastighed til en smidig og elastisk dej. Dæk skålen til med husholdningsfilm og sæt den på køl i mindst 4 timer eller natten over.

2

Formning

Kom en bageplade, bagestål eller pizzasten i ovnen. Tænd ovnen på 250 °C traditionel varme.
 
Tag dejen ud af køleskabet ca. 30 minutter før den skal bruges og lad den stå ved stuetemperatur inden den formes. 

Del dejen i 2 lige store stykker, form dem til runde kugle, form på et let meldrysset bord. Lad kuglerne hvile i ca. 10 minutter. Kom hver dejkugle på et stykke bagepapir og form derefter hver kugle til en pizzabund ved at arbejde dejen ud ad fra midten af. Stræk forsigtigt dejen med hænderne indtil den ønskede form og tykkelse opnås. Brug ikke en kagerulle til at rulle dejen ud, for så presses luften ud ad dejen.

3

Fyld og afbagning

Fordel tomatsovs på pizzaerne. Undgå kanten, så den kan hæve op under bagningen og blive sprød. Fordel mozzarellaskiver over og drys med tørret oregano.

Hvis du har en pizzaspade, så brug den til at løfte pizzaen, samt bagepapiret den ligger på, ind på den varme pizzasten/bagestål/bageplade. Hvis du ikke har en pizzaspade, så brug en bageplade til at flytte pizzaen fra bordet til ovnen, lad pizzaen glide af bagepladen ind på den varme plade i ovnen.
 
Bag pizzaerne én ad gangen midt i ovnen i 8-10 minutter.
 
Top pizzaerne med prosciutto og frisk ruccola inden servering.

Bagetid: 8 - 10 minutter

Tip

Skift gerne fyldet ud, så I får jeres yndlings fyld.

Næringsindhold til opskriften Surdejs Pizza

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 3492 kJ
834 kcal
888 kJ
212 kcal
Fedt 24.13 g 6.13 g
Kulhydrat 89.79 g 22.79 g
Protein 41.13 g 10.44 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Dit samtykke omfatter også udtrykkeligt en mulig dataoverførsel til USA i henhold til artikel 49 i GDPR. Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger, her kan du også finde flere oplysninger om dataoverførsler til teknologiudbydere og partnere i USA.  Du kan til enhver tid skifte mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Vi bruger også teknologiudbydere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.

 

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Vi samarbejder også med partnere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
 

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: